Elregning pris

Elregning pris. Få styr på din elregning og spar penge.

Uafhængigt af om du ønsker at spare penge, passe på miljøet eller en blanding, kan der være mange fordele forbundet med at få styr på din elregning.

Elregning pris, få styr på min elregning?

Der findes flere forskellige gode grunde til, hvorfor du bør gøre dit bedste for at få styr på din elregning pris.

Måske tænker du mest på, hvordan din elregning påvirker din økonomi, men din elregning har også stor betydning for miljøet.

Uanset om du kun går op i enten din økonomi eller miljøet, eller du går op i begge dele, så kan det være en rigtig god ide at få styr på din elregning og få lavet et energi-tjek i dit hjem.

Hvis du ikke har andre måde at betale din regning på.

Barry – Få grøn og billig strøm.

Du kender det sikkert: Din elregning er endnu en gang vokset, og du ved ikke hvorfor.

Ligesom med aktier, guld og benzin varierer prisen på strøm hele tiden, faktisk time for time.

Fordi strøm ikke kan lagres, skal produktionen konstant modsvare forbruget, og derfor falder og stiger prisen bl.a. afhængigt af, hvor meget strøm der forbruges ude i stuerne, og hvor meget vinden blæser på vindmøllerne.

Din el-udbyder køber hver dag strøm til indkøbspris hos Nord Pool, inden de sælger den videre til dig med eventuelle afgifter og gebyrer på.

Det er altså den samme strøm du får uanset, hvilken udbyder du har.

Hvad tilbyder Barry:

  1. 100% gennemsigtig prissætning
  2. Ingen afgifter og gebyrer
  3. Strøm til spotpris

I modsætning til mange andre leverandører tjener vi altså ikke penge på dit forbrug, fordi vi kun tager 29 kr. om måneden, ligegyldig hvor meget strøm du bruger.
Lige nu kan du prøve Barry gratis i 2 måneder ved at bruge koden: VELKOMMEN

 

Hvordan kan jeg få styr på min elregning?

Der er flere måder, hvorpå du kan få styr på din elregning pris.

Hvis du ikke gør det i forvejen, så kan du med fordel starte med at kigge nærmere på din elregning, hver gang du modtager den.

Mange mennesker kigger kun overfladisk på deres elregning pris og elforbrug, og er kun interesseret i, hvor meget der skal betales, hvilket gør det sværere at få styr på ens elregning pris og elforbrug.

Brug mindre EL?

Når du er interesseret i at spare på dit elforbrug, hvad enten det er i forhold til at skåne miljøet, spare penge eller begge dele, findes der flere ting, som du selv kan gøre for at bruge mindre el. Du tænker måske ikke altid over det, men de elektriske apparater i din bolig styrer din elregning.

Mange elektriske apparater bruger en del strøm ved at være på standby. Sørg derfor gerne for at slukke helt for dine elektriske apparater, når du ikke bruger dem.

Du kan også vælge at udskifte størstedelen af dine elpærer med LED-pærer, da de både holder længere og sparer på elforbruget.

Fordelen ved LED-pærer fremfor eksempelvis andre spare-pærer er, at de tænder med det samme og giver et bedre lys.

Indflydelse på økonomi og miljøet.

Der er mange gode grunde til, at man skal tage sin elregning alvorligt.

Elregningen har nemlig både indflydelse på ens økonomi og miljøet.

Umiddelbart er det måske det økonomiske aspekt i det, der er det vigtigste, men i virkeligheden har det også stor indflydelse på det generelle miljø på hele kloden, hvor meget energi vi hver især benytter i vores hjem.

Går du derfor både op i din økonomi og miljøet, så kan det godt betale sig at læse din elregning pris godt igennem og lave et lille energi-tjek i dit hjem.

Man kan på lang sigt spare rigtigt mange penge ved at holde øje med sin elregning og ved at være opmærksom på, hvor meget strøm, man bruger.

Selv ændringer, som virker små og ligegyldige, kan samlet set bidrage til en stor økonomisk besparelse på elregningen.

Det drejer sig fx om ting som at slukke lyset, når man forlader et rum, slukke på kontakten for elektriske apparater, der er sat til el-nettet, om natten og generelt bare opføre sig fornuftigt, når det handler om elektricitet og energi.

Tjek din elregning pris

Mange menneske kigger nærmest ikke engang på elregningen, når de får den.

De betaler den bare og er glade, hvis de skal betale mindre en sidste gang, de fik deres elregning.

Det er egentligt ikke så klogt at have sådan en holdning til sit elforbrug.

Det elforbrug, som vi har i Danmark, bidrager jo samlet set til hele verdens elforbrug.

Med alle de klimatiske forandringer, som sker og vil ske på Jorden i løbet af de næste årtier, er det vigtigt, at vi handler med omtanke for miljøet, så vi samlet set kan skåne vores miljø og mindske forureningen.

Som sagt bidrager Danmarks elforbrug til det globale elforbrug.

Det er derfor ikke svært at forestille sig, at det kunne gøre en kæmpe forskel for miljøet, hvis alle – ikke kun husstande i Danmark, men husstande i hele verden – begyndte at tænke lidt mere over deres elforbrug og forsøgte at begrænse det så meget som muligt.

Selvom Danmark er et forholdsvist lille land sammenlignet med så mange andre lande i verden, så er det et stort skridt i den rigtigt retning, hvis vi i Danmark gør os umage med at spare på den energi, der produceres på baggrund af forurenende energikilder.

Lige nu tilbyder OK el til variabel pris.

Spar på energien og støt op om miljøet

Er du både interesseret i at spare penge og i at støtte op om miljøet på vores planet, så er det bare med at komme i gang med at give sit elforbrug et eftersyn og stramme op de steder, hvor der er mulighed for det.

Der er forskellige gode råd, som du kan begynde med:

I stedet for at benytte en tørretumbler, når du skal tørre dit og husstandens tøj, kan du benytte en tørresnor, så tøjet kan komme udenfor at hænge.

Man kan spare rigtigt meget energi ved at spare på brugen af tørretumbleren, og desuden kommer tøjet til at dufte frisk og lækkert, når det har hængt til tørre udenfor. Energibesparelsen afhænger naturligvis af tørretumblerens energimærkning, men uanset hvad vil der med garanti være penge at spare på elregningen.

Elektriske apparater styrer din elregning

Generelt er det også en god idé at slukke helt for elektriske apparater, der er sat til strøm.

Mange af disse apparater bruger nemlig en del strøm på bare at være på standby, hvilket mange fjernsyn, computere og andre ting automatisk er, når man ikke slukke for kontakten eller tager stikket helt ud.

Det virker måske voldsomt, at man skal tage stikket helt ud, hver gang man er færdig med at benytte sit apparat, men det giver altså en stor forskel i elforbruget.

Mange af de mest populære apparater er virkeligt nogle større energi-slugere, end man lige umiddelbart regner med.

Det vigtigste er naturligvis, at man husker at pille stikket ud eller at slukke for kontakterne om natten, hvor man ikke bruger apparaterne overhovedet.

Igen afhænger besparelsen på elregningen af antallet af elektriske apparater og deres individuelle strømforbrug.

elregning pris

Spar på elregningen med LED pærer

En god idé er også at skifte så mange af sine elpærer ud med LED-pærer, hvis man ikke allerede har gjort det.

Det kan virke som en dyr investering, fordi LED-pærer trods alt ikke er helt billigt, men til gengæld skulle man meget gerne tjene pengene ind, idet LED-pærer holder meget længere, end de fleste andre former for elpærer gør.

Desuden er LED-pærer også en væsentlig forbedring, hvis man er vant til andre typer spare-pærer, idet LED-pærer giver et lys, som er er en hel del bedre, og som er der lige fra det sekund, man trykker på kontakten.

Mange spare-pærer skal lige ”varme op”, hvilket betyder, at der kan gå noget tid, før lyset reelt kommer, efter man har trykket på kontakten.

Det kan være ret så irriterende en gang i mellem.

Derudover er det også en god huskeregel, at man slukker lyset i et rum, når man forlader det.

På den måde undgår man, at der står elpærer og bruger energi, som egentligt ikke udnyttes til noget, når der alligevel ikke befinder sig nogen personer i rummet.

Når ingen har glæde af lyset, kan man lige så godt slukke for det. Det vil helt klart også kunne mærkes på elregningen.

Elregningen og vaskemaskinen

Generelt kan man også spare rigtigt mange penge på elregningen ved ikke at benytte så høje temperaturer, hvor der er mulighed, for at man kan skrue ned.

Det gælder fx vand til vaskemaskinen.

Vælger man at sætte vasketemperaturen lidt ned – fx fra 60 grader til 40 eller 30 grader, så vil man også spare energi.

Desuden vil tøjet blive mindre slidt, hvilket altså i sidste ende betyder, at man også kan spare penge på at købe nyt tøj.

Det er også en god idé, hvis man husker at fylde alle maskiner op, så man får det optimale udbytte ud af en vask – det gælder både med vaskemaskinen og opvaskemaskinen.

Igen kan man også sagtens skrue lidt ned for temperaturen i opvaskemaskinen, hvis man bare skal have vasket almindeligt bestik og tallerkener.

Andre hårde hvidevare som fx køleskab og fryser kan man også sagtens skrue en lille smule ned for, fordi det faktisk gør en pænt stor forskel på elregningen, især hvis man har nogle apparater, som ikke er specielt energirigtige.

Der er naturligvis også grænser for, hvor langt man kan skrue op, når der er tale om køleskab og fryser, men ofte vil der ikke ske noget ved at øge temperaturen et par grader.

Der er i hvert fald ingen grund til at have et unødvendigt koldt køleskab og fryser, for det betyder bare, at man bruger ekstra meget energi og skal betale ekstra mange penge.

Tjekke dine EL apparater efter

Griber man ind på flere af alle disse områder, vil man samlet set spare rigtigt mange penge på sin elregning i fremtiden.

Det gælder bare om at være kreativ og finde ud af, hvad man rent faktisk ikke behøver at bruge unødig energi på. Det er fx de færreste mennesker, der har brug for, at fjernsynet er sat til en tændt kontakt om natten.

Tænker man sig om og bruger lidt energi på at tjekke sin elregning og sine apparater efter, så kan man nå rigtigt langt og spare rigtigt mange penge på sin elregning pris.

Læs om hvad viser elregningen, se artiklen fra Elpristavlen her

 

Scroll to Top