Pantebreve

Hvorfor du skal have styr på pantebreve?

Der er i dag rigtig mange ting, som man hele tiden skal have styr på. Og det betyder, at man til tider kan blive udsat for at skulle tage nogle beslutninger inden for nogle områder, hvor man ingen erfaring inden for har. Man står derfor til tider på lidt usikker grund, når man skal tage et valg, og det betyder, at der også hersker meget tvivl om, hvorvidt man reelt set har taget det rette valg eller ej.

Èn af de ting, som der især er mange, der har svært ved at blive helt kloge på, er pantebreve. For hvad er et pantebrev egentlig? Hvornår skal man have et? Og hvorfor er det så vigtigt at have styr på det? Det er noget, som du kan læse meget mere om her nedenunder.

 

Især i forbindelse med huskøb er det relevant med et pantebrev

Hvis du står over for snart at skulle købe dig et hus, optage et lån som husejer, eller blot tage et større lån, er det særligt relevant for dig at kende til pantebreve. Det er nemlig især i en sådan situation, at det kan blive anvendeligt.

Når man skal optage et lån ydet med en sikkerhed, som der ligger i en fast ejendom, har et pantebrev til formål at give panthaver sikkerhed i ejendommen. Den skal således betragtes som værende en modydelse for udbetalingen af et lån.

Det giver desuden også mulighed for, at panthaver kan begære, at et hus skal på tvangsauktion, hvis man ender ud i en situation, hvor boligejeren misligholder sine afdrag på det lån, der er taget.

 

Pantebreve kan benyttes ved alle typer af boliglån

Pantebreve kan benyttes ved alle typer af boliglån, hvor man vælger at stille en sikkerhed i form af huset. Og det er faktisk lige meget, om der er tale om et almindeligt hus eller for eksempel en ejerlejlighed.

For de fleste boligkøbere i dag er det nødvendigt, at der optages et lån, når huset skal betales for. Det er nemlig de færreste, der har en opsparing, der kan rumme et huskøb. Her er det mest almindeligt at tage et realkreditlån, et banklån og et pantebrevslån.

 

pantebreve bolig

 

Det her skal du huske at bemærke

Når man vælger at tage pantebrevslånet, skal det bemærkes, at det først er gyldigt ved tinglysning, og så anses det som værende en sikringsakt. Som långiver får du således en plads i prioritetsrækken på ejendommen.

Når pantebrevet skal tinglyses, betales der til staten en fast afgift på 1,5% af lånets hovedstol. Og så skal det også bemærkes, at her altid tillægges et beløb på yderligere 1660 kr. Det er en afgift, der typisk er medfinansieret i lånet, og derfor afregnes det bare direkte af långiver.

 

Især i provinsen er det populært med pantebreve

Med det sagt er et pantebrev således en form for et gældsbrev, hvor man stiller en sikkerhed i form af egen fast ejendom. Et pantebrev kan derfor også som en sikkerhed for selve boliglånet, og det er uanset, om det sker i forbindelse med boligkøb eller for eksempel et lån i friværdien.

Typisk anvendes metoden dog som et alternativ til et realkreditlån, da der er mange boligkøbere særligt i Udkantsdanmark og provinsen, der nu om dage ikke har mulighed for at blive godkendt til en realkreditfinansiering. Det kaldes for at blive kreditgodkendt.

 

Få meget mere viden og nyttig information online

Vil du gerne vide mere om dine muligheder for at bruge et pantebrev? Så er det heldigvis muligt at finde en lang række informationer online. Her kan du også få mere viden om, hvem der bør tage et lån med et pantebrev, og hvem der ikke bør gøre det.

Du kan ydermere læse dig frem til, at der forefindes tre forskellige typer af pantebreve. Og det er således også noget, som man bør have en bred viden om, før man tager det endelige valg, idet det kan have en stor indflydelse på den måde, man fremadrettet vil føle sig sikret på rent økonomisk og i forhold til den boligsituation, som man befinder sig i.

Er du stadig i tvivl om, hvad der er korrekt for dig at gøre, bør du søge professionel hjælp for på den måde at få den afklaring, som du har behov for. Det er et meget vigtigt valg, og derfor skal du ikke gå på kompromis med din tvivl.

 

Scroll to Top