Flypenge

Flypenge Guide: få flyhjælp hos Flypenge.dk

Når dit fly er aflyst, forsinket eller overbooket, er det væsentligt for dig som passager at kende til dine rettigheder i disse forbindelser.

Få op til 4.500 Kr. per passager

flypenge

Vidste du, at du inden for EU kan kræve op til 4.500 kr. per passager, hvis flyet er forsinket, aflyst eller overbooket?

Hvis dit fly er ude for uregelmæssige og ikke-varslede omstændigheder, kan du have ret til økonomisk kompensation. Der gælder særlige og specifikke betingelser herfor.

Der findes virksomheder, som specialiserer sig i at hjælpe passagerer med at skabe klarhed i reglerne om kompensation samt hjælp til at navigere i systemet omkring at søge om kompensation.
En af dem er Flypenge.dk.

Andre udbydere af denne ydelse er:

Denne guide kan være et redskab til at skabe overblik over de væsentligste parametre, der har betydning i forbindelse med at søge om økonomisk kompensation hos et flyselskab.

Guiden vil svare på vigtige, praktiske spørgsmål omkring, hvornår du som passager kan være berettiget til kompensation.

Derudover vil guiden give viden om, hvordan professionel flyhjælp kan være en hjælp i processen om at kræve kompensation.

Hvem er Flypenge.dk?
Denne virksomhed er en onlinebaseret dansk inkassovirksomhed, der specialiserer sig i at hjælpe passagerer og forbrugere med at føre sager om flykompensation.

Passagerer kan få hjælp ved at henvende sig til Flypenge.dk og lade dem være rådgivende aktør i en sag om at søge flykompensation. Virksomheden kan således drages ind som samarbejdspartner ved at lade dens jurister føre sag, med krav om kompensation overfor et flyselskab.

Virksomheden kan både yde generel vejledning samt bidrage med juridisk rådgivning og hjælp i specifikke sager.

På dens hjemmeside findes der relevant information om rammerne omkring kompensation, vejledning i forhold til at søge om kompensation, samt en samlet oversigt over de mest stillede spørgsmål i relation til at få flyhjælp.

Flypenge.dk kan kontaktes både pr. telefon samt gennem henvendelse fra virksomhedens hjemmeside.

På virksomhedens hjemmeside kan der ydermere læses om de specifikke regler, der regulerer området om økonomisk flykompensation – herunder den gældende lovgivning samt persondatapolitik.

I hvilke situationer kan Flypenge.dk hjælpe?
Inkassovirksomheden kan hjælpe med at klage, hvis betingelserne for flykompensation er tilstede.

De overordnede betingelser omkring ret til kompensation og adgang til flypenge afhænger af:

 

 • Når forsinkelsen på ens fly er mere end 2 timer

Den konkrete timemæssige forsinkelse kan udløse forskellig størrelse af økonomisk kompensation.

 • Når uregelmæssigheden ikke er blevet varsel passageren på forhånd
  Hvis en uregelmæssighed på forhånd er varslet de berørte passagerer indenfor 2 uger før afgang, er der ikke mulighed for kompensation.
 • Når den pågældende flyrute er omfattet af EU
  Kompensationsmulighed afhænger af, om den pågældende flyrute har en start- eller slutdestination indenfor EU. Og hvorvidt flyselskabet er EU-registreret eller ej.
 • Når uregelmæssigheden ikke skyldes ”ekstraordinære omstændigheder”
  Hvis en uregelmæssighed skyldes såkaldte ”ekstraordinære omstændigheder”, som flyselskabet ikke har indflydelse på (herunder f.eks. samfundsmæssige eller politiske omstændigheder), er der ikke mulighed for kompensation.

Når tidsperioden for klagefrist er overholdt

 • Det er vigtigt for ens mulighed for at søge om kompensation og dermed for retmæssig klagemulighed, at fristen for kompensation ikke er overskredet.

Ens ret til at søge om kompensation forfalder 2 år efter selve flyforsinkelsen, aflysningen eller overbookningen har fundet sted.

Sådan søges der om flykompensation hos Flypenge.dk
Når et fly har været forsinket eller helt aflyst, kan de berørte passagerer have ret til potentiel mange penge som kompensation.

Ved at vælge Flypenge.dk som samarbejdspartner slipper kunden for at henvende sig til det pågældende flyselskab med krav som kompensation. Dette arbejde klarer virksomheden.

#1 Oprettelse af sag
På virksomhedens hjemmeside findes en specifik formular, som skal udfyldes af vedkommende, som ønsker at få professionel flyhjælp.
Når en kunde udfylder denne formular, oprettes sagen om flykompensation.

#2 Sagsforløb
Når sagen er oprettet, vil Flypenge.dk rette skriftlig henvendelse til kundens flyselskab med krav om kompensation. Når klagen om den økonomiske kompensation bliver accepteret af flyselskabet, vil erstatningsbeløbet blive sat ind på kundens konto.

#3 Behandlingstid på sager
Tiden omkring at behandle og gennemføre en sag om økonomisk kompensation afhænger i høj grad af den tid, det tager for flyselskabet at besvare det skriftlige krav.
Denne tidshorisont vil variere fra flyselskab til flyselskab.

Flypenge.dk er aktive under hele sagsforløbet og følger enhver sag til dørs. Derved kan kunden være sikker på, at selvom et flyselskab ikke svarer effektivt, vil virksomheden presse det pågældende flyselskab til at besvare klagen.

#4 Hvis en klage bliver afvist hos et flyselskab
I de tilfælde hvor en sag med krav om økonomisk kompensation bliver afvist hos det pågældende flyselskab, vil virksomhedens jurister revurdere sagen, og kunden kan herefter blive tilbudt at tage sagen til retten.

Hvis sagen tages til retten, kan det tage op til 6 måneder, førend der falder en afgørelse, og sagen afsluttes.

Fordelene ved Flypenge.dk som samarbejdspartner

 • Saglighed og troværdighed

Der findes en særlig betydning for en sag, hvis der samarbejdes med en ’partner’, som specialiserer sig i regler og sager om flykompensation.
Dette kan have betydning, når der føres krav om kompensation overfor et flyselskab.

Virksomheden samarbejder blandt andet med HornskovVindberg®, som igen samarbejder med blandt andre RKI og Debitor Registret.

Forbrugerne kan dermed være sikre på at samarbejde med en virksomhed, som foruden mange års erfaring også beror på høj grad af saglighed.

 • ”No cure – no pay” model

Hos Flypenge.dk er det et princip, at de kun tager penge hos deres kunder, såfremt de rent faktisk har ydet en hjælp i en sag om flykompensation.

Der er ikke forbundet udgifter for kunderne i forbindelse med at lade virksomheden føre deres sag, såfremt den pågældende kunde ikke har fået en økonomisk kompensation af vedkommendes flyselskab.

Kunden risikerer med andre ord intet ved at lade den autoriserede inkassovirksomhed føre sagen om kompensation overfor et flyselskab.

 • Autoriseret samarbejdspartner
  Flypenge.dk er anerkendt af politiet som inkassovirksomhed, og det er dermed lovligt at anvende dem som samarbejdspartner i en given sag om kompensation.

Det kræver specifik inkasso-autorisation fra politiet at føre inkassosager.

Der findes en komplet liste over de virksomheder, som af politiet har fået lov til at føre inkassovirksomhed i Danmark. Denne er med til at sikre forbrugernes retssikkerhed.

Hvor findes der mere info om at få flyhjælp?
Der er nem og overskuelig mulighed for at finde uddybende information om flyhjælp på Flypenges hjemmeside. Her findes der en særskilt FAQ, hvor der gives specifikke svar på de mest stillede spørgsmål i forbindelse med flyhjælp.

Skulle man ligge inde med et personlig spørgsmål om en specifik situation, er der mulighed for at kontakte virksomheden gennem hjemmesiden.

På hjemmesiden kan man desuden finde og dykke ned i de lovtekster, som regulerer området for flyhjælp. Dermed kan forbrugerne selv søge og finde indsigt i de juridiske bestemmelser, som deres rettigheder bliver bestemt af.

Svar på personlige forhold omkring en sag
Virksomhedens hjemmeside tilbyder konkret og detaljeret overblik over situationer, hvor man som kunde har behov for at få specifik indsigt i omstændighederne for ens sag.

Dette handler både om det konkrete økonomiske krav på kompensation samt om den omkostning, det har for kunden at lade Flypenge.dk føre en sag, der udløser kompensation.

I begge tilfælde eksisterer der helt nøjagtige forhold, som påvirker en kundes sag. F.eks. har det betydning for sagsomkostningerne, hvorvidt en sag er taget til retten eller ej. Og både omfanget af den tidsmæssige forsinkelse samt omfanget af ruten har indflydelse på omkostningerne.

Alle sammen forhold, der kan fås overblik over på hjemmesiden.

Kontakt Flypenge.dk her

Telefon: 44 22 40 80
Skriftlig henvendelse kan ske fra Flypenges hjemmeside

Åbningstider
Mandag – fredag: 08.00 – 19.00
Lørdag – søndag: 09.00 – 16.00
Helligdage: 09.00 – 16.00

Studiekonto som studerende

Spar penge ved at få en studiekonto som studerende

Mange studerende er ikke klar over, at der er en speciel konto-type til dem. Denne har de bedste tilbud til studerende, hvis primære indtægt er SU. En studiekonto kan give dig en god og stærk rente, også selv om du ikke har forfærdeligt mange penge stående på kontoen.

Men der er også andre fordele; eksempelvis får man også et gratis kreditkort eller mastercard samt fordelagtige tilbud på forsikring, ingen bindinger og ingen gebyrer.

Så hvis du er studerende og mellem 18 og 30 år, så læs med herunder. Her finder du mange af fordelene ved at oprette en studiekonto, ligesom du kan få et bredere overblik over, hvad en studiekonto er.

studiekonto spar nord

Hvad er en studiekonto?


En studiekonto er en konto, der er lavet specifikt med de bedste fordele for studerende. Det vil sige, at den henvender sig bedst til studerende i alderen 18 – 30 år gamle. Den kommer med en meget fordelagtig rente inden for de første 20.000 – 25.000 kr., men der kan stå helt op til 50.000 kr. på mange af de forskellige studiekontoer. En studiekonto er altså en konto, der er lavet til at passe de unge studerende og deres økonomi på den bedste måde.

Det betyder også, at studiekontoen ofte kommer med en større pakke af fordele. Som ung kan det være rart at have alting samlet ét sted. Derfor får man med en studiekonto for eksempel både sendt et kreditkort eller masterkort, en billig forsikring, der passer til studielivet og en gebyrfri hverdag.

Hvad er fordelene?

Fordelene ved at have en studiekonto som studerende skifter afhængigt af, hvilken bank du får det hos. Ved Spar Nord bank får du en rente på 2 % på indskud mellem 0 kr. og 20.000 kr., men du kan sagtens sætte flere penge ind på kontoen end det. Du får desuden et Master Card Debit, der kan bruges til at betale både kontantløs og over Mobilepay. Og så slipper du også for alle gebyrer, der kan være på netbanker og mobilbanker.

Desuden er det ofte én af fordelene ved en studiekonto, at man får personlig service. Økonomi er et stort arbejde, og det er de færreste unge og studerende, der er 100 % sat ind i alle fordele og muligheder for dem. Men en personlig service er du sikret, at du altid kan få hjælp til at træffe økonomiske beslutninger, såfremt du har brug for det.

Der er altså rigtig mange fordele at hente, hvis man vælger at oprette en studiekonto. Som studerende har man brug for al den økonomiske hjælp, som man kan få, og det er netop det, en studiekonto er der for. Den sørger for at sende dig gennem studielivet med en god viden og overskud omkring din økonomi. Så er du klar til tiden efter studielivet, når der ikke længere er en SU, der tikker ind på kontoen hver måned.

Hvordan får man en studiekonto?

Du skal være indskrevet på en erhvervs-, videregående- eller anden en SU-berettiget uddannelse for at kunne oprette en studiekonto. Der er desuden en aldersgrænse på de fleste muligheder for studiekonto. Spar Nord har blandt andet en aldersgrænse, der går fra 18 til 30 år. Det er for at sikre, at studiekontoen primært bliver brugt at unge studerende, der ikke endnu har fået en anden større indkomst end SU’en.

For at få en studiekonto ved en bank skal du oprette dig som kunde i denne bank og have dit Nem-Konto hos dem. På den måde sikrer du, at du har hele din økonomi hos den samme bank, så det hele føles let og overskueligt. Oprettelsen ved Spar Nord foregår på den måde, at du skal have dit gule sygesikringsbevis, dit pas eller dit kørekort og dit NemID klar, når en bakrådgiver ringer. Lettere bliver det ikke at få alle de gode fordele som studerende.

Bliv guidet gennem din oprettelse af en studiekonto

Som sagt er der oftest inkluderet personlig service med i pakken, når man opretter en studiekonto. Derfor er der altid én klar til at hjælpe dig igennem, og det gælder også selve oprettelsen af kontoen. Det kan altid svare sig og ringe og spørge, hvis man er i tvivl om noget. Har man en studiekonto, så kommer man til at snakke med de personer, der er bedst sat ind i de økonomiske fordele og muligheder for studerende.

Studiekontoer er som sagt lavet for at gøre det så overskueligt for dig som muligt. Derfor er det heller ikke svært at oprette en studiekonto. Det eneste det kræver er for det meste en telefonopringning. Spar Nord opererer lige nu på den måde, at du skriver dine kontaktoplysninger, hvorefter du kontakter dig for at få oprettet din studiekonto. Du skal altså kun sende din kontaktoplysninger og så have lidt tålmodighed til, at de ringer til dig hurtigst muligt.

Få billig forsikring gennem din oprettelse af en studiekonto

En anden fordel ved at have en studiekonto er, at du får tilbud og hjælp til at finde en billig forsikring, der passer til dig og dit liv. Forsikring er desværre noget, som mange unge hopper over, når ikke længere deres forældre står for det. Det skyldes, at det ofte er en af de større økonomiske poster, ligesom det kan være svært at vide, hvilken forsikring man skal vælge.

Men har du en studiekonto, så følger der ofte en billig forsikring med. Det gør der for eksempel hos Spar Nord. Det betyder, at du kan have dine forsikringer og økonomi samlet alle sammen ét sted, hvor du kan føle, at det ligger sikkert og er overskueligt for dig. For selv om nogle unge vælger ikke at forsikre sig selv, så kan det få store konsekvenser, hvis ikke man har en.

Hvad er fordelene ved en billig forsikring?

Forsikringer er med til at dække dig, hvis du skulle være ude for et uheld eller offer for kriminalitet. Mange universiteter har for eksempel problemer med, at studerendes computere bliver stjålet fra biblioteker og læsesale. Står du i sådan en situation, er det dejligt at vide, at man har en forsikring, der kan dække omkostningerne.

For som studerende er det sjældent, at man har et overskud af penge, som man kan tage af i disse tilfælde. Lever man på en SU har man oftest kun lige råd til mad og husleje hver måned. Derfor er det en rigtig ærgerlig situation at stå i som studerende.

Men hvis du har en billig forsikring, så er det ikke mange penge, du skal slippe om måneden til det. Så er du sikret ind, hvis uheldet skulle være ude. Og på en videregående- eller erhvervsuddannelse, der varer omkring 3 til 6 år, så skal man ikke regne med, at man i den periode nok ikke får brug for en forsikring. I stedet skal man gøre brug af de muligheder der er for en billig forsikring, som man kan få ved oprettelse af en studiekonto.

RKI

RKI – hvad er det?

Man støder på betegnelsen RKI i forbindelse med finansielle anliggender såsom optagelse af lån eller lignende. Forkortelsen står for Ribers Kredit Information. Hvis en person er registreret i RKI betyder det som udgangspunkt at personen har været en dårlig betaler.

 

Det betyder eksempelvis at personen ikke har levet op til den aftale han/hun har med den virksomhed, som han/hun har lånt penge af. Det er i øvrigt kun privatpersoner og enkeltmandsfirmaer, som kan stå skrevet i RKI. Når man som privatperson låner penge af en virksomhed laves der altid en aftale om den månedlige ydelse (det beløb som lånebeløbet månedligt skal afdrages med). Overholdes denne ikke, risikerer man at blive skrevet i Ribers.

 

Guide: Få styr på RKI.

Hvis du har optaget et lån eller overvejer at ansøge om et lån, er det vigtigt at have styr på, hvad RKI er. Det er nemlig et register, som du ikke har lyst til at blive registreret i.

 

Hvad er RKI?

RKI er en forkortelse for Ribers Kredit Information, der i dag hedder Experian. RKI er et register, hvor dårlige betalere er registreret som følge af, at de er blevet anmeldt af tidligere kreditorer i forbindelse med et lån. Man kan risikere at blive anmeldt som dårlig betaler, hvis man har været for længe om at betale en gæld tilbage, og hvis man slet ikke har afdraget noget af sit lån.

 

rki

Hvordan kommer du ud af RKI?

 

Hvad betyder det at være registreret i RKI?

At være registreret i RKI betyder, at du bliver betegnet som en dårlig betaler. Dette kan have flere konsekvenser. Hovedsageligt vil det begrænse dig meget i forbindelse med køb af brugsgoder, da du eksempelvis ikke kan låne penge på nettet, få kreditkort samt tegne abonnementer. Låneudbydere er især ikke interesseret i at låne penge til personer, der er registreret der, da risikoen for dem er for høj.

 

Kan jeg optage et lån, hvis jeg er registreret i RKI?

Ja. Som hovedregel er det dog ret vanskeligt at få lov til at optage et lån hos en låneudbyder i fremtiden, så længe man er registreret i RKI. Det er altså ikke umuligt, men det er bare meget svært. Der findes visse låneudbydere, der tilbyder lån trods RKI, men disse lån er ofte meget dyre. Derfor skal du være særligt opmærksom på ÅOP og lånenes priser generelt.

 

Hvordan kommer jeg ud af RKI igen?

Den nemmeste måde, hvorpå man kan komme ud af RKI igen er ved at få betalt af på sin restgæld eller ved at indgå en ny aftale med kreditorerne. Betaler man sit lån tilbage i løbet af 5 år, har man desuden ret til at bede sin låneudbyder om at fjerne én fra dem igen.

 

Hvad er RKI helt konkret?

RKI er helt konkret et dansk, stort register over dårlige betalere. Både virksomheder, pengeinstitutter (danske banker og andre låneudbydere), butikker, udlejere, bilfirmaer og så videre kan anvende registeret, så andre kan vurdere den pågældende persons evne til at tilbagebetale sit smslån. Virksomhederne skal være tilknyttet RKI for at indberette ringe betalere såfremt at gælden kan dokumenteres og samtidig være over 200 kroner. Man kan helt konkret undersøge, om en person står skrevet i på nettet. Man kan på samme måde selv tjekke om man er indskrevet her.

 

Når man som privatperson bliver registreret i Ribers Kredit Information modtager man som regel en skrivelse som angiver, hvilken virksomhed som har indberettet én. Hvis man til gengæld mener, at der er tale om en fejl, kan man klage.

 

Konsekvensen ved at stå skrevet i Ribers Kredit Information.

At være registreret i RKI er ikke jordens undergang, men det sætter naturligvis nogle begrænsninger for den pågældende person. Eksempelvis kan man ikke få kreditkort, tegne abonnementer og på ingen måder låne penge på nettet. Der er nemlig ingen låneudbydere, som ønsker at risikere at låne penge til en person, som er vurderet som dårlig betaler. Selvom man står skrevet i der kan man naturligvis stadig købe forbrugsgoder såsom bil eller rejser.

 

Man skal dog forvente, at betalingen skal ske kontant, så sælger kan være sikker på at modtage sine penge. Det betyder blot, at man ikke kan betale på kredit. Ribers Kredit Information har i øvrigt ingen ret til at indkræve ejendele fra personens bopæl – det er kun fogedretten som har ret til det. Hverdagen fortsætter så at sige på normalt vis, selvom man er registreret i RKI. Faktum er blot at fremtidige køb bliver en smule mere besværlige i og med at det stort set er udelukket at låne og betale af på kredit.

 

Måder hvorpå man kan komme ud af RKI.

Men hvordan kommer man så ud af RKI når man først er indskrevet? Det kan gøres på en række forskellige måder. Først og fremmest kan man betale sin gæld ud. Dette er naturligvis den bedste løsning. Dog forudsætter dette, at man samtidig overholder sine forpligtelser overfor sine øvrige kreditorer, hvis man vel at mærke har mere end én kreditor. Konsekvensen af at lukke øjnene overfor de yderligere kreditorer er at disse også registrerer en i der og så er man lige vidt.

 

En anden løsning til at komme ud af Ribers Kredit Information er at tænke langsigtet. Det betyder at hvis man får overblik over sin økonomi og gæld situation er det muligt at forhandle med sine kreditorer om et afdrag, som er realistisk. Hvis man er heldig og får en aftale i hus, bliver man på den måde skrevet ud af Ribers Kredit Information. I øvrigt kan man bede sin låneudbyder om at fjerne én fra Ribers, hvis man betaler sit kviklån tilbage i løbet af 5 år.

 

I udlandet.

Nogle udenlandske låneudbydere giver tilbud på hurtige lån på trods af en registrering i RKI. For eksempel finder man svenske låneudbydere, som gerne vil låne penge selvom man er skrevet i RKI. Svenskernes RKI hedder Kronofogden og der er forskel på om den svenske låneudbyder kræver at man ikke har noget skyldigt hos denne eller at man decideret ikke må have nogen former for betalingsanmærkninger. Der findes også svenske låneudbydere, som stadig udlåner penge på trods af betalingsanmærkninger.

 

Der er altså en såkaldt smutvej til at låne penge selvom man er i Ribers Kredit Information, men det er alligevel en god ide, at spørge sig selv, hvorfor man søger denne smutvej. Hvis grunden er, at man vitterligt ikke har mulighed for at låne penge nogle steder netop, fordi man har ringe tilbagebetalingsmuligheder, er der grund til at stoppe op.

 

På den måde graver man ikke hullet dybere end det er. Det kan være en god idé, at finde en løsning på problemet i stedet for. Her henvises til forrige afsnit om, hvorvidt man kan komme ud af RKI på en acceptabel måde.

 

Hvad bruger virksomhederne Ribers Kredit Information til?

Virksomhederne og institutterne bruger først og fremmest RKI til at tjekke op på om deres fremtidige kunde (lånemodtager) er en god betaler. Det gør de for at sikre sig, at de ikke selv hænger på en økonomisk dårlig situation. For at være sikker på, at få deres penge som aftalt.

 

På den måde kan virksomheden gardere sig imod økonomiske tab. Selvom det lyder hårdt bruger de Ribers Kredit Information til at beskytte deres virksomhed imod dårlige betalere. Ved at anvende Ribers Kredit Information kan man få indblik i en kundes økonomi.

 

Man tilgår et RKI Tjek på den online løsning (hjemmesiden) ved at indtaste privatpersonen eller enkeltmandsfirmaet. Hvorefter man øjeblikkeligt får et hurtigt og dybdegående overblik over den pågældendes nuværende status. Registeret opdateres dagligt. De garanterer desuden hundrede procent unik identifikation af den pågældende bestående af de seneste informationer.

 

Sådan undgår man at komme i RKI.

Rent lavpraktisk undgår man at blive registreret i RKI, hvis man overholder sine forpligtelser overfor låneudbyderen. Det handler om at overholde sine aftaler overfor långiveren, ligeså vel som at overholde aftaler overfor venner og familie.

 

Konsekvensen af ikke at overholde sin tilbagebetaling er dog en del mere håndgribelig. Specielt når det kommer til ikke at overholde sine økonomiske forpligtelser. Uanset om man allerede er i Ribers Kredit Information. Eller hverken er tæt på eller langt fra er den bedste løsning at have en realistisk afdragsordning med sin långiver.

 

Slip for unødvendigt høje renter

Slip for høje renter med det rette lån

Slip for høje renter – hvordan? Sådan er der nok mange der tænker, når de ønsker at låne penge. Inden man ansøger om et hurtigt lån, er det derfor en god ide at få god viden omkring renter.

Hvad er en rente?

Rente er en betegnelse for den pris, der tilbagebetales for at låne penge i en fastlagt periode. Mere konkret så er rente en procentdel af det beløb, der skal tilbagebetales i forbindelse med blandt andet gæld, lån og rykkere. Idet låneudbyderen afgiver sin råderet over det udlånte beløb i lånets løbetid, opkræves renterne som en form for kompensation for den udsatte råderet.

Hvordan udregnes renten?

Hvis man er interesseret i at slippe for høje renter, så kan det være en god ide at kende til måden, hvorpå renter udregnes. Renten udregnes typisk som en procentsats pr. år. Dette kaldes også rentefoden. Hvis du eksempelvis låner 100 kr. i et år med en rentefod på 5 %, vil det resultere i, at du skylder 105 kr., når året er gået.

Er renter uundgåelige?

I langt de fleste tilfælde er renter desværre uundgåelige. Det er næsten aldrig gratis at låne penge, hvorfor man typisk er nødt til at betale renter. Der kan dog være stor forskel på, hvor høj en rente, der er tale om. Med nogle lån skal man betale meget høje renter, mens man med andre lån næsten ikke skal betale noget i rente.

Slip for høje renter – hvordan?

Udvalget af låneudbydere og lån er rigtig stort, hvorfor det kan være svært at vælge. I den forbindelse er der mange som nok tænker: slip for høje renter – hvordan? For det første er det utrolig vigtigt at orientere sig ordentligt, inden man skriver under på en låneaftale. Eksempelvis kan man nemmere slippe for høje renter, hvis man sætter sig ind i, hvad renter er, hvordan renten udregnes og samtidig sørger for at sammenligne låneudbydere i forhold til renten. For det andet så handler det om at finde et lån med gode betingelser og at se sig godt for på markedet, når man gerne vil slippe for høje renter.

Renter – de dårlige ting i livet.

Renter er der bestemt ingen der bryder sig om. Der er virkelig nogle ting her i livet, som man meget gerne vil slippe for eller undgå, og hvis man tænker ordentligt efter, så er det faktisk rimelig mange ting, som man har det sådan med, at man ikke vil udsættes for dem, og at man så længe som overhovedet muligt vil forsøge at leve sådan, at man undgår at komme ud for dem.

Men sådan er livet bare. Der er bare nogle ting, som er utrolig træls at gå igennem, men ikke desto mindre bliver man nødt til at gå igennem dem, og tit og ofte viser det sig, at man bagefter kan se tilbage og sige, at det, at man gik igennem det, gjorde, at man stod bagefter og var stærkere, end man var forinden, og det er jo i sig selv rigtig meget værd. Men der er ingen grund til at udsætte sig for mere end nødvendigt.

Renter med så få omkostninger, som det kan lade sig gøre.

Når man ved, at man skal igennem nogle ting, som man ikke har lyst til at gå igennem, men hvor man godt kan se, at man bliver nødt til at gå igennem dem, så handler det i høj grad om at komme igennem dem så godt, som man overhovedet kan, og det vil jo sige, at man kommer igennem dem så skånsomt, som overhovedet muligt med så få omkostninger, som det kan lade sig gøre. Det koster selvfølgelig altid lidt, men sådan er det bare.

renter

En ting, som rigtig mange simpelthen bliver nødt til at gå igennem, det er, når de skal optage kviklån. I den forbindelse er der noget, der hedder renter, og det er noget, som de færreste har lyst til at betale, men man bliver bare nødt til det. Men så er det, at det handler om at komme så godt igennem det som muligt.

Renter er uundgåelige.

Når man skal til at imødegå nogle ting, som man ikke har så meget lyst til at gå igennem, så er det i hvert fald en god ting, hvis man har nogle gode betingelser for hele processen, som man skal igennem, for det kan gøre tingene utrolig meget lettere, og det vil man jo rigtig gerne have.

En ting, som man ikke kan undgå, når man optager lån, som der jo er rigtig mange mennesker, der bliver nødt at gøre, det er, at man ikke kan undgå at skulle betale renter, for det er en del af det hele. Men hvad er renter, kan man så finde på at spørge. Det er, at man optager et lån på et beløb, og så skal man derefter betaler hele beløbet tilbage over en periode, og ud over beløbet skal man så betale renter, som er det, som det koster at låne.

Når man optager lån

Når man optager lån, så er det jo ikke helt gratis. Der skal jo betales renter, som de fleste jo nok ved. Men der er dog stor forskel på de forskellige lån. Der er nogle lån, hvor man skal betale utrolig meget i renter, mens der er andre lån, hvor man ikke skal betale særlig meget i renter, og det er jo typisk disse lån med lave renter, som man gerne vil have, for det siger jo sig selv, at så er disse lån jo billigere i længden, og man har bedre betingelser for lånet.

Det er bestemt ikke alle steder, at man får gode betingelser for et lån, og nogle steder er det næsten decideret ondskabsfulde lån, som kun går ud på at suge penge ud af folk. Men du kan sagtens få et lån med gode betingelser, det handler blot om at se sig godt for på markedet.

rente

Et stort marked med renter.

Der er efterhånden rigtig mange steder, hvor man kan låne penge i dag, og man kan blandt andet finde reklamer for disse steder alle steder i medierne. Dette er faktisk rigtig godt, for så har man som privatperson flere muligheder at vælge imellem, og det betyder, at man har større muligheder for at vælge det helt rigtige lån, sådan at man slipper så billigt som muligt, men det betyder også, at det kan være utrolig svært at finde de gode sms lån, og det er jo næsten lige før, at man farer vild i den jungle, som det jo næsten er blevet angående alle de mange firmaer, som låner penge ud. Man kan meget let blive forvirret på det store marked, men det handler om at holde tungen lige i munden, for så kan man faktisk godt finde rundt på det store marked, som det efterhånden er blevet.

 

Når man skal til at låne penge, så er det helt utrolig vigtigt, at man orienterer sig ordentligt, inden man går i gang. Det er ikke fordi, at der ikke findes utrolig mange gode firmaer at låne penge fra, for det er der virkelig i dette land. Faktisk udemærker dette land sig med at have utrolig mange firmaer, som er helt ærlige, når det kommer til at låne penge ud. Men der er trods alt nogle ting, som man skal have styr på, inden man bare går ud og låner penge, for det er trods alt en rimelig stor afgørelse, som man træffer, når man skal til at låne penge. Derfor handler det om for eksempel at komme af med spørgsmål som for eksempel: hvad er renter? Man bliver nødt til at anskaffe sig en rimelig viden, inden man går rigtig i gang, for ellers går det galt.

Kom trygt igennem forløbet med lav rente.

Når man har lånt penge, som man skal bruge til et eller andet, som koster så meget, at man ikke selv havde alle de penge lige nu og her, det kan for eksempel være, at man skal til at bygge hus, så handler det om, at man gerne vil komme trygt og godt igennem forløbet, uden at der sker noget eller opstår uenighed om noget. Det handler om, at der skal være helt klare og tydelige linjer, og der skal være fuld forståelse og enighed om betingelserne for lånet. Dette kan man også få, hvis man benytter sig af en god og professionel virksomhed, som har med dette område at gøre.

Det er vigtigt, at man kommer trygt igennem forløbet, for det bliver alle parter mest glade for. Firmaet får også flere kunder af denne grund, for når det rygtes, at der er trygt, så kommer andre jo også.
Hvad er rente? se mere her

Hvad er ÅOP

Hvad er ÅOP?

ÅOP er en forkortelse for Årlig Omkostning i Procent. Det bruges ofte i forbindelse med forskellige lånesammenhænge eller matematik, hvis man har statistik, regnskab eller lignende. Mange matematikstuderende ønsker at regne på situationer, der ligner virkeligheden, og derfor er det oplagt at arbejde på og regne på skat.

 

Her er mange komplicerede udregninger med mange forskellige faktorer, der både er svært, men også er lærerrigt og gavnligt for en, når man ikke regner på matematikken i skolen eller på studiet.

 

I forbindelse med at tage et lån, vil ens årlig omkostning i procent vise de samlede årlige udgifter, som man får ved netop dette lån og sammenligne det med det beløb, man vil låne.

Altså bør man sætte sig grundigt ind i det i situationer, hvor man skal finde en oversigt på hurtige lån.

 

Få styr på ÅOP inden du låner penge

ÅOP er et nyttigt begreb at kende til, når du er på udkig efter et lån. Du kan nemlig bruge det til at sammenligne sms lån og derved nemmere finde et billigt lån.

 

Hvad er ÅOP?

Begrebet ÅOP er en forkortelse af Årlig Omkostning i Procent. Begrebet har stor betydning i forbindelse med lån af penge i banker og via online lånefirmaer, da det indeholder de renter, gebyrer samt andre udgifter, som du skal regne med at betale i forbindelse med et lån. ÅOP viser altså de samlede årlige udgifter i procent, som du vil få ved at optage et specifikt lån med et givent beløb og løbetid.

 

Kan ÅOP bruges til at sammenlige lån?

Ja, ÅOP kan nemt bruges til at sammenligne forskellige lån. ÅOP kan nemlig give dig en ide om, hvilket lån der kan give dig de laveste årlige omkostning. Du kan altså med fordel rette dig efter ÅOP, når du prøver på at finde et billigt lån.

 

Hvor kan jeg se lånets ÅOP?

Langt de fleste online låneudbydere har valgt at inkludere ÅOP i ansøgningsformularen på deres hjemmeside. Når du derfor vælger beløb og løbetid, vil du ofte kunne finde den udregnede ÅOP for dit valgte lån i oversigten over lånet. Du vil altså typisk kunne se lånets ÅOP, inden du går videre med låneansøgningen.

 

Låner du derimod penge i banken, så vil du også få ÅOP oplyst inden du går med til at optage lånet. I Danmark er det nemlig lovpligtigt at oplyse om ÅOP i forbindelse med optagelse af lån og kredit.

 

Er lav ÅOP bedre end en lav rente?

I visse tilfælde kan det være en fordel at optage et lån med en høj rente og færre årlige omkostninger, da det reelt kan ende med at blive billigere end at tage et lån med en lavere rente og dyre omkostninger. Derfor kan det være relevant at gå efter et lån med en lav ÅOP fremfor et lån med en lav rente.

 

Hvis du skal låne penge

Står man i den situation, at man skal til at låne penge, er det vigtigt, at man kender til ÅOP, da den faktisk har en ret stor betydning for ens lån. I hvert fald hvis man låner penge i en bank.

 

Det er altså ikke nok kun vigtigt at undersøge renterne ved det enkelte lån. Faktisk er det den samlede årlige omkostning, ÅOP, der vil kunne sige noget om, hvor dyrt det reelt vil ende med at blive, når man tager et lån. I de flestes tilfælde vil det være billigere at tage et lån, der har en lav ÅOP.

 

Er man i tvivl, behøver man ikke frygte noget. Det er nemlig lovpligtigt, at ens årlig omkostning i procent angives med øvrige udgifter, når man tager et kviklån. Dermed er det muligt at sammenligne flere typer af lån.

 

Et eksempel herpå er også den hyppigste faldgrube. Et  lån kan nemlig se temmelig billigt ud, hvis man kun kigger på renten. Men faktum er, at det ikke kun er renten, man skal betale for udover at tilbagebetale selve lånet. Ofte vil der nemlig oven i prisen komme flere forskellige slags gebyrer, som f.eks. stiftelsesgebyrer og andre slags afgifter.

 

Og så løber det hurtigt op, så ens årlige omkostning i gebyr ender med at blive ret dyr. Det er meget forskelligt fra låneudbyder til låneudbyder, hvor mange gebyrer der skal betales for, og de enkelte gebyrers størrelse, så man bliver nødt til enten at prøve sig frem eller researche grundigt på sagen, inden man vælger noget. I hvert fald hvis man går op i, hvorvidt man ønsker at slippe med en billigere lånemulighed, hvilket de fleste nok gerne vil.

 

ÅOP

Hvad er ÅOP

 

Billigere end at tage et lån med en lavere rente

De tidspunkter, man vil få brug for ens årlige omkostning i procent i forhold til ens lån, er altså logisk nok ofte kun ved tilfælde, hvor man skal tage et lån. Det er i Danmark lovpligtigt, at man får den oplyst, når man vil tage et lån eller en kredit.

 

Som tidligere nævnt bruges den altså mest til at lave sammenligninger, når man overvejer forskellige typer af lån. Det er især behjælpeligt, hvis man har flere typer af mobillån hos forskellige udbydere, der ligner hinanden meget.

 

Sjældent vil de være helt ens, og oftest er det derfor en god ide at kigge på den årlige omkostning i procent. Nogle gange vil det nemlig vise sig, at det kan være en fordel at tage et lån med en høj rente og færre omkostninger. Da det reelt kan blive billigere end at tage et lån med en lavere rente og dyre omkostninger.

 

Noget andet der er relevant for udregningen af ens årlige omkostning er desuden den såkaldte løbetid. Løbetid er udtryk for, hvor længe man har til at tilbagebetale ens lån.

 

Når løbetiden er kort, vil ens årlige omkostning ofte være noget højere, end hvis løbetiden er lang. Det giver jo egentlig god mening, for hvis man har færre år, hvor låneudbyderen skal have tilbagebetalt penge af låneren. Så vil man naturligvis gerne stadig have en del penge udover de lånte penge.

 

Det får man ved at sætte gebyret op. Hvis man på den anden side står som låneudbyder med udsigt til at få tilbagebetalt lån med renter over en del flere år. Så vil renten have en større betydning. Man kan derfor tillade sig at sætte øvrige gebyrer lidt ned. Det er trods alt ikke helt billigt at låne penge nu til dags. Hvor banker og andre virksomheder ofte administrerer det. Sammenlign banker og se opdeling af danske banker.

 

Hvordan ens ÅOP udregnes

Hvis man ønsker at udregne ens årlige omkostning i procent ved et givent lån, skal man kende flere ting. Man skal kende typen på lånet, dvs. om det er lån til bolig, et forbrugslån, eller noget helt tredje. Så skal man kende det beløb, man ønsker at låne samt den årlige rente.

 

Dernæst bør man kende ens løbetid, men hvis ikke den kendes, kan man også nøjes med at kende den månedlige ydelse. Så skal man kende ens skatteprocent, som normalt ligger på 33,20 %. Sidst men ikke mindst skal man også kende stiftelsesomkostningerne for lånet, som kunne være lånegebyret. Ved hjælp af alle disse faktorer er det nu muligt at udregne, hvad den årlige omkostning så bliver i procent.

 

Hvis man ønsker at få det udregnet for sig, findes der forskellige steder på nettet, hvor man indtaster de forskellige faktorer. Der vil så ens årlige omkostning i procent udregnes.

 

Hvis man gerne vil regne det helt selv, kan det dog sagtens lade sig gøre. Det er bare lidt mere kompliceret. Man skal først og fremmest have styr på, hvilke beløb der er engangsomkostninger. Dvs. beløb du kun skal betale én gang, og hvilke løbende omkostninger, du har.

 

De løbende vil som oftest skulle betales per måned eller år, så længe man afbetaler på lånet. Det, man nu kan regne på, er hvor meget de løbende udgifter vil blive i alt sammenlignet med den løbetid, man har aftalt eller estimeret. Så burde man have alle udgifter i alt og kan da udregne, hvor meget det vil blive per år i forhold til ens førnævnte løbetid. Det kræver selvfølgelig, at man så overholder sin løbetid. Se hvad Finansrådet skriver om ÅOP – Få mere info

 

Bidragssatserne stiger lån pludselig bliver en del dyrere

Bidragssatserne

Bidragssatserne har vakt stor uro hos danske boligejere. Hvis du har fulgt bare en smule med i nyhederne, så har du sikkert også bemærket, at der har været en masse snak om bidragssatserne. Hvis ikke man ved hvad det handler om, så kan det godt virke enormt forvirrende og det lyder da også fint og fornemt, men det er faktisk relativt simpelt.

 

Det handler i bund og grund bare om, at hvis man har et lån, så koster det selvfølgelig nogle penge – og der er også nogle gebyrer oveni. Disse gebyrer har man så valgt at ændre lidt på, så de stiger en del i forhold til hvad de var på før og det resulterer selvfølgelig i, at en masse menneskers lån pludselig bliver en del dyrere. Nykredit var de første der steg med satserne

 

Bidragssatserne stiger: realkreditlån er blevet dyrere

I løbet af de sidste par år har realkreditinstitutter forhøjet bidragssatserne, således at mange boligejere har oplevet et øget økonomisk pres. Bidragssatserne stiger altså, men hvad er en bidragssats egentlig, hvordan udregnes den, og hvorfor stiger den?

 

Hvad er en bidragssats?

En bidragssats er en løbende omkostning, som du som låntager skal betale til et realkreditselskab for at have et realkreditlån. Når du optager et realkreditlån, skal du nemlig, udover at betale renter til en obligationsejer, betale et bidrag til realkreditselskabet. Dette bidrag dækker de omkostninger, som realkreditselskabet har ved at formidle lånet mellem långiver og låntager såvel som diverse driftsomkostninger herunder eventuelt tab på udlån. Bidragssatsen betales enten kvartalsvis eller månedsvis, som en del af den samlede ydelse på realkreditlånet.

 

Hvordan udregnes bidragssatsen?

Bidragssatsen udregnes i forhold til, hvor stor en andel af boligens værdi, der er belånt. Det betyder, at bidragssatsen udgør en procentsats af den samlede restgæld på realkreditlånet. Satsen kan variere fra 0,3 % om året (belåning op til 40 % af ejerboligens værdi for et fastforrentet lån med afdrag) helt op til 2,7 % om året (belåning fra 60-80 % i forbindelse med et F1 lån uden afdrag).

 

Bidragssatserne stiger – hvorfor?

Hvert enkelt realkreditselskab har som regel mulighed for helt selv at bestemme, hvor stor bidragssatsen skal være i forhold til de forskellige typer af lån, de kan tilbyde. Hvis bidragssatserne stiger, er det altså realkreditselskabet, der har bestemt det. Realkreditinstitutter kan dog ikke frit sætte bidragssatserne op, da uskrevne regler siger, at 1) bidragssatserne ikke må være vilkårlige og 2) realkreditinstitutterne skal sørge for i god tid at varsle og begrunde, hvorfor bidragssatserne stiger.

 

bidragssatserne stiger hos nykredit

 

Bidragssatserne stiger – skal jeg skifte selskab?

Hvis bidragssatserne stiger i dit realkreditselskab, kan du være nødt til at finde dig i det. Der er nemlig ofte høje omkostninger forbundet med at flytte selskab, hvorfor det kan tage lang tid før et eventuelt selskabsskift med en lavere bidragssats kan betale sig. Desuden vil forskelle i bidragssatserne som regel udligne sig over tid.

 

Så er det jo også nemt at se hvorfor der er en masse mennesker, som pludselig er sure og ikke rigtigt ved, om de skal gøre noget eller bare indfinde sig med, at man må betale flere penge. Det har også ledt til, at medierne i stor grad har bragt disse nyheder og det er nærmest eksploderet i de seneste uger, så man ikke kan høre om anden, fordi flere og flere af de forskellige institutter vælger at hæve disse satser. Hvis man skal forstå hvad sagen handler om og hvorfor folk bliver så sure, så skal man dog lige skrue det hele lidt tilbage og starte helt tilbage i begyndelsen, så vi kan få et ordentligt overblik.

 

Hvad er et realkreditlån?

Hvis man skal forstå sagen, så skal man først snakke om, hvad et realkreditlån egentlig er. Det er nemlig her det hele starter. Det er nemlig realkreditinstitutterne, som har valgt at hæve bidragssatserne og det gør de – i sagens natur – på deres realkreditlån. Et realkreditlån er en af de mest populære typer af lån i Danmark og bruges utrolig ofte til at finansiere huset. Det betyder, at der er rigtig mange boligejere som sidder inde med et lån af denne type. Lånet fungerer på den måde, at man låner f.eks. 400.000 kr. af realkreditinstitutter, hvorefter det vælger at finansiere lånet ved at udstede obligationer, som andre investorer så kan købe.

 

På den måde skal instituttet altså ikke selv have store summer af penge, men kan i stedet tjene deres penge på de gebyrer, som de opkræver for lånet. Det er altså ikke lige som et lån i banken, hvor banken selv stiller pengene til rådighed, men de låner i stedet på en måde andres penge ud.

 

Det gør, at det er en del nemmere at få fingrene i, hvis man har den rigtige sikkerhed i f.eks. et hus eller en bil og det betyder også, at man vil være i stand til at få en meget lavere rente på lånet, hvilket jo altid er interessant. Man kan få den lave rente af den skyld, at det bl.a. er meget lav-risiko, men også, at det foregår over mange år, så selv en lille forskel i renten kan betyde en stor forskel i, hvad man i sidste ende skal betale for at låne penge.

 

Bidragssatserne – Så meget koster det at låne penge: renter og gebyrer

Du har sikkert nok bemærket, at det koster en del penge at låne penge. Det er bestemt ikke gratis, når man vil have det sjovt på andre folks regning og derfor skal man selvfølgelig betale på forskellige måder. Når man låner penge, så gøres dette på 2 forskellige måder.

 

Den første måde at gøre dette på og den de fleste nok ser som mest indlysende er selvfølgelig renter. Når man vælger en udbyder til hurtige lån, så beslutter man sig for, hvor meget mere man skal betale tilbage. Det kan være 2% eller 10% afhængig af typen af lån og beløbet, som lånes ud. I dette konkrete tilfælde, så får realkreditinstituttet dog ikke nogen af renterne, da de i stedet går direkte til dem, som har investeret i obligationerne.

 

Der er dog også en anden form for betaling, som har en del mere relevans i lige præcis denne sag. Det er nemlig i stedet gebyrer, hvor man betaler et beløb en enkelt gang eller f.eks. hver måned. Nogle gange er det afhængig af hvor meget man stadigvæk skylder og andre gange er det f.eks. prisen for, at man opretter sit lån hos den specifikke bank eller virksomhed.

 

Det er under gebyrerne at vi har fået denne store dramatik og alle disse problemer med, at folk ikke længer er helt tilfredse – men hvad er det egentlig helt konkret der er sket og hvorfor er det så stort et problem?

 

Det er et gebyr man betaler løbende

Du har sikkert hørt ordet en million gange, hvis du følger en smule med i nyhederne. Det er nemlig bidragssatser. Det er dem der er steget voldsomt og det er også det, som folk er sure over. Men hvad er det nu egentlig lige præcis det er. Jo, det minder i bund og grund meget om renter – men så ikke alligevel. Det er et gebyr man betaler løbende for at have sit lån og det udgør altså en procentdel af den gæld, som man stadig skylder.

 

Det betyder, at skylder man mange penge, så vil man også have en høj bidragssats og har man derimod ikke så meget tilbage at betale med, så skal man naturligvis heller ikke betale en så høj bidragssats. Alt i alt betyder det dog stadig, at jo lavere denne sats er, jo billigere vil det lån man har også være, da man så samlet set kommer til at betale færre penge.

 

Det er jo noget, som de fleste er interesserede i, så derfor er denne sats også en parameter, som mange holder øje med, når de gerne vil optage et lån til f.eks. huset eller sommerhuset.

 

Sådan har udviklingen været af bidragssatserne

Nu er det jo så kommet frem igen, at bidragssatserne stiger. Det har gjort rigtig mange mennesker enormt sure fordi det i bund og grund betyder, at det bliver dyrere. Det mest irriterende for mange er nok også, at dette bestemt ikke er første gang det er sket. Der er nemlig løbende gennem årene blevet o

pjusteret, så man hele tiden har fået højere og højere satser, så institutterne på den måde har kunnet tjene flere og flere penge, så de kunne dække deres udgifter.

Nogle vil mene, at det er en nødvendig udvikling, da usikkerheden måske er større og man har brug for at dække de udgifter, som man nu engang også har, men andre vil mene, at det slet ikke er nødvendigt og det eneste formål er, at man ønsker at skabe et større overskud, så der er nogle gamle mænd i jakkesæt der kan købe sig en ny bil til sommerhuset eller en ny båd. Det er selvfølgelig sat lidt ud på ekstremer, men det er generelt sådan folk ser det.

 

Hvad betyder stigningen for den gennemsnitlige dansker?

Det de fleste nok går og bekymrer sig om er, hvad dette så egentlig betyder for den gennemsnitlige dansker. Som det blev nævnt tidligere, så handler et realkreditlån primært om, at man kan tage et lån med sikkerhed i fast ejendom. Det betyder, at det som regel kun er boligejere der kan optage denne type lån. Det er altså kun hvis man ejer en bolig og faktisk har et realkreditlån, at man bliver ramt af dette.

 

Det er dog de færreste boligejere, som ikke har et realkreditlån, så det er altså størstedelen, som bliver ramt af dette. Det betyder altså i grove træk, at den helt almindelige dansker, som måske har et hus eller en lejlighed i det store billede skal betale mere, på grund af bidragssatserne.

 

Det bliver altså dyrere at have lånet fordi disse satser simpelthen stiger. Det kan så lede til, at man måske ikke har lige så meget luft i økonomien som tidligere eller man måske slet ikke har råd til at have det lån, som man måske nu står med. Det er en rigtig uheldig udvikling, hvis dette er tilfældet, så hvis man står med et lån, som man ikke har råd til, så skal man få gjort noget med det samme, så man ikke ender i store problemer.

 

For de fleste betyder det dog bare, at der er et lidt mindre beløb til rådighed til sjov og spas, så måske vælger nogen at spare eller måske vælger man bare at bruge lidt ekstra tid på arbejdet i stedet for.

 

Det kan du gøre når bidragssatserne stiger

Det andet som folk er interesserede er så, hvad man egentlig kan gøre ved det. Man må jo altså bare indse, at man har et kviklån et sted, hvor man nu skal til at betale flere penge for at have lånet. Generelt set er der to ting man kan gøre. Den første mulighed er, at man simpelthen bare bliver der hvor man er nu. Hvis ikke det er bøvlet værd og hvis man i bund og grund har råd til at betale lidt ekstra om måneden, så kan man bare acceptere, at det koster lidt mere og så fortsætte med sit liv som man ellers plejer.

 

Hvis man i stedet ikke vil finde sig i dette, så er der også et alternativ. Du kan nemlig vælge at skifte til et andet institut, som måske har nogle billigere satser eller har nogle andre ting, som er bedre for dig og generelt set gør, at du får mere luft i dit budget, så du også har råd til at overleve igen.

 

bidragssatserne stiger

Vigtig ting som man skal overveje med bidragssatserne

Her er der dog en vigtig ting som man skal overveje, hvis man gerne vil skifte. Mange kigger nemlig kun på f.eks. renten eller på bidragssatserne, men det viser ikke altid det store billede og man mister nemt overblikket. Det er nemlig en branche, som er plaget af mange gebyrer – specielt når man skal omlægge sit lån eller flytte til et andet institut.

 

Derfor er det vigtigt, at hvis man gerne vil flytte og tror, at et andet sted er billigere, at man så faktisk lige får det regnet ordentligt igennem, så man også er sikker på, at det er billigere, når alle gebyrer og andre udgifter er trukket fra. Herudover skal man også tænke på, at man kommer til at bruge meget tid på at få det fikset – måske disse timer var bedre brugt på at lave lidt ekstra arbejde, så man har råd til sit lån? Det er op til dig selv at vurdere, så det kan være svært at sige, om du skal skifte eller blive.

 

Bidragssatserne stiger – Følg med strømmen: hvad gør de andre?

Når det drejer sig om sådan noget her, så er mennesket jo som oftest et flokdyr. Det betyder, at vi gerne vil gøre præcis det samme som alle de andre gør. Desværre er det sådan, at lige præcis i denne sag er folk ret splittede – sådan da. Man må sådan set bare indrømme, at de fleste nok vælger at blive. Dette er nemlig en udvikling som sker de fleste steder og det betyder også, at det ikke nødvendigvis er billigere at have sit lån et andet sted og hvis det er det lige nu, så kan man risikere, at det ikke er det billigste om en måned eller to.

 

Det er ikke noget man ønsker, men noget der sandsynligvis sker, hvorfor folk ikke gider at bøvle med at skifte og blot bliver i det selskab, som man har valgt. Det kan sammenlignes med at stå i kø i supermarkedet. Så snart man skifter til en anden kø, så går det altid hurtigere i den kø, som man oprindeligt stod i.

 

Hvis man så skifter tilbage igen

Hvis man så skifter tilbage igen, så går det hurtigere i den kø man lige kom fra. Hvis man ser på dette princip, så er det måske derfor, at mange vælger at blive – de ved, at de kommer til t ske i deres kø også, så det er nemmere bare at blive siddende og betale det, man nu engang skylder, end det er at begynde at prøve at finde noget nyt. Dog er der også mange som finder fornuft i, at man kan skifte til et andet selskab.

 

Det giver da også god nok mening, hvis man helt konkret kan se, at det faktisk er billigere end at være et andet sted, så giver det selvfølgelig også god nok mening at skifte. Andet ville jo være dumt, for hvis der er penge at spare og man er villig til at bøvle lidt for det, så kan det jo også ende med at være en ret god forretning. Man risikerer dog at man ender med, at priserne også bliver hævet i det nye institut og så er man samme sted hvor man startede.

 

Hvorfor sker denne stigning af bidragssatserne?

Man kan så spørge sig selv -og det er der nok også en del der gør – hvorfor denne stigning af bidragssatserne sker. Det er der dog også mange politikere der spørger om for de vil også gerne have svar på hvad denne stigning skal gøre godt for.

 

Når man giver en stor del af danskerne mindre penge mellem hænderne, så har det også store indvirkninger på vores økonomi, så det kan være farligt i længden, hvis ikke man passer på – man risikerer altså at sætte en dæmper på økonomien. Generelt sker stigningen jo fordi, at institutterne gerne vil have flere penge ind i kassen. Det kan de have brug for af flere årsager. Den første er den mest sure:

 

De vil måske bare gerne have et større overskud, så det kan blive til noget større bonusser og et større udbytte til de mange investorer. Nogle mener, at dette er grunden til det, men ingen er sikre.

 

Den anden årsag kan være, at det simpelthen er fordi, at deres omkostninger er steget en del, så der er altså brug for, at man får flere penge ind i kassen, så man på den måde også bedre kan få det til at løbe rundt. Dette er nok den mest sandsynlige årsag, da det også forklarer den løbende stigning – det er ikke billigt at drive forretning!

 

Alternativer til realkreditlån og de stigende bidragssatser: Er der noget?

Når man nu har fundet ud af, at disse bidragssatser stiger på alle de forskellige lån, hvad kan man så gøre, hvis man gerne vil have noget andet? Der er forskellige alternativer og det kan f.eks. være, at man går ned i banken og forsøger at låne penge der eller det kan være, at man måske endda låner penge hos nogle private investorer, men dette er ofte til en meget højere rente end man kan få alle andre steder, så det er bestemt ikke noget, som folk foretrækker.

 

Man vil jo gerne have den lave rente og i sidste ende, så er et realkreditlån altså billigst – derfor vil man jo også gerne helst betale penge for det, som ikke koster så meget. I praksis er der altså ikke rigtigt noget alternativ, da man simpelthen ikke kan finde noget, som måler sig med dette i måden det er udført på, hvor mange der bruger det og hvor lidt det simpelthen koster. Man må altså bare leve med, at det er så meget det koster. Læs hvad DR skriver om bidragssatser.

 

Sådan handler du med guld

Handle med guld  –  Sådan handler du med guld

Fordelagtigt at investere i guld.

Siden finanskrisen i 2008 er guldprisen steget markant, hvorfor der i dag kan være mange fordele forbundet med at investere i guld. Men der er måske aldrig nogen, der har fortalt dig: sådan handler du med guld. Vil du vide mere om guldhandel og –investering, så læs med her.

Hvordan kan jeg handle med guld?

Det er ganske simpelt. Hvis du er interesseret i at handle med guld, er den nemmeste måde at gøre det gennem store investeringsfirmaer. Ved at investere i guld kan du sidde der hjemme foran din computer og investere i guld via din netbank. På netbank vil du nemt kunne finde nogle af de største investeringsfirmaer, som handler med guld som en form for aktier. Sådan handler du med guld! Find hurtiglån, til køb af guld,

Kan det betale sig at investere i guld?

Ja, i langt de fleste tilfælde vil det i dag godt kunne betale sig at investere i guld. Guld er en af de mest eftertragtede råvare på vores jordklode, og idet guldprisen netop er steget i løbet af de seneste par år, kan der være mange fordele forbundet med investering i guld. Det kan især betale sig, hvis du har investeret penge i guld omkring 2006, altså før finanskrisen, da prisen efterfølgende er steget, hvorfor du kan tjene mange penge på at sælge det.

Er det sikkert at investere i guld?

Sikkerheden omkring handel med guld er meget høj, når det foregår gennem netbank. Handel med guld via netbank i de forskellige banker, fungerer nemlig næsten på samme måde som med aktier.

Hvornår skal jeg sælge guldet?

Det er meget forskelligt, hvornår det kan betale sig at sælge guldet, som du har investeret i. Hvis du kan se, at du kan få en rigtig god pris for guldet, og man samtidig har forventninger om at markedet er på vej ned igen, så kan det være en god ide at sælge. Hvis der derimod er forventning om, at markedet er på vej op igen, så kan det ofte betale sig at vente med at sælge guldet. Hold derfor øje med markedet, når du ønsker at sælge.

handler med guld barre

Der er virkelig mange, der gennem tiderne har fået fingrene i klemme, stået med skægget i postkassen, simpelthen er blevet taget på sengen, vedrørende deres private økonomi. Tiderne skifter som bekendt, og nogen gange er der opgangstider, når det kommer til finans- og boligmarkedet, og nogen gange går det virkelig skidt.

Økonomisk krise

Nogle af de mest kendte eksempler på, hvor skidt det kan gå, hvis man er uheldig, er selvfølgelig krakket i Wall Street i USA i 1929, hvor store dele af verdens økonomi gik helt til bunds, fordi alle var blevet så afhængige af ét lands økonomi, nemlig Amerikas økonomi. Et andet kendt eksempel er den forfærdelige økonomiske krise i Tyskland i 30’erne, som jo faktisk kom som en konsekvens af det store krak i Wall Street. Økonomien i Tyskland løb helt løbsk, og et brød kostede til sidst flere millioner i indkøbspris, og dette var jo selvfølgelig ikke holdbart i længden. Denne krise var i sidste ende med til at bane vejen for, at Hitler kom til magten. Er du ramt af krise?

Senest oplevede vi den moderne finanskrise, som måske havde sit højdepunkt, hvis man da kan kalde det det, omkring 2008. Verdensmarkedet er blevet utrolig tæt sammenknyttet, og hvis det går dårligt for et af de såkaldte ”store” lande, som for eksempel USA eller Kina, så kan det virkelig mærkes ”i den anden ende”. Handel er som bekendt noget, der går på tværs af landegrænser, og derfor kan det have store konsekvenser for alle verdens lande, hvis først et af de store lande har problemer med deres økonomi.

Handle med guld

I 2008 så man, hvor hurtigt den dårlige økonomiske situation i USA kom til at påvirke lande i Europa, også Danmark. Boligmarkedet i Danmark var måske et af de områder, hvor det virkelig ramte hårdt, da finanskrisen kom. Der var en masse mennesker, der havde regnet med friværdien i deres huse og dermed planlagde deres private økonomi efter penge, som de i virkeligheden fysisk slet ikke havde.

Dette havde for nogle store konsekvenser, hvor de blev nødt til at sælge deres huse og sommerhuse med store økonomiske tab, og denne tid er for nogle virkelig blevet til skræk og advarsel om, at man virkelig skal passe meget på med sit forbrug, og man samtidig også skal passe meget på, hvor man sætter sine penge henne, og man har samtidig også sat øget fokus på de nyeste sms låne-metoder, som man blandt andet brugte under finanskrisen, som virkelig var tæt på at ruinere mange mennesker, hvor de simpelthen sad i gæld til halsen og ikke kunne se nogen vej ud af den kæmpestore gæld, som de havde rodet sig ud i.

Guld er tryghed!

Men lige præcis dette med, hvor man sætter sine penge hende, det vil sige, hvordan man investerer sine penge, eller om man overhovedet investerer dem på nogen måde, det er ændret ret meget siden finanskrisen. Folk har fundet andre metoder, hvor de synes, at det er mere sikkert og hensigtsmæssigt at placere sine penge, og en af disse metoder er at handle med guld. Markedet for at handle med guld er steget voldsomt de senere år, og det er måske sket i kølvandet på finanskrisen, hvor nu måske i stigende grad har indset fordelene med at investere deres penge i noget, som er lidt mere sikkert, hvor de finder en hvis grad af tryghed, og dette vurderer mange mennesker i dag er i guld.

Guldprisen er også vokset markant de senere år, og særlig hvis man havde placeret sine penge i guld omkring år 2006, så havde man virkelig kunne tjent kassen ved at sælge sit guld, for prisen på guld blev altså tredoblet i løbet af fem år. Dette viser helt klart, at guldmarkedet er noget, som man seriøst skal til at overveje at sætte penge i, for det viser sig, at der er rigtig mange mennesker, der oplever, at det giver en ret stort indtjening af sig.

Men hvordan handler man egentlig med guld.

Men hvordan handler man egentlig med guld. Dette kan umiddelbart virke til at være lidt uoverskueligt, for det lyder farlig fornemt og meget indviklet at handle med guld, men det er det i virkeligheden slet ikke.

Den mest enkle måde at handle med guld på er, at man går gennem nogen af de største amerikanske investeringsfirmaer, som har virkelige fysiske guldreserver som garanti for dine penge. Du kan i virkeligheden sidde hjemme og investere i guld gennem din netbank. Inde på din netbank finder du nogle af de største investeringsfirmaer, som handler med guld som en slags aktier, og det går strygende for dem i øjeblikket.

Du behøver altså ikke at have de helt store betænkelighed ved at sætte dine penge i den mest eftertragtede råvare på kloden, nemlig guld.

Guld har en helt unik historie

Guld har en helt unik historie bag sig som råvare. Guld har til alle tider været noget eksklusivt, som man kunne bruge til at pynte med. Dette kunne bruges til blandt andet smykker, som det jo også bliver brugt til i dag, men det kunne også bruges til at beklæde betydningsfulde bygninger. For eksempel kan man i dag se, at der er rimelig mange religiøse bygninger, der benytter sig af guld for virkelig at vise Guds storhed.

Guld har også drevet mange mennesker til vanvid. Der er jo nok mange, der har hørt om, at guld har drevet mennesker til vanvid i den forstand, at de er taget ud på en slags eventyr rejser, og deres mål er fuldt og fast koncentreret om at finde guld. De bruger en masse tid og en masse penge på at finde guld, og det er virkelig de færreste, der kan leve af det.

Men sommetider støder man på, at man finder ret store mængder guld, og det bliver de opdagende mennesker jo selvfølgelig glade for, for det er jo det, som de i virkeligheden ofte har viet deres liv til.

handle med guld

Guld er en god investeringsvare

Guld er blevet en virkelig god investeringsvare, som det er blevet forklaret i det foregående. Og lad dig endelig ikke skræmme, hvis du har lyst til at prøve at eksperimentere lidt med at sætte dine penge i guld. Det er ikke svært at handle med guld, for de allerfleste har jo, i disse moderne tider, en computer stående derhjemme. Derfra kan du faktisk bare gå ind under nogle af de investeringsnavne, som du kan vælge imellem, og selv om dette virker lidt utrygt, så er det overhovedet ikke tilfældet.

Det er nemlig således, at når netbanken godtager, at man kan investere i guld, så er sikkerheden meget høj, og det fungerer ellers bare ret meget ligesom aktier. Man kan følge med i, om kursen på guld bliver høj, som den jo har været i flere år, eller om den er på vej ned. Hvis der er virkelig store udsving, og det kan der nogen gange godt være, så er det måske godt lige at følge med igennem en dag for lige at se, hvad det hele udvikler sig til. Man skal jo ikke være bleg for at sælge det guld, som man har investeret i, hvis man nu er ved at få en god pris for det, og man forventer måske, at markedet er på vej ned igen.

Omvendt kan det også lige have gået virkelig dårligt med handlen af guld, men at det er på vej op ad, og så skal man lige beholde sit guld for sig selv. Se kurserne på guld, se kurser

Indberet moms

Indberet moms – sådan gør du:

Når man starter eget firma op er der nogle regler der skal overholdes i forhold til moms. Små firmaer som tjener under 50.000 kr. om året. Dog har du registreret dig, så skal du betale moms. Indberet moms:

Ved du allerede at du vil komme til at tjene mere end 50.000 på et år, så skal du registrere dig inden 8 dage før opstart af dit firma.

Dog sælger du momsfrie ydelser, skal du kun betale lønsumsafgift. Eller hvis du har salg med moms og momsfrie, skal du kun betale moms af de vare som der er moms på. (Creme, parfume osv.).

Indberet moms på Skat.dk

Indberet moms på Skat.dk

Indberet moms, så skal det gøres til skat. Det gør du ved at logge på deres hjemmeside via dit firmas nemID ’TastSelv Erhverv’.

Når du er logget på, klikker du på fanen ’Moms’ og siden med alle de perioder hvor der momsen skal/skulle indberettes. Selvom man ikke har haft noget salg, skal der stadig være en indberetning og derfor vælger man ’Nul Indberet”. Så ved SKAT at du ikke har haft noget salg den pågældende periode. Men hvis du har haft salg, skal du vælge ’Indberet’ og SKATs hjemmeside vil fører dig videre til siden hvor alt magien sker.

Før du gør noget som helt, så skal perioden være afsluttet, så du har bøde dine køb og salg med i indberetningen og hav dine moms-tal klar. Beløbene du taster ind i felterne skal være i hele kroner, så rund op eller ned til nærmeste. Du skal ikke regne ud da hjemmesiden gør det for dig når du er færdig med at taste dine tal ind i de rette felter. Når du er færdig, skal du bare klikke på godkend og du vil få en kvittering om at din indberetning er sendt af sted.

skat og moms

Indberet moms nemt og hurtigt for dit firma.

Indberet moms nemt og hurtigt for dit firma. Det kan godt betale sig at indberette dit firmas moms til SKAT, og så er det endda hurtigt og nemt at gøre. Men hvad er moms, hvordan udregnes moms, og hvordan indberetter du det hos SKAT? Mangler du penge til moms så prøv et erhvervslån.

Hvad er moms?

Moms er en form for indirekte skat. Mere præcist er moms en afgift på 25 %, som går til staten, og som virksomheder indsamler fra deres kunder ved at lægge den oveni salgsprisen. Moms er derfor ikke en skat eller afgift, som en virksomhed selv skal sørge for at betale; virksomheder skal udelukkende sørge for at indsamle den fra kunder, der køber virksomhedens varer. Alt afhængigt af hvilken virksomhedstype der er tale om, kan virksomheden få lov til at beholde momsen i enten én, tre eller seks måneder, før den skal afleveres til staten.

Hvordan udregnes moms?

Moms udregnes ved at tage 25 % af en given vares salgspris, hvilket efterfølgende tillægges den samlede salgspris, som sælgeren kan opkræve af kunderne. Når sælgeren afregner med SKAT, skal sælgeren modregne den moms, som er betalt ved indkøb. Det samlede momsbeløb udregnes ud fra forskellen mellem de samlede salgs- og indkøbspriser (merværdien) i virksomheden. I sidste ende er det den endelige slutbruger, som betaler moms i forbindelse med et køb i diverse detailforretninger.

Indberet moms – hvordan?

Indberet moms på Skat.dk. Du kan gøre dette ved at logge ind på ’TastSelv Erhverv’ på SKATs hjemmeside med dit firmas NemID. Efter du har logget ind, kan du vælge en fane kaldet ’Moms’, hvor du kan se alle de perioder, hvor moms skal eller har skullet indberettes. Har du haft salg i den pågældende periode, skal du vælge ’indberet’. Her får du mulighed for at indtaste momsen, hvorefter hjemmesiden sørger for at regne alt ud for dig, så du slipper for at gøre det. Til sidst skal du bare trykke på ’godkend’, og du vil modtage en kvittering for din indberetning.

Eget Budget i virksomheden.

Inden man åbner dørene op til sin nye virksomhed, er der nogle detaljer man skal have lavet, såsom et budget! Men det kommer helt an på hvilken slags virksomhed man vil drive.

Etableringsbudgettet giver et overblik over hvor meget det hele vil komme til at koste. Du skal finde priser på ALT. Det er alt fra inventar, lokale, maling osv. På den måde får du et større overblik over hvor meget du har ’brugt’ for og om det er et realistisk beløb. Det gælder om at finde de bedste tilbud og priser.

Når det er gjort, så snak med en bankrådgiver, læg en plan sammen omkring hvad der måske kan gøre billigere og hvilket kviklån der vil passe bedst for at det kan hænge sammen. Dog er det en idé at man selv har sparet lidt sammen. Det gør det nemmere at få lov til at låne i bedste banker i Danmark. Men der er også nogle kommuner der giver tilskud hvis virksomheden skal ligge i den pågældende kommune. Eventuelt ring og hør nemmere.

Spar på Elforbruget:

Vi alle vil gerne prøve at skåne vores miljø og prøver at finde andre metoder så vi kan få grøn energi.

Det perfekte senarie findes ikke. Der vil altid være en smule forbrug om vi vil det eller ej (med mindre vi slet ikke har noget strøm). Så nogle gode tips til at spare lidt hist og her, kan man aldrig får nok af.

Inden man går fra sin bolig eller arbejdsplads, så sørg for at de unødige komponenter er trukket ud af stikkontakten. På den måde står de ikke på standby og sluger strøm. For ja, selvom du har slukket din lampe eller printer, står de stadig tilsluttet og modtager strøm. Så sørg for at det der ikke skal bruges om natten eller aften bliver trukket ud af kontakten.

I stedet for pære der bruger mere end hvad er godt, så skift dem ud med spare pære. Det er lige så gode (hvis ikke bedre) end de ’almindelige’. LED er også en mulighed da de små pære i LED’en arbejder som en enhed, men alligevel er selvstændige. Der ved spare man både penge på strømmen og på pære der måske skulle skiftes ud oftere end hvad er godt.

Opspar Feriepenge:

Feriepenge er noget man skal optjene og det gøres via ens arbejde. Ferieåret starter den 1. maj og slutter igen den 30. april. Så inden for det tidsrum har man optjent en procentdel af sin arbejdstid som feriepenge.

Man optjener også feriepenge selvom man er syg eller har barsel, hvis man ikke har retten til løn under ferie eller ikke har optjent feriegodtgørelse.

Retten til feriedage kan kun bruges i efteråret og man kan heller ikke gemme dem til næste år hvis man spare op til en super god ferie. Hvis man på hele året har fået ydelser, vil man automatisk få 25 feriedage. Mangler du penge? Se vores sammenligning af hurtige lån.

Kørselsfradrag:

Hvis du bor mere end 12 kilometer væk fra dit arbejde kan du få kørselsfradrag. Det er lige meget om det er på cykel, det offentlige eller egen bil – dog må din arbejdsgiver IKKE betale for din transport.

Du skal få fradraget via SKATs hjemmeside. Der skal du indtaste din bopæl og dit arbejdes adresse. Så udregner den hvor meget du kan få i fradrag. Du skal være opmærksom på at det ændres på din forskudsopgørelse og din årsopgørelse.Her kan du ændre dit kørselsfradrag: http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oId=1988906

Lav dit eget budget

Lav dit eget budget

Lav dit eget budget og få styr på økonomien

Et af de bedste råd man kan give til personer, der har brug for at få styr på deres økonomi er: lav dit eget budget. Et budget kan være til stor fordel, hvis du gerne vil have overblik over din økonomiske situation og gerne vil finde dit månedlige rådighedsbeløb. Det kan især være praktisk at lave et budget i forbindelse med at skulle optage et lån hurtigt ud fra et budget, men det kan også bare bruges til at få overblik.

Hvad er et budget?

Et budget er en form for liste/skema over ens forventede faste indtægter og udgifter. Et budget bruges derfor til planlægning og styring af ens økonomi. Eksempler på faste udgifter er ydelser på realkreditlån, billån, boliglån m.fl., forsikringer, telefonabonnementer, internetabonnementer osv. Et budget bruges ikke kun af revisorer og personer, der arbejder med økonomi; det kan også bruges af privatpersoner, der gerne vil skabe overblik over deres daglige økonomi.

Hvad bruges et budget til?

Som allerede nævnt bruges et budget som regel til planlægning og styring af økonomi. Når man har lavet et budget, kan det nemlig bruges til at skabe overblik over alle ens faste udgifter og indtægter. Budgettet kan altså bruges til at finde ud af, hvad man betaler til og hvor meget, således at man nogenlunde ved, hvad der hver måned skal lægges til side for at have nok penge til diverse faste udgifter. Derved finder man nemt sit månedlige rådighedsbeløb, således at man ved, hvor mange penge man kan bruge til mad, tøj, diverse fornøjelser osv.

Hvordan laver man et budget?

Du har måske fået et råd i stil med: lav dit eget budget. Men hvordan gør man det? Mange vælger ofte at lave et budget ved hjælp af et Excel ark, da det er et brugbart værktøj til budgettering. Du kan vælge at lave dit eget budgetskema helt fra bunden, men har du brug for mere hjælp, så vil du også ofte kunne finde et færdiglavet budgetskema på nettet. Det eneste du så skal gøre er at indtaste dine faste indtægter og udgifter i skemaet.

Hvorfor det er vigtigt at have styr på økonomien
Der er et højt antal mennesker i Danmark i dag, der finder dem selv i gæld, længe inden de overhovedet står og skal købe hus. Det er et kæmpe problem og det er derfor vigtigt at få styr på din økonomi allerede så snart du begynder at tjene dine egne penge. Det er nemlig lige her filmen knækker for langt de fleste, der ender i gæld. De glemmer at lave et realistisk budget for deres udgifter og ender derved med at blive nødt til at tage kviklån eller simpelthen overskride det fastlagt budget måned efter måned.

Det er nemlig indrettet sådan at hvis du ender i underskud på kontoen, bare én enkelt måned, bliver det svært at spare de penge næste måned. Dette leder dig direkte ind i en ond cirkel, hvor underskuddet fra den forrige måned, bliver til et endnu større underskud næste måned og så videre og så videre. I sidste ende, vil man ende ud med et så stort minus på bankbogen, at man er nødt til at tage et lån i banken. I den situation, er der ingen der ønsker at ende.

Lav dit eget budget

Nogle unge mennesker der lige er flyttet hjemmefra, ligger måske inde med en opsparing og føler dem derfor så kæphøje at de ikke føler behovet for at tage et billigt sms lån. Men en opsparing holder ikke evigt, som de fleste opdager. Kom derfor den økonomiske krise i forskud og lav dit eget budget mens der stadig er økonomisk pusterum til at holde dig oven vande. Lav dit eget budget allerede mens du stadig bor hjemme, selvom det muligvis virker unødvendigt når du ikke rigtigt har nogle faste udgifter.

At være i stand til at lave et budget og at begynde tidligt, er unægtelig essentiel og ultimativt udbyttende viden at ligge inde med når regningerne en dag begynder at rulle ind af hoveddøren. Bare det, at være i træningen og at det kommer naturligt at holde øje med dine udgifter, vil uden tvivl komme dig til gode på et tidspunkt senere i livet. Det kan ikke overvurderes hvor vigtigt det er at selv vide hvor mange penge man har og hvad der er nødvendige udgifter, som de skal bruges på.

Lav dit eget budget for at undgå den panikfølelse et stigende antal unge mennesker oplever, når de for første gang står med en regning de ikke kan betale. Eller det nederlag man føler, når man er nødt til at tage hjem efter aftensmad resten af måneden, fordi man ikke lagde penge nok til side til mad og i stedet for brugte pengene på ting, som man troede man havde råd til men i virkeligheden ikke havde overhovedet.

lav dit eget budget

De vigtige ting at tage højde for når du skal lave dit eget budget

Der er naturligvis nogle ting, der skal tages højde for når du første gang står med en lønningsseddel, der skal fordeles på en tilsyneladende endeløs række udgifter. Men selvom det måske er første gang på egne ben når det kommer til regninger, behøver det ikke være så uoverskueligt som det virker. Lav dit eget budget i god tid, så du ikke står med regninger og først dér begynder at overveje hvordan lønnen eller SU’en skal strække sig så tyndt. Som det første er det vigtigt at vide præcis hvor meget man kommer til at indtjene hver måned.

Dette kan man argumentere for er den vigtigste del af at lave et fungerende budget. Hvis du kun får SU ind på kontoen, er det enkelt nok, men husk altid at regne med beløbet efter SKAT. Hvis du har flere end den ene indtægt, muligvis i form af ét eller flere studiejobs, lægger du alle indtægterne sammen og udregner det endelige beløb. Når det er klaret, kan du gå i gang med at kigge på den mindre sjove del; de faste udgifter. Her er det altid en god idé at starte med huslejen. Huslejen er nemlig én af de vigtigste udgifter, den skal der simpelthen være penge til at betale hver eneste måned.

Budgettet er essentielt

Derfor er det en god idé at de penge bliver overført som noget at det første, så man er helt sikker på at det i hvert fald ikke er det man mangler penge til. Efter huslejen er betalt, er der andre vigtige udgifter som vand, varme, el, licens, internet og muligvis kabel. Disse elementer er også essentielle, og der er ingen vej uden om betalingen af dem. Nu har du udregnet dine faste udgifter, altså dem der skal betales, meget gerne først, hver eneste måned. Når summen af disse tal er fundet, kan du se hvor mange penge der er til overs til andre ting, eller muligvis hvis der skal sættes noget til side på en opsparing.

Frygt ikke hvis du finder ud af at der ikke kan sættes noget på opsparingen hver måned, det er tilfældet for rigtig mange studerende. Men der er stadig ting der skal betales, der ikke er en del af de faste udgifter. Bøger til studiet er en nødvendighed. Og der skal også lægges penge til side til ting som fredagsbar, tandlæge, nyt tøj og hygiejneprodukter. Selvom de vigtigste elementer af et godt budget, er de faste udgifter, er det altså også vigtigt at ligge penge til side, både til sjov men også til de uforudsete udgifter, som måske et hul i tanden eller en punkteret cykel.

Lav dit eget budget; der er masser af hjælp at finde

Mange står i samme situation som dig, når de for første gang skal ligge deres eget budget. Lav dit eget budget ved først at undersøge hvor du kan finde hjælp. Den mulighed, der ligger mest til højrebenet, er naturligvis at gå på internettet og søge på ”lav dit eget budget”. Her er der et væld af hjælpemidler, der er effektive i at gøre et budget nemt og overskueligt, nå man skal lave det for første gang. Når du har fundet en hjemmesideassistance, bliver du som regel bedt om at indtaste de faste udgifter du regner med at have samt de samlede indtægter per måned.

Derefter bliver der, simpelt nok, trukket udgifterne fra indtægterne og det beløb der er tilbage, er det antal penge du har at spendere hver måned efter regningerne er betalt. Det er vigtigt ikke bare at få andre mennesker til at lave et budget for dig; lav dit eget budget så du er sat mest muligt ind i dine egne finanser. Der er desuden diverse småtips, der er vigtige at huske på når man lægger et budget. Eksempelvis er det altid en god idé at bede om alle kvitteringer, også på de små køb, og gemme dem. Det er også yderst vigtigt regelmæssigt at holde øje med din bankbalance, så man aldrig bliver overrasket over hvor meget (eller lidt) der står.

Få styr på dit budget

Det kan alt sammen virke enormt overvældende, især første gang man står med opgaven at skulle lave et budget og få styr på alle de økonomiske aspekter. Men der er altså råd for de rådvilde; kig dig omkring på internettet efter tips og tricks. Det bliver med garanti meget nemmere når først man er sat ind i det.

Elregning pris

Elregning pris. Få styr på din elregning og spar penge
Uafhængigt af om du ønsker at spare penge, passe på miljøet eller en blanding, kan der være mange fordele forbundet med at få styr på din elregning.

Elregning pris, få styr på min elregning?

Der findes flere forskellige gode grunde til, hvorfor du bør gøre dit bedste for at få styr på din elregning pris. Måske tænker du mest på, hvordan din elregning påvirker din økonomi, men din elregning har også stor betydning for miljøet. Uanset om du kun går op i enten din økonomi eller miljøet, eller du går op i begge dele, så kan det være en rigtig god ide at få styr på din elregning og få lavet et energi-tjek i dit hjem. Hvis du ikke har andre måde at betale din regning på.

Hvordan kan jeg få styr på min elregning?

Der er flere måder, hvorpå du kan få styr på din elregning pris. Hvis du ikke gør det i forvejen, så kan du med fordel starte med at kigge nærmere på din elregning, hver gang du modtager den. Mange mennesker kigger kun overfladisk på deres elregning pris og elforbrug, og er kun interesseret i, hvor meget der skal betales, hvilket gør det sværere at få styr på ens elregning pris og elforbrug.

Brug mindre EL?

Når du er interesseret i at spare på dit elforbrug, hvad enten det er i forhold til at skåne miljøet, spare penge eller begge dele, findes der flere ting, som du selv kan gøre for at bruge mindre el. Du tænker måske ikke altid over det, men de elektriske apparater i din bolig styrer din elregning. Mange elektriske apparater bruger en del strøm ved at være på standby. Sørg derfor gerne for at slukke helt for dine elektriske apparater, når du ikke bruger dem.

Du kan også vælge at udskifte størstedelen af dine elpærer med LED-pærer, da de både holder længere og sparer på elforbruget. Fordelen ved LED-pærer fremfor eksempelvis andre spare-pærer er, at de tænder med det samme og giver et bedre lys.

Indflydelse på økonomi og miljøet.

Der er mange gode grunde til, at man skal tage sin elregning alvorligt. Elregningen har nemlig både indflydelse på ens økonomi og miljøet. Umiddelbart er det måske det økonomiske aspekt i det, der er det vigtigste, men i virkeligheden har det også stor indflydelse på det generelle miljø på hele kloden, hvor meget energi vi hver især benytter i vores hjem.

Går du derfor både op i din økonomi og miljøet, så kan det godt betale sig at læse din elregning pris godt igennem og lave et lille energi-tjek i dit hjem. Man kan på lang sigt spare rigtigt mange penge ved at holde øje med sin elregning og ved at være opmærksom på, hvor meget strøm, man bruger. Selv ændringer, som virker små og ligegyldige, kan samlet set bidrage til en stor økonomisk besparelse på elregningen. Det drejer sig fx om ting som at slukke lyset, når man forlader et rum, slukke på kontakten for elektriske apparater, der er sat til el-nettet, om natten og generelt bare opføre sig fornuftigt, når det handler om elektricitet og energi.

Tjek din elregning pris

Mange menneske kigger nærmest ikke engang på elregningen, når de får den. De betaler den bare og er glade, hvis de skal betale mindre en sidste gang, de fik deres elregning. Det er egentligt ikke så klogt at have sådan en holdning til sit elforbrug. Det elforbrug, som vi har i Danmark, bidrager jo samlet set til hele verdens elforbrug. Med alle de klimatiske forandringer, som sker og vil ske på Jorden i løbet af de næste årtier, er det vigtigt, at vi handler med omtanke for miljøet, så vi samlet set kan skåne vores miljø og mindske forureningen.

Som sagt bidrager Danmarks elforbrug til det globale elforbrug. Det er derfor ikke svært at forestille sig, at det kunne gøre en kæmpe forskel for miljøet, hvis alle – ikke kun husstande i Danmark, men husstande i hele verden – begyndte at tænke lidt mere over deres elforbrug og forsøgte at begrænse det så meget som muligt. Selvom Danmark er et forholdsvist lille land sammenlignet med så mange andre lande i verden, så er det et stort skridt i den rigtigt retning, hvis vi i Danmark gør os umage med at spare på den energi, der produceres på baggrund af forurenende energikilder. Lige nu tilbyder OK el til variabel pris.

Spar på energien og støt op om miljøet

Er du både interesseret i at spare penge og i at støtte op om miljøet på vores planet, så er det bare med at komme i gang med at give sit elforbrug et eftersyn og stramme op de steder, hvor der er mulighed for det. Der er forskellige gode råd, som du kan begynde med:

I stedet for at benytte en tørretumbler, når du skal tørre dit og husstandens tøj, kan du benytte en tørresnor, så tøjet kan komme udenfor at hænge. Man kan spare rigtigt meget energi ved at spare på brugen af tørretumbleren, og desuden kommer tøjet til at dufte frisk og lækkert, når det har hængt til tørre udenfor. Energibesparelsen afhænger naturligvis af tørretumblerens energimærkning, men uanset hvad vil der med garanti være penge at spare på elregningen.

Elektriske apparater styrer din elregning

Generelt er det også en god idé at slukke helt for elektriske apparater, der er sat til strøm. Mange af disse apparater bruger nemlig en del strøm på bare at være på standby, hvilket mange fjernsyn, computere og andre ting automatisk er, når man ikke slukke for kontakten eller tager stikket helt ud. Det virker måske voldsomt, at man skal tage stikket helt ud, hver gang man er færdig med at benytte sit apparat, men det giver altså en stor forskel i elforbruget. Mange af de mest populære apparater er virkeligt nogle større energi-slugere, end man lige umiddelbart regner med. Det vigtigste er naturligvis, at man husker at pille stikket ud eller at slukke for kontakterne om natten, hvor man ikke bruger apparaterne overhovedet. Igen afhænger besparelsen på elregningen af antallet af elektriske apparater og deres individuelle strømforbrug.

elregning pris

Spar på elregningen med LED pærer

En god idé er også at skifte så mange af sine elpærer ud med LED-pærer, hvis man ikke allerede har gjort det. Det kan virke som en dyr investering, fordi LED-pærer trods alt ikke er helt billigt, men til gengæld skulle man meget gerne tjene pengene ind, idet LED-pærer holder meget længere, end de fleste andre former for elpærer gør. Desuden er LED-pærer også en væsentlig forbedring, hvis man er vant til andre typer spare-pærer, idet LED-pærer giver et lys, som er er en hel del bedre, og som er der lige fra det sekund, man trykker på kontakten. Mange spare-pærer skal lige ”varme op”, hvilket betyder, at der kan gå noget tid, før lyset reelt kommer, efter man har trykket på kontakten. Det kan være ret så irriterende en gang i mellem.

Derudover er det også en god huskeregel, at man slukker lyset i et rum, når man forlader det. På den måde undgår man, at der står elpærer og bruger energi, som egentligt ikke udnyttes til noget, når der alligevel ikke befinder sig nogen personer i rummet. Når ingen har glæde af lyset, kan man lige så godt slukke for det. Det vil helt klart også kunne mærkes på elregningen.

Elregningen og vaskemaskinen

Generelt kan man også spare rigtigt mange penge på elregningen ved ikke at benytte så høje temperaturer, hvor der er mulighed, for at man kan skrue ned. Det gælder fx vand til vaskemaskinen. Vælger man at sætte vasketemperaturen lidt ned – fx fra 60 grader til 40 eller 30 grader, så vil man også spare energi. Desuden vil tøjet blive mindre slidt, hvilket altså i sidste ende betyder, at man også kan spare penge på at købe nyt tøj. Det er også en god idé, hvis man husker at fylde alle maskiner op, så man får det optimale udbytte ud af en vask – det gælder både med vaskemaskinen og opvaskemaskinen. Igen kan man også sagtens skrue lidt ned for temperaturen i opvaskemaskinen, hvis man bare skal have vasket almindeligt bestik og tallerkener.

Andre hårde hvidevare som fx køleskab og fryser kan man også sagtens skrue en lille smule ned for, fordi det faktisk gør en pænt stor forskel på elregningen, især hvis man har nogle apparater, som ikke er specielt energirigtige. Der er naturligvis også grænser for, hvor langt man kan skrue op, når der er tale om køleskab og fryser, men ofte vil der ikke ske noget ved at øge temperaturen et par grader. Der er i hvert fald ingen grund til at have et unødvendigt koldt køleskab og fryser, for det betyder bare, at man bruger ekstra meget energi og skal betale ekstra mange penge.

Tjekke dine EL apparater efter

Griber man ind på flere af alle disse områder, vil man samlet set spare rigtigt mange penge på sin elregning i fremtiden. Det gælder bare om at være kreativ og finde ud af, hvad man rent faktisk ikke behøver at bruge unødig energi på. Det er fx de færreste mennesker, der har brug for, at fjernsynet er sat til en tændt kontakt om natten. Tænker man sig om og bruger lidt energi på at tjekke sin elregning og sine apparater efter, så kan man nå rigtigt langt og spare rigtigt mange penge på sin elregning pris. Læs om hvad viser elregningen, se artiklen fra Elpristavlen her

 

Betaler du for meget i vandafgift

Tjek dit vandforbrug: betaler du for meget i vandafgift?
Ved at holde tjekke dit vandforbrug og holde øje med prisen på vandafgift, kan du hurtigt finde ud af, om du betaler for meget i vandafgift.

Hvad er vandafgift?

Vandafgift er en afgift på ledningsført vand. Vandafgifter blev i indført i 1988 i Danmark med henblik på at mindske danskernes vandforbrug og spare på vandresurserne. Vandafgiften fungerer på den måde, at jo mere vand du bruger, desto større vandafgift skal du betale.

Hvem betaler vandafgift?

Vandafgiften gælder alle virksomheder og boliger i Danmark, hvor der er adgang til ledningsført vand. Det kan derfor være en god ide at tænke over, hvor meget vand der bliver brugt i ens hjem eller virksomhed. Dog har virksomheder lidt andre regler, da de har mulighed for at få godtgørelse for deres vandafgift, således at de kan slippe for at skulle betale.

Hvordan ved jeg, om jeg betaler for meget i vandafgift?

I 2015 var prisen på vandafgift pr. kubikmeter vand 5,86 kr., mens prisen i 2018 vil stige til 6,18 kr. pr. kubikmeter vand. Forskellen er derfor ikke stor, men alligevel er det vigtigt at holde øje med satserne for vandafgift, så man kan finde ud af, hvis man eventuelt betaler for meget. Du kan finde information omkring priserne på vandafgift på mange hjemmesider, så du kan tjekke, om priserne på vandafgift passer, med det du betaler. Sørg for at holde øje med dine vandregninger, så du ikke kommer til at betale for meget. Det er nemlig dit ansvar at kigge regningerne igennem, og tjekke om vandafgiften passer, inden du betaler. Mangler du penge til din vandregning?

Hvordan kan jeg spare penge i vandafgift?

Idet vandafgiften er udregnet efter, hvor meget vand du bruger, kan du spare penge ved at nedbringe dit forbrug. Det kan du gøre på mange forskellige måder. Mange mennesker bruger eksempelvis meget vand på deres have, hvor de i stedet kunne overveje at opsamle regnvand og bruge dette i stedet. Man kan også spare på vandet ved at tage så korte brusebade som muligt.

Vandafgiften stiger hvert år! Alle betaler vandafgift i dag, det er bare forskelligt hvor meget folk betaler, og dette skal man være opmærksom på, for der er mange som betaler for meget i vandafgift. Vandafgiften er sat ind for at få virksomheder og borgere til at spare på vandet, og derfor betaler man mere i afgift jo mere vand man bruger, og derfor kan man komme til at betale meget i afgift hvis man bruger meget vand. Det kan være en god ide at spare på vandet, for så kommer man også til at spare penge på dette. Vand er noget man skal bruge hver dag, når man går i bad, skyller sine grøntsager osv., men det er også et sted hvor det hurtigt er muligt at spare.

Vandafgift stiger hvert år

Tilbage i 2012 indgik regeringen en ny skattereform, hvilket gør at vandafgiften kommer til at stige hvert år frem til 2020. Dette skal være med til at mindske vand forbruget og ikke mindst vand spildet som både virksomheder og borgerne i Danmark har. Alle danskere bruger masser af vand i dag, og man skal sørge for at spare på dette og det kan man gøre på mange forskellige måder, dette bliver der skrevet om længere nede.

I skattereformen blev man enig om at vandafgiften skulle stige, og i 2015 steg den med 7,4 procent og i 2018 kommer den til at stige med 5,5 procent. Den kommer til at stige hvert år den 1 januar, dog ikke i 2014, 2016, 2017 og 2019, så det vil sige at når den stiger i 2013, så stiger den først igen i 2015, altså er der ingen stigning i 2014. I 2012 steg prisen pr. m3 vand til 5,23 kr., i 2013 steg den til 5,46 kr. pr. m3 vand, i 2015 til 5,86 kr. pr. m3 vand og i 2018 kommer den til at stige til 6,18 kr. pr. m3 vand.

vandafgift priser

Vand afgift priserne pr. m3 vand

Dette er priserne pr. m3 vand, så det vil sige at hvis man for eksempel bruger 100 m3 pr. år så skal man betale 586 kr. i afgift i 2015, hvorimod man skal betale 618 kr. i 2018. Dette er ikke den store forskel, men det er satser man skal holde øje med. For ellers kan man komme til at betale for meget i vandafgift. Dette er der mange danskere der gør, derfor skal man holde øje med sine regninger, og se om tallet kan passe.

Man kan finde oplysningerne om priserne på vandafgift på diverse hjemmesider. Dermed kan man tjekke om priserne passer, gør de ikke det, så skal man tage fat i sin udlejer eller grundejerforeningen, og dermed hjælper de en på vej. Som forbruger skal man ikke betale for meget i vandafgift, men der er stadig mange der gør det, og dette skal reduceres, og det er dig som forbruger der skal gøre noget ved problemet. Først og fremmest ved at tjekke regningerne inden man betaler dem, for at tjekke om vandafgiften passer, og dernæst ved at spare på vandet, for jo mindre vand man bruger, jo mindre betaler man også i vandafgift.

Drikkevandsbidrag

Udover denne vandafgift kommer der også et drikkevandsbidrag som ligger på 67 øre pr. m3, og denne pris forbliver som den er, der kommer ikke nogen stigning på denne. Disse to ting er noget som alle skal betale, og derfor kan man ikke undgå det, ikke hvis man er privat forbruger. Er man virksomhed så kan man få nogle fradrag på vandafgifterne, og dette skal man undersøge som virksomhed, her kan man kontakte skat og hører hvad de siger. Her skal de bruge hvor meget vand i bruger hvert år osv., alt står på deres hjemmeside, og hvis man har spørgsmål til hvordan det fungerer så kan man kontakte dem på mail eller ringe til dem, og så kan de hjælpe dig igennem med det hele.

Godtgørelse af vandafgift til virksomheder

Virksomheder har lidt andre regler end privat forbrugere og dette gør at virksomheder kan få godtgørelse for alt deres vandafgift og drikkevandsafgift. Dette betyder at man som virksomhed skal søge om at få godtgørelse for dette, og dermed kan man få godtgørelse for alt det vand man har brugt og skal dermed ikke betale for dette. Dette gælder for alt det vand der er brugt i virksomheden, og dette skal man kunne bevise. Lån penge til erhverv her.

Dette er dog kun de virksomheder hvor der også bor nogle privat hvor der kan være et spørgsmålstegn ved hvad der er brugt til hvad. Dermed kan man spare en del penge som virksomhed hvis man ellers vælger at søge om dette, og det skal man gøre som virksomhed, da man kan spare mange penge, idet at man bruger rigtig meget vand i forhold til at det er en virksomhed. Dette afhænger af hvilken virksomhed det er man har, men de fleste virksomheder bruger meget i vand, og dermed kommer man også til at betale meget i vandafgift.

Hvad kan man gøre for at spare penge i vandafgift

Som sagt så er vandafgiften udregnet ud fra hvor mange m3 man bruger i vand, og derfor handler det om at nedbringe sit forbrug. Dette kan gøres på mange forskellige måder, og her vil man kunne læse nogle af de mange måder at gøre dette på. Har man eget hus og have til, så kan man gøre forskellige ting for at spare penge på vand. Alle med en have ved at man bruger meget vand på at vande sine blomster osv. i haven, og her er der forskellige tricks som man kan bruge.

Når man for eksempel er i bad, så kan man stille en spand af en slags i badet, og dermed bliver denne fyldt op med vand imens man er i bad, og dette vand kan man så bruge til at vande sine blomster. På den måde spilder man ikke en masse vand, og man skal ikke bruge ekstra vand til at vande sine blomster, hvilket betyder at man slår to fluer med et smæk. Derudover er det meget vand at spare på opvasken, og dette afhænger af om man har opvaskemaskine eller om man vasker op i hånden.

En opvaskemaskine bruger meget vand

Har man opvaskemaskine, så skal man sørge for at fylde den helt op inden man sætter den i gang. En opvaskemaskine bruger meget i vand, og det er uanset hvor meget der er i opvaskeren, og det kommer også an på hvor gammel en opvaskemaskine man har og hvilken man har. Derfor skal man sørge for at fylde den helt op så man ikke bruger unødvendigt vand på at vaske en halvfuld opvasker op. Vasker man op i hånden er der også nogle forskellige tricks man kan bruge. Se hvordan du kan spare på din EL regning

Dem der har prøvet at vaske op i hånden, ved at man bruger meget vand og tid før vandet bliver vandt, og dermed spilder man en masse vand inden man overhovedet kommer i gang med at vaske op. Her kan man tage sin elkedel og koge noget vand, og derefter fylde en smule koldt vand i, indtil vandet har en temperatur som man kan holde ud. På den måde mindsker man vandspildet og i samme ombæring spare man penge på vandafgiften, da man ikke bruger lige så meget vand. Spar både på vand og varme, se hele artiklen her

Lån til indskud lejebolig

Lån til indskud lejebolig & depositum til ny bolig eller lejlighed.

 

At finde en bolig er efterhånden blevet en sand jagt, derfor passer begrebet boligjagt aldeles godt.

 

Især i de større byer bliver det sværere og sværere at finde en bolig, da flere og flere unge søger lejligheder under deres studier. Men det er ikke alverdens lejligheder, man har råd til. Hvis man er under uddannelse eller en familie med lettere stramt budget, må man lægge et budget og spare op, før man kan købe ny bolig.

 

Eller også skal man have forældre eller anden familie, der gerne betaler for en. Forældrekøb er nemlig blevet temmelig populært også. Men det er nu de færreste, der har det.
Desuden presser forældrekøb kun boligmarkedet endnu mere, så boligpriserne bliver endnu dyrere.

 

Lån til indskud lejebolig og drømmeboligen kan blive din.

I dagens Danmark er det ikke ligefrem billigt at flytte, boligerne bliver dyrere og dyrere, hvilket gør det sværere at finde en bolig, man har råd til. Mange vælger derfor at optage et lån til indskud lejebolig, således at der bliver råd til den nye bolig alligevel.

 

Hvad kan et lån til indskud bruges til?

Som navnet antyder, så bruges et lån til indskud som regel til at betale for en boligs indskud i forbindelse med flytning. En boligs indskud skal ses som en delvis dækning af byggeriets finansiering, hvilket ligger på omkring 2 % af summen, som det koster at anskaffe boligen. Mange steder omtales dette som anskaffelsessummen.

Ansøgning om lån til beboerindskuddet, eller til indskud og depositum. Der er mange muligheder får lån til bolig. Til almene boliger kan det dreje sig om et indskud.

 

Hvornår skal jeg overveje et lån til indskud lejebolig?

Det kan være mange gode grunde til at overveje et lån til indskud lejebolig, hvis indskuddets pris er det eneste der står mellem dig og din drømmebolig. I dag er der mange, som ikke har alle de penge, det kræver at flytte ind i en ny bolig. Et lån til indskud kan være en stor hjælp, hvis man mangler penge i budgettet til flytning. Dog skal man altid tænke sig ekstra godt om, inden man optager et hvilket som helst lån, da det oftest medfører renter og andre omkostninger, som man også bør medregne i sit budget.

 

Hvor finder og optager jeg et lån til indskud?

Når du har besluttet dig for at optage et lån til indskud til din nye bolig, så skal du også have fundet ud af, hvorfra du ønsker at optage lånet. Der findes massevis af låneudbydere på nettet der i dag tilbyder forbrugere lån til indskud. Du vil også have mulighed for at optage et lån i banken.

 

Det er som regel ikke ligegyldigt hvem man optager hurtige lån hos, da der kan være stor forskel på blandt andet renter, låneprocessen, lånevilkår m.m. Derfor er det altid en god ide at lave grundig research af lånemarkedet, inden man skriver under på en låneaftale.

 

Har du overvejet at tage et lån

Er man en af dem, der af de ene eller grund står og skal til at købe ny bolig, bør man overveje at tage et lån, hvis man ikke har pengene til det. At købe ny bolig kræver nemlig ikke kun, at man har til huslejen hver måned, selvom det i sig selv kan være en kamp i hverdagen med alle de andre faste udgifter, man skal kunne dække.

 

Udover husleje er det også nødvendigt, at man betaler for både vand, elektricitet, sandsynligvis også internet samt selvfølgelig mad og drikke. Uden mad og drikke duer helten jo ikke, som man siger. Alt i alt løber det op i en del sum penge, og det er endda uden ekstra udgifter såsom bøger, film, en tur på restaurant eller lignende. Hvis man har børn og unge, kræver det også en slags penge at have råd til det.

 

lån til indskud lejebolig eller depositum

Sådan ansøger du om lån til indskud lejebolig

 

Faste udgifter.

Så det giver et større beløb, man skal kunne betale i dagligdagen. Udover disse mere eller mindre faste udgifter kommer da også den sum penge, man skal betale, når man flytter ind i en ny bolig. Så skal der nemlig betales både indskud og depositum. Begge beløb betales til udlejeren, når man skal leje en bolig, og den største forskel på de to begreber er, hvordan det udregnes.

 

Indskud er ment som en delvis dækning af byggeriets finansiering. Det ligger på omkring 2 % af den sum, det koster at skaffe boligen, som flere steder omtales som anskaffelsessummen.

Depositum kan udlejer opkræve, hvis der ikke opkræves indskud og vil typisk være på 3 måneders husleje. I praksis vil beløbet være med til at dække, hvis der sker skader i boligen eller lignende situationer, men det vil oftest være muligt at få tilbagebetalt ved udflytning, såfremt det ikke er blevet brugt.

 

Inden man overvejer at tage et lån til indskud & depositum

Står man og mangler penge til f.eks. et indskud, et depositum eller en anden større sum, kan det være en god ide at låne sig frem til det, hvis man mangler penge nu og her. Dog er det en god ide at overveje det nøje, inden man tager et kviklån. Et lån medfører nemlig som regel også renter og i nogle tilfælde andre omkostninger, som man bør sætte sig grundigt ind i, inden man hænger på en aftale.

 

Det er ofte i disse situationer, at folk er tæt på at sætte sig i gæld, hvis de da ikke ender med at gøre det som følge af ikke at overholde aftalerne. Det betyder ikke, at man ikke bør tage et lån. Man skal bare være indstillet på, hvad aftalen i så fald bliver og sørge for at overholde den.

 

Det vigtigste, man bør overveje, før man tager et lån, er tilbagebetalingsprocessen.

 

Her er det vigtigt, at man lægger et budget eller regner på det for at se, hvor længe der realistisk set går, før man får tilbagebetalt lånet. Når man ved, hvor lang perioden er på, kan man nemlig regne på, hvad der bedst kan betale sig i forhold til renter.

 

Det er ikke helt ligegyldigt, hvilket sted man låner penge fra i forhold til renter, men på den anden side er det også svært at gennemskue, hvis man ingen ide har om, hvor lang tilbagebetalingsprocessen bliver. Nogle låneudbydere tilbyder én fast rente pr år, andre pr måned og andre igen en rentesats, der vil blive udregnet fra starten af som en slags minimum for rentebetaling. Det er især vigtigt at undersøge, om låneudbyderen har mulighed for at lægge ekstra udgifter oveni de lånte penge og renterne.

 

Lån til indskud – Hvordan man finder en låneudbyder

Er man nået frem til, at man gerne vil tage et lån til indskud lejebolig, depositum eller noget andet, er problemet ikke helt løst her. For selvom man har besluttet sig, mangler man stadig at finde ud af, hvem man vil låne penge af. Det er som tidligere nævnt ikke helt ligegyldigt, hvilken låneudbyder man vælger, så det er en god ide at lave sin research grundigt.

 

Ikke kun omkring renter og selve låneprocessen, som nok er en selvfølgelig at læse om, men også gerne finde ud af, hvad det er for en låneudbyder: Hvem låneudbyderen er, om det er et brugt sted, om der er nogle gode anmeldelser af virksomheden og andre lignende ting, der kan være med til at bestemme, om det er et pålideligt sted.

 

Man kan starte med at søge på nettet efter de forskellige muligheder online. Selvom der er større risiko for svindel over nettet, kan det være, at der er en virksomhed, der matcher ens ønsker perfekt.

 

Er man ikke helt tryg ved at låne penge over nettet med det samme, kan man selvfølgelig også kontakte sin lokale bankafdeling og høre, hvad ens muligheder for lån er. Banken vil sandsynligvis gerne vide, hvad pengene skal bruges til og have en sikkerhed for lånet, før man kan få lov til det. Til gengæld burde ens bank være en meget pålidelig og sikker måde at låne penge på.

 

Man kan også forhøre sig ad hos familie eller venner, hvis man kender nogen med et stort økonomisk overskud. Det er dog meget vigtigt, at man får lavet nogle ordentlige aftaler, hvis man låner penge af bekendte, så ingen af parterne får noget i klemme. Få svar på digital post, lån til beboerindskud via borger.dk

 

Guide til forskudsopgørelse

Forskudsopgørelse guide.

 

Forskudsopgørelser, årsopgørelser, SKAT og fradrag kan være svære at finde hoved og hale i. Med denne guide kan du få styr på din forskudsopgørelse, så du nemmere undgår ubehagelige skattesmæk eller at komme til at betale for meget i skat.

 

Denne forskudsopgørelse guide kan blandt andet give dig et overblik over, hvad en forskudsopgørelse egentlig er, hvordan den fungerer, hvad du skal huske at kontrollere i din forskudsopgørelse, hvornår det er vigtigt, at du ændrer din forskudsopgørelse, og hvad der sker når du gør det, og hvorfor en frivillig indbetaling til SKAT i mange tilfælde kan betale sig.

 

Hvad er en forskudsopgørelse?

En forskudsopgørelse er en form for overslag eller estimering af, hvilke skattepligtige indkomster og fradrag SKAT forventer, at du har i løbet af et år. Du kan altså sammenligne forskudsopgørelsen med et budget over din forventede indkomst og fradrag for et givent år.

 

På baggrund af forskudsopgørelsen udregner SKAT din samlede skattebetaling for det pågældende år. Således bliver det bestemt, hvor stor en del af din indkomst de skal tilbageholde i form af dit skattefradrag og trækprocent. Trækprocenten er den del af din indkomst, som du skal betale i skat hver måned.

 

Forskudsopgørelsen bliver altid frigivet af SKAT i november. Det er altså her du har mulighed for at se, hvad SKAT forventer, at du har af indtægter. Samtidig vil du kunne se SKATs estimat af, hvor meget du skal betale i skat i løbet af året. Forskudsopgørelsen baseres på dine økonomiske oplysninger, som SKAT har indsamlet fra tidligere år.

 

Sådan fungerer forskudsopgørelsen

Forskudsopgørelsen fungerer på den måde, at SKAT hvert år tager oplysninger fra din årsopgørelse fra tidligere år, som de bruger til udarbejdelsen af forskudsopgørelsen. Det betyder eksempelvis, at din forskudsopgørelse for 2017 er udarbejdet på baggrund af tal fra din årsopgørelse i 2015. Hvis du dog selv har rettet i oplysningerne i løbet af 2016, vil disse oplysninger selvfølgelig indgå i udarbejdelsen af den nye forskudsopgørelse i stedet for.

Du kan med fordel gøre en indsats for at gøre din forskudsopgørelse så præcis som muligt. Jo mere præcis den er, desto mere vil dine udgifter til SKAT blive fordelt over hele året. På den måde kan du undgå at få en stor og måske uoverskuelig regning fra SKAT i slutningen af året og i stedet få dét mindre udbetalt hver måned i løbet af året.

 

I tilfælde af en større uoverensstemmelse mellem din forskudsopgørelse og årsopgørelsen i slutningen af året, kan følgende ske: enten vil du få differencen udbetalt, hvis du har betalt for meget i skat, eller du kan blive bedt om at betale differencen tilbage til SKAT som en restskat, hvis du har betalt mindre i skat end du reelt set burde.

 

Hvad skal du kontrollere i din forskudsopgørelse?

Skulle din forskudsopgørelse af en eller anden grund ikke stemme overens med dine egne beregninger/oplysninger, er det dit eget ansvar at rette din selvangivelse. Det er altså vigtigt at du selv sørger for at kontrollere din forskudsopgørelse for at se om den er korrekt.

 

SKAT henter mange af deres oplysninger til forskudsopgørelsen automatisk og baserer det som regel på oplysninger fra det forgående år. Hvis der derfor er sket ændringer i dine indtægter eller fradrag, kan der altså nemt opstå en uoverensstemmelse. Du bør af den grund altid tjekke op på din forskudsopgørelse hvert år.

 

Forskudsopgørelser

 

Der findes nogle områder, som især kan være vigtige at kontrollere i sin forskudsopgørelse. Disse områder inkluderer personlig indkomst, renteindtægter, renteudgifter, befordring m.fl. Herunder kan du læse mere om, hvorfor disse områder er vigtige at kontrollere i forskudsopgørelsen.

 

Personlig indkomst

Nogle af de mere omfattende ændringer, som med stor sikkerhed vil påvirke din skat, er når du eksempelvis får et nyt job, overgang fra arbejdsmarkedet til pension, overgang fra studie til arbejdsmarkedet osv. Det er altid en god ide at tjekke din personlige indkomst, da størstedelen af din forskudsopgørelse baseres på dette. Du kan også med fordel kigge dine lønsedler igennem og se om tallene stemmer overens med oplysningerne fra SKAT.

 

Renteindtægter

Renteindtægter kaldes på samme måde som gevinster på nogle investeringer for kapitalindkomst. Hvis du eksempelvis har et aftaleindlån eller renteindtægter på diverse obligationer, så skal du sørge for at disse også bliver medregnet i din forskudsopgørelse.

 

Da både beløb og rentesats er kendt i hele perioden for et aftaleindlån, er det som hovedregel ikke særlig svært at regne ud, hvad renten bliver i forskudsopgørelsens pågældende år. Hvis du derimod har obligationer, kan du ved hjælp af depotoversigten finde både den nominelle værdi samt rentesatsen og på baggrund af disse selv udregne renterne.

 

Renteudgifter

Renteudgifter er især vigtige, hvis du er låntager med et af de lidt længere flexlån såsom et F5 lån, hvor renten kan være faldet siden den blev fastsat sidst. Du skal også være opmærksom på, at renten på banklån desuden kan have ændret sig betydeligt, hvorfor du bør kontrollere tallene i din forskudsopgørelse. Du kan finde bankrenten på netbank under den pågældende banks lån og kreditters kontovilkår.

 

Herudover kan du med fordel rette i tallene i din forskudsopgørelse, hvis du har konverteret til eller fra fast rente eller har optaget eller indfriet et lån. Har du behov for at se, hvor meget du betaler i rente på eksempelvis et realkreditlån, kan du finde oplysningerne på betalingsservice oversigten i de måneder, hvor realkredit har opkrævet renter. Vær desuden opmærksom på at eventuelle administrationsbidrag også tæller som renteudgifter, hvorfor disse også bør inkluderes i tallene oplyst i din forskudsopgørelse.

 

Befordring

Befordring kan være relevant at kontrollere, hvis du har kørsel til og fra dit arbejde. Husk at kontrollere tallene, hvis du har fået nyt arbejde eller hvis du er flyttet og dermed har fået enten længere eller kortere afstand til din arbejdsplads. Inde på selve forskudsopgørelsen kan du finde en beregner, som du kan benytte til at udregne din befordring.

 

Andre vigtige områder.

 

Hvis du eksempelvis har udgifter til en fagforening eller a-kasse, skal du huske at disse også skal oplyses til SKAT i din forskudsopgørelse. Disse udgifter skal du skrive ind i din forskudsopgørelse i feltet ”fagligt kontingent”.

 

forskudsopgørelse

 

I tilfælde af at du har aktier, investeringsforeningsbeviser eller obligationer, skal du i din forskudsopgørelse sørge for at komme med et estimeret gæt på, hvor meget du regner med at komme til at tjene på dem i det pågældende år.

 

Hvornår skal du ændre din forskudsopgørelse?

Forskudsopgørelsen bliver hvert år tilgængelig i november, men du har mulighed for at rette i den i løbet af året i tilfælde af, at der sker ændringer i dit liv, som kan have betydning for din skattebetaling. Ved selv at ændre din forskudsopgørelse, mindsker du sandsynligheden for at komme til at betale enten for meget eller for lidt i skat.

 

Derfor bør du altid ændre eller rette i din forskudsopgørelse, når din situation ændrer sig. Det betyder, at uanset om du har fået et nyt job, har afsluttet din uddannelse, er flyttet, bliver arbejdsløs, har købt hus eller noget helt andet, så er det vigtigt at du får rettet tallene til i din forskudsopgørelse. Lån hurtigt ud fra et budget hvis økonomien strammer.

 

Nyt job

I forbindelse med et nyt job kan du risikere, at dit beskæftigelsesfradrag kan have ændret sig. Samtidig kan eventuelle kørselsfradrag eller befordringsfradrag også ændre sig, hvis dit nye job ligger enten tættere på eller længere væk fra din bopæl. Du skal selvfølgelig også huske at rette din lønindkomst til i forskudsopgørelsen, når du har fået et nyt job.

 

Færdiguddannet

Når du bliver færdiguddannet og går fra uddannelse til job, er det vigtigt at du husker at skrive din lønindkomst ind i forskudsopgørelsen. Du skal desuden sikre dig at SU samtidig bliver fjernet. Går du ikke direkte fra uddannelse til job, og begynder du i stedet på dagpenge, skal du også huske at skrive dette ind i din forskudsopgørelse.

 

Arbejdsløshed

Bliver du pludselig arbejdsløs, er det meget vigtigt, at du sørger for at rette din lønindkomst til i din forskudsopgørelse. Hvis du ikke ændrer din forskudsopgørelse, risikerer du nemlig at få et stort skattesmæk i det kommende år, da du blandt andet ikke længere har ret til beskæftigelsesfradraget. Hvis du begynder at modtage dagpenge eller går på kontanthjælp, skal du også sørge for at oplyse det i forskudsopgørelsen.

 

Flytning

På samme måde som hvis du har fået et nyt job, er det vigtigt at ændre din forskudsopgørelse, hvis du flytter til en anden bopæl og derved får enten kortere eller længere til arbejde. Dette kan nemlig påvirke dit kørselsfradrag.

 

Køb/salg af hus

Hvis du køber eller sælger dit hus, vil du enten få eller miste nogle renteudgifter. Dette skal du sørge for at rette til i din forskudsopgørelse. Uanset om der er tale om renteudgifter i forbindelse med et realkreditlån eller renteudgifter i pengeinstitutter skal tallene oplyses i forskudsopgørelsen.

 

Omlægning af realkreditlån

I tilfælde af at du har valgt at omlægge dit realkreditlån, skal du være opmærksom på, at dit fradrag kan ændre sig. Du bør derfor også her ændre i din forskudsopgørelse. Hvis du får en mindre rente, skal du sætte dit rentefradrag ned for at undgå at skulle betale en restskat. Får du derimod en højere rente, skal du sætte dit rentefradrag op for at undgå at komme til at betale for meget i forskudsskat.

 

Hvad sker der, når du laver ændringer i din forskudsopgørelse?

Når du retter i din forskudsopgørelse, får din arbejdsgiver automatisk besked. Du kan med fordel vælge at rette i din forskudsopgørelse før årets første løn, som langt de fleste får udbetalt i slutningen af januar. Da lønnen typisk udregnes i midten af måneden, hvorfor du bør rette din forskudsopgørelse inden midten af januar, hvis du gerne vil have at det skal gælde allerede fra årets første løn.

 

Undersøg om du har ret til fradrag i din forskudsopgørelse

Der er mange gode grunde til at have godt styr på sin selvangivelse. For det første undgår du at blive snydt eller at få en ubehagelig overraskelse, når du til foråret modtager din årsopgørelse. For det andet kan du have ret til diverse fradrag, som i sidste ende gør at du kan spare penge. Der findes nemlig en lang række af fradrag, som er nemme at gå glip af, hvis man ikke sørger for at give SKAT den korrekte information.

 

Hvis du har længere end 12 kilometer i transport til dit arbejde, vil du være berettiget til det såkaldte befordringsfradrag, også kaldet kørselsfradrag. Alle typer lønnet arbejder inklusiv studiejob og løntilskud giver dig ret til kørselsfradrag. SU og ulønnet praktik giver dig derimod desværre ikke ret til kørselsfradrag.

 

Et andet fradrag, som er værd at kende til, er fradraget for donationer til velgørende formål. Her kan du få et fradrag på helt op mod 15.600 kr. På SKATs hjemmeside kan du finde en liste over de organisationer, der hører under velgørende formål.

 

Spar renten ved at foretage en frivillig indbetaling

Skulle du finde en fejl i din forskudsopgørelse, kan du altid selv udregne din forventede skat inde på SKATs Tast-selv og holde det op mod det, som du har betalt i skat ifølge din lønseddel. Hvis du har betalt for lidt i skat, har du mulighed for at foretage en frivillig indbetaling til SKAT og derved spare renten, der ville blive pålagt din restskat. Du skal nemlig betale en rente på godt og vel 2 % for restskat, der bliver tilbagebetalt i den første halvdel af året og 4 % for restskat, der bliver tilbagebetalt i den anden halvdel af året.

 

Da rente til SKAT dog ikke giver rentefradrag, skal du være klar over, at det faktisk nærmere svarer sig til at betale henholdsvis ca. 3 % og 6 %, hvorfor der kan være penge at spare ved at foretage en frivillig indbetaling i stedet for. SKAT begynder allerede at beregne rente fra 1. januar.

 

Det er altså godt og vel to måneder før, du får din årsopgørelse. Du skal altså betale rente fra allerede før du kender til, om du skal have eller betale penge tilbage. Af den grund kan du med fordel kontrollere din forskudsopgørelse inden årsskiftet og eventuelt lave en frivillig indbetaling, hvis du gerne vil være sikker på at undgå denne rente.

 

Hvor meget kan jeg låne

Hvor meget kan jeg låne?
Det kan du få svaret på lige her.  Hvis du er på SU, og hvis du simpelthen ikke kan få det til at fungere økonomisk, så er du ikke den eneste, og det skal du vide. Hvis du har fået et eller flere børn, mens du er på SU, så er det fuldstændig umuligt at få det hele til at hænge sammen økonomisk.

Hvor meget kan vi låne?


Økonomien på SU kan være svær at få til at hænge sammen. Heldigvis har alle SU-modtagere mulighed for at optage et SU-lån, som giver lidt mere luft i økonomien. Det er i den forbindelse helt almindeligt at undre sig: hvor meget kan vi låne med et SU-lån?

Hvad er et SU-lån?

Et SU-lån er et lån specifikt til dig på SU. Når du er under uddannelse og modtager SU fra staten, har du mulighed for at optage et SU-lån ved siden af din almindelige SU. Du kan også ansøge om et SU-lån, hvis du er løbet tør for SU-klip, og derfor har brug for en månedlig indtægt mens du færdiggør din uddannelse. Således kan du altså nemt få et større rådighedsbeløb hver måned. Alle der modtager SU har ret til at optage et SU-lån.

Hvor meget kan man låne med et SU-lån?

Det er helt normalt at spørge: hvor meget kan man låne med et SU-lån? Hvor mange hurtige penge du kan låne med et SU-lån afhænger af, hvorvidt du er forsørger eller ej. Som forsørger på SU har du mulighed for at låne flere penge, end hvis du ikke er forsørger. Med et almindeligt SU-lån så kan du hurtigt låne op til 3.078 kr. om måneden, mens du som forsøger kan få et supplerende SU-lån til forsørgere på 1.540 kr., hvilket gør det muligt at låne op til 4.618 kr. om måneden.

Hvis du er løbet tør for SU-klip og er i gang med en videregående uddannelse, så kan du optage et såkaldt slutlån inden for uddannelsens sidste 12 måneder. Her kan du låne op til 7.940 kr. om måneden.

Udlandsstudielån? ofte stillede spørgsmål

Hvis du skal studere i udlandet, har du mulighed for at optage et såkaldt udlandsstudielån i sammenhæng med dit udlandsstipendium. Dette gælder, hvis du selv skal betale en større egenbetaling end dit udlandsstipendium dækker. Den maksimale sats for et udlandsstudielån ligger i 2017 på 104.575 kr.

Derfor er det muligt at tage et SU lån, hvor du har mulighed for at låne penge, mens du får SU, hvilket er super smart. Det er lavet til dig, som bare har lidt for mange udgifter om måneden. Især hvis du har børn, så er det jo ikke muligt for dig at have et studiejob, fordi du har dine børn efter skole. Derfor er det smart, at du kan låne penge ved siden af din SU, så du kan få alting til at hænge sammen hver måned. Så hvor meget kan jeg låne?

hvor meget kan jeg låne idagHvor meget kan jeg låne i SU

Hvor meget kan jeg låne?

Hvor meget kan man låne? Hvis du gerne vil vide, hvor meget du kan få lov til at låne ved siden af din SU, så er du kommet til det helt rigtige sted. Her kan du nemlig få at vide, om du kan få et SU-lån. Det kommer helt an på, om du er forsørgende, eller om du ikke er. For hvis du er forsørgende, så har du mulighed for at låne meget mere, end hvis du ikke er forsørger, hvilket selvfølgelig giver god mening. Man skal jo huske på, at dem med børn har et større ansvar økonomisk end dem, der ikke har.

Det er jo også derfor, at dem med børn har mulighed for at låne mere, end dem der ikke har børn. Hvis du har børn, så har du mulighed for at låne omkring 1500 kr. mere hver måned, hvilket jo kan være en stor hjælp til dig med børn. Så kan du få råd til at købe hvad du ønsker dig. Følg en hård daglig økonomi, hvor du har styr på dine faste udgifter.

Hvis du skal købe bolig, er det vigtigt at du først finder ud af om du har råd til at købe og din økonomiske situation og dit månedlige rådighedsbeløb. Det gør du ved at finde ud af dine faste udgifter og indtægter. Hvis du ikke har en god bank, kan du finde en ny bank og skrive find filial i din by. Bliv kunde der og få dem til at hjælpe dig med daglig økonomi og budget. De kan hjælpe dig med stillede spørgsmål angående køb af bolig.

Så mange penge kan du få lov til at låne

Hvis du er en af dem, der har haft lidt svært ved at beslutte dig for, hvilken uddannelse, der var dig, så kan det være, at du har brugt lidt for mange SU-klip. Det er jo ikke godt, hvis du har et år tilbage af din uddannelse, og hvis du så ikke har mulighed for at få SU længere. Derfor er det smart, at der er noget, der hedder SU-lån, fordi det kan hjælpe dig igennem resten af din uddannelse. Så har du selvfølgelig ikke mulighed for at få fuld SU, fordi du kun har mulighed for at få 3000 kr. udbetalt hver måned i SU-lån. Men det er stadig en kæmpe hjælp for dig, og så har du mulighed for at komme igennem din uddannelse og blive færdig.

Det kan være, at du er en af dem, der får SU alt efter hvad dine forældre tjener. Hvis du stadig bor hjemme, eller hvis du er under 18 år gammel, så kommer dit beløb du får udbetalt i SU an på dine forældres indtægter. Hvis dine forældre tjener godt, så kan det være, at du ikke har mulighed for at få SU, og hvis du gerne vil have SU, så har du mulighed for at tage et SU-lån.

Du har faktisk endda muligheden for at få et forhøjet SU-lån, hvis du er under 18 år gammel, hvis du har egen lejlighed, og hvis du har brug for mange penge hver måned til at betale dine faste udgifter. Det er altid godt for dig at vide, at du rent faktisk har muligheden for at tage et SU-lån, så hvis du har brug for penge til at betale husleje for, så har du altså muligheden for at låne dem.

Hvor meget kan jeg låne online

Der er forskellige satser, alt efter hvad du må få i SU, og så er der selvfølgelig også satser for, hvad du må låne i SU-lån. Det kommer an på en masse ting, og så har du jo altid muligheden for at læse om det på SU’s hjemmeside, hvor du vil kunne finde alle informationerne. Det kan være, at du ikke ved, om du er berettiget til at må få et SU-lån, og der er faktisk kun én betingelse. Den ene betingelse er, at du modtager SU.

Hvis du får SU, så kan du tage et SU-lån, og det er jo meget smart, hvis du simpelthen ikke kan få tingene til at hænge sammen hver måned. Det er jo altid svært, hvis du får tilbudt en dyr lejlighed, og hvis du ikke har andre steder at flytte hen, og hvis du ikke har penge nok til at betale husleje, bare hold styr på dine faste udgifter.

Det kan også være, at du har fundet et værelse i den by, hvor du studerer, men hvis du simpelthen stadig ikke har råd til at betale mad. Bøger til studiet er ekstremt dyre, og det er en kæmpe udgift. Husleje i en af storbyerne, hvor universiteterne ligger er også ekstremt høje. Der er en masse socialt forbundet med at være studerende, og så er det jo også dyrt at være ude og få øl og være social med de andre studerende.

Det kan jo være, at du går på et studie, som kræver så meget af dig, at du simpelthen ikke har mulighed for at tage et studiejob. Derfor er det muligt at tage et SU-lån, så du ikke skal stresse over penge hver eneste måned, og så du slipper for at spise pasta med ketchup hver aften.

Hvor meget kan jeg låne i et udlandsstudielån

Det er faktisk også muligt at tage ud udlandsstudielån, hvis du skal tage et semester i udlandet, og hvis du bare ikke har fået nået at spare nok penge sammen. Det kan jo være, at du er heldig, at du har fået et stipendium, men at det stadig ikke dækker det eller de semestre, du skal tage i udlandet. Så er det heldigt, at du kan låne penge, måske via et let kviklån så du kan komme af sted og nyde dit udlandsophold. Det er altid godt at tage ud og opleve noget nyt og møde nogle nye mennesker. Så du skal ikke bekymre dig om penge.