Lån til depositum

Sorteringen af lånetilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…”

 

Følgende medier skriver om Tankpenge.dk:

 

Depositum til lejlighed.

Hvad er et depositum?

Når du flytter i en lejebolig kan udlejeren af lejligheden kræve et depositum på op til tre måneder af den gældende takst for det du betaler i din husleje. På den måde sikrer udlejeren sig, at der er penge til istandsættelse til fx maling, og til eventuelle reparationer.

Lån til depositumDer kan sagtens opstå uoverensstemmelser ved fraflytning, hvor udlejer måske ikke er tilfreds med rengøring eller udført malerarbejde.

Udlejeren må godt kræve penge udover det indbetalte depositum, hvis vedkommende står tilbage med en lejlighed, der skal sættes i stand for beløb, der overstiger det indbetalte depositums størrelse.

Hvornår skal udlejer betale depositum tilbage?

I lejeloven er der ikke fastsat nogen tidsfrist for hvornår udlejeren skal tilbagebetale det indbetalte depositum fra den fraflyttede udlejer. Det kan nogen gange tage tid inden udlejeren får opgjort, hvad der er istandsat for. Som grundregel kan man dog forvente at der går mellem en og halvanden måned før depositummet tilbagebetales til fraflyttede lejer.

Udlejeren er dog forpligtet til skriftligt at redegøre for, hvad istandsættelsen er løbet op i.

 

Disse overvejelser skal du gøre, når du skal tage et lån til depositum

Har du fundet en ny lejebolig, men mangler du penge til depositummet? Det kan være dyrt at skulle flytte. Især depositummet kan være en tung post, som man ikke altid har mulighed for at spare op til. Det kan være, du ikke har fået så meget af depositummet med fra dit forrige lejemål, eller måske har du ikke haft tid nok til at spare op til de mange udgifter ved at flytte.

Uanset hvilken grund der ligger bag, behøver du ikke sige nej til et lejemål, hvis du ikke har penge til at betale depositummet. Der er nemlig mulighed for at få et lån til depositum. Du får her tre tips til, hvad du skal overveje, når du skal låne til depositummet.

Hvor meget skal du reelt set låne til depositum?

Inden du tager det første og bedste lån, er det vigtigt, du sætter dig ind i, hvor mange penge du egentlig har brug for. Det kan være, du har nået at spare nogle af pengene op til depositummet. Er det tilfældet, kan det betale sig at tage et mindre lån til depositum. Det kan nemlig spare dig for en del rente- og låneudgifter.

Der kan dog også være situationer, hvor der er behov for en større lånestørrelse end først antaget. Det kan for eksempel være, at du også skal betale et højt indskud, som der ikke lige er taget højde for i depositummet. Har du ikke sparet op til det, skal du selvfølgelig også tage højde for det, når du skal låne penge til depositummet.

Hvor meget kan du betale af med og hvor hurtigt?

Når du skal have et lån til depositum, er det vigtigt, at du vælger en løsning, der passer til din økonomi. Du skal derfor kigge din økonomi efter i sømmene for at få et overblik over, hvad der kan lade sig gøre.

Prøv for eksempel at holde din indtægt op imod dine faste omkostninger. Ved at kigge tilbage på de forskellige posteringer på din konto vil du hurtigt få et overblik over, hvor mange omkostninger du har, og dermed hvor meget der er tilbage til at betale af på et lån.

Når først du har en fornemmelse af, hvad du kan afbetale om måneden, kan du ved de fleste låneudbydere få udregnet, hvor længe du skal bruge på at betale lånet til depositum tilbage.

Hvilken type lån passer til din økonomiske situation?

Der findes mange forskellige lån på markedet med hver deres kendetegn. Det kan derfor betale sig at bruge lidt tid på at sætte sig ind i, hvilket lån der passer til din situation.

Når du skal have et lån til depositum, vil der i langt de fleste tilfælde være tale om et forbrugslån. Denne type lån er kendetegnet ved, at du ikke skal stille sikkerhed for lånebeløbet. Låneudbyderen skal derfor ikke have pant i et af dine aktiver.

Forbrugslån kan i nogle sammenhænge også gå under betegnelsen kviklån eller hurtiglån. Du skal ikke lade dig forvirre af de forskellige betegnelser, da der langt hen ad vejen er tale om den samme type lån. Det vigtigste, du skal forholde dig til, er, hvor meget du skal betale i rente, og hvilke omkostninger der ellers er forbundet med lånet.

Det kan derfor betale sig at bruge lidt tid på at sætte dig ind i din egen økonomi og dine lånemuligheder, inden du tager et lån til depositum.

 

SE ALLE LÅN

 

Scroll til toppen