Indberet moms

Indberet moms – sådan gør du:

Når man starter eget firma op er der nogle regler der skal overholdes i forhold til moms. Små firmaer som tjener under 50.000 kr. om året. Dog har du registreret dig, så skal du betale moms. Indberet moms:

Ved du allerede at du vil komme til at tjene mere end 50.000 på et år, så skal du registrere dig inden 8 dage før opstart af dit firma.

Dog sælger du momsfrie ydelser, skal du kun betale lønsumsafgift. Eller hvis du har salg med moms og momsfrie, skal du kun betale moms af de vare som der er moms på. (Creme, parfume osv.).

Indberet moms på Skat.dk

Indberet moms og frister på Skat.dk

Indberet moms, så skal det gøres til skat. Det gør du ved at logge på deres hjemmeside via dit firmas nemID ’TastSelv Erhverv’.

Når du er logget på, klikker du på fanen ’Moms’ og siden med alle de perioder hvor der momsen skal/skulle indberettes. Selvom man ikke har haft noget salg, skal der stadig være en indberetning og derfor vælger man ’Nul Indberet”. Så ved SKAT at du ikke har haft noget salg den pågældende periode. Men hvis du har haft salg, skal du vælge ’Indberet’ og SKATs hjemmeside vil fører dig videre til siden hvor alt magien sker.

Før du gør noget som helt, så skal perioden være afsluttet, så du har bøde dine køb og salg med i indberetningen og hav dine moms-tal klar. Beløbene du taster ind i felterne skal være i hele kroner, så rund op eller ned til nærmeste. Du skal ikke regne ud da hjemmesiden gør det for dig når du er færdig med at taste dine tal ind i de rette felter. Når du er færdig, skal du bare klikke på godkend og du vil få en kvittering om at din indberetning er sendt af sted.

skat og moms

Indberet moms nemt og hurtigt for dit firma.

Indberet moms nemt og hurtigt for dit firma. Det kan godt betale sig at indberette dit firmas moms til SKAT, og så er det endda hurtigt og nemt at gøre. Men hvad er moms, hvordan udregnes moms, og hvordan indberetter du det hos SKAT? Mangler du penge til moms så prøv et erhvervslån.

Hvad er moms?

Moms er en form for indirekte skat. Mere præcist er moms en afgift på 25 %, som går til staten, og som virksomheder indsamler fra deres kunder ved at lægge den oveni salgsprisen. Moms er derfor ikke en skat eller afgift, som en virksomhed selv skal sørge for at betale; virksomheder skal udelukkende sørge for at indsamle den fra kunder, der køber virksomhedens varer. Alt afhængigt af hvilken virksomhedstype der er tale om, kan virksomheden få lov til at beholde momsen i enten én, tre eller seks måneder, før den skal afleveres til staten.

Hvordan udregnes moms?

Moms udregnes ved at tage 25 % af en given vares salgspris, hvilket efterfølgende tillægges den samlede salgspris, som sælgeren kan opkræve af kunderne. Når sælgeren afregner med SKAT, skal sælgeren modregne den moms, som er betalt ved indkøb. Det samlede momsbeløb udregnes ud fra forskellen mellem de samlede salgs- og indkøbspriser (merværdien) i virksomheden. I sidste ende er det den endelige slutbruger, som betaler moms i forbindelse med et køb i diverse detailforretninger.

Indberet moms – hvordan?

Indberet moms på Skat.dk. Du kan gøre dette ved at logge ind på ’TastSelv Erhverv’ på SKATs hjemmeside med dit firmas NemID. Efter du har logget ind, kan du vælge en fane kaldet ’Moms’, hvor du kan se alle de perioder, hvor moms skal eller har skullet indberettes. Har du haft salg i den pågældende periode, skal du vælge ’indberet’. Her får du mulighed for at indtaste momsen, hvorefter hjemmesiden sørger for at regne alt ud for dig, så du slipper for at gøre det. Til sidst skal du bare trykke på ’godkend’, og du vil modtage en kvittering for din indberetning.

Eget Budget i virksomheden.

Inden man åbner dørene op til sin nye virksomhed, er der nogle detaljer man skal have lavet, såsom et budget! Men det kommer helt an på hvilken slags virksomhed man vil drive.

Etableringsbudgettet giver et overblik over hvor meget det hele vil komme til at koste. Du skal finde priser på ALT. Det er alt fra inventar, lokale, maling osv. På den måde får du et større overblik over hvor meget du har ’brugt’ for og om det er et realistisk beløb. Det gælder om at finde de bedste tilbud og priser.

Når det er gjort, så snak med en bankrådgiver, læg en plan sammen omkring hvad der måske kan gøre billigere og hvilket kviklån der vil passe bedst for at det kan hænge sammen. Dog er det en idé at man selv har sparet lidt sammen. Det gør det nemmere at få lov til at låne i bedste banker i Danmark. Men der er også nogle kommuner der giver tilskud hvis virksomheden skal ligge i den pågældende kommune. Eventuelt ring og hør nemmere.

Spar på Elforbruget:

Vi alle vil gerne prøve at skåne vores miljø og prøver at finde andre metoder så vi kan få grøn energi.

Det perfekte senarie findes ikke. Der vil altid være en smule forbrug om vi vil det eller ej (med mindre vi slet ikke har noget strøm). Så nogle gode tips til at spare lidt hist og her, kan man aldrig får nok af.

Inden man går fra sin bolig eller arbejdsplads, så sørg for at de unødige komponenter er trukket ud af stikkontakten. På den måde står de ikke på standby og sluger strøm. For ja, selvom du har slukket din lampe eller printer, står de stadig tilsluttet og modtager strøm. Så sørg for at det der ikke skal bruges om natten eller aften bliver trukket ud af kontakten.

I stedet for pære der bruger mere end hvad er godt, så skift dem ud med spare pære. Det er lige så gode (hvis ikke bedre) end de ’almindelige’. LED er også en mulighed da de små pære i LED’en arbejder som en enhed, men alligevel er selvstændige. Der ved spare man både penge på strømmen og på pære der måske skulle skiftes ud oftere end hvad er godt.

Opspar Feriepenge:

Feriepenge er noget man skal optjene og det gøres via ens arbejde. Ferieåret starter den 1. maj og slutter igen den 30. april. Så inden for det tidsrum har man optjent en procentdel af sin arbejdstid som feriepenge.

Man optjener også feriepenge selvom man er syg eller har barsel, hvis man ikke har retten til løn under ferie eller ikke har optjent feriegodtgørelse.

Retten til feriedage kan kun bruges i efteråret og man kan heller ikke gemme dem til næste år hvis man spare op til en super god ferie. Hvis man på hele året har fået ydelser, vil man automatisk få 25 feriedage. Mangler du penge? Se vores sammenligning af hurtige lån.

Kørselsfradrag:

Hvis du bor mere end 12 kilometer væk fra dit arbejde kan du få kørselsfradrag. Det er lige meget om det er på cykel, det offentlige eller egen bil – dog må din arbejdsgiver IKKE betale for din transport.

Du skal få fradraget via SKATs hjemmeside. Der skal du indtaste din bopæl og dit arbejdes adresse. Så udregner den hvor meget du kan få i fradrag. Du skal være opmærksom på at det ændres på din forskudsopgørelse og din årsopgørelse.Her kan du ændre dit kørselsfradrag: https://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1988906

Scroll to Top