Realkredit Danmark

Realkredit Danmark kan datere sine rødder tilbage til 1795, hvor Danmarks første realkredit institut blev grundlagt i København.

Realkredit Danmark er nu om dage Danmarks største og har siden 2001 været en del af Danmarks største bank koncern Danske Bank. De har en markedsandel på næsten 30 procent, har udlån for over 700 milliarder og beskæftiger ca. 250 medarbejdere, primært i hovedsædet i Aarhus nede ved åen.

Realkredit Danmark lån

Realkredit Danmark har været en af de mest innovative virksomheder i Danmark når det kommer til udviklingen af nye realkredit produkter og  tilbyder i dag et bredere produktsortiment til både private og erhvervskunder end noget andet realkredit institut her i Danmark. Der ydes lån til private mod pant i deres faste ejendom og udlånene finansiere kreditforeningen Danmark igennem udstedelsen af obligationer.

Realkredit Danmark blev grundlagt i 1795.

Danmarks første realkredit institut, og den som er forgængeren for alle moderne realkredit institutter her i Danmark, blev grundlagt tilbage i 1795, efter at næsten 25 procent af Købehavn brændte ned og gjorde tusinder af indbyggere hjemløse. Formået med oprettelsen, af  ’’kreditkassen for husejere i Kjøbenhavn’’, var at yde borgerene økonomisk bistand, så de kunne starte forfra og begynde af genopbygge deres boliger.

Mod at låne borgerene penge, fik kreditkassen så pant i boligen, som ejeren så skulle betale tilbage igennem afdrag. Men det er dog først fremme i 1851, at den første egentlige privatejede kreditforening stiftes, under navnet ’’øststifternes kreditforening’’ og denne udviklede sig så igennem årene til det vi i dag kender som Realkredit Danmark. I starten var kreditforeningen, som navnet også antyder mest aktiv i den østlige del af landet, navnlig på Sjælland og i særdeleshed København.

Fire kreditforeninger fusionerede  og blev til Realkredit Danmark.

Som modsvar til denne skræv vridning af landet, hvor det primært var sjællænder og Københavneren der fik mulighed for at låne mod pant i deres ejendomme, stiftedes i Jylland ’’Den Danske Landmandsbank’’ der senere skulle udvikle sig til Danske Bank. I starten var der ikke meget konkurrence på markedet for realkreditlån, og dette første til høje renter som de borgere gerne ville låne penge. Men i tiden efter første verdenskrig var der alligevel omkring 21 kredit låneforeninger spredt omkring i landet.

I 1970 fusionerede fire af disse kreditforeninger, og fik det navn vi kender i dag som Realkredit Danmark, siden hen begyndte Realkredit Danmark et sammenarbejde, og kort tid efter fusionerede, med banken BG, der i 1998 ledte til etableringen af det fællesejede realkreditselskab BG kredit. I 2001 opkøber Danske Bank, således BG Bank og udskiller BG kredit fra resten af koncernen under sit gamle navn Realkredit Danmark. Danske Bank er desuden ejer af ejendomsmæglerkæden Home der sælger boliger, mens Realkredit Danmark tilbyder realkredit lån, og Danske Bank tilbyder finansiering af udbetalingen på boliger som pt. udgør 20 % af boligens salgsværdig.

Fokus på privatkunder hos Realkredit Danmark lån.

Selv om Realkredit Danmark lån er en meget stor kreditforening der tilbyder produkter til både private og erhverv er det primære fokus stadigvæk på privatkunden som er centrum og fokuspunkt. Igennem en innovativ udvikling af realkreditprodukter er Realkredit Danmark lån i dag Danmarks største udlåner af kapital til private boligejere. Vi tilbyder flere forskellige former for lån, heriblandt de meget populære flexlån, hvilke Realkredit Danmark lån var de første i landet til at udbyde. Prøv Realkredit Danmark låneberegner og se hvor meget du kan låne.

realkredit danmark låneberegnerRealkredit låneberegner

Vi har flere forskellige former for flexlån, nogle har en længere løbetid end andre og renten på dem kan også varier. Vi anbefaler derfor, at man kontakter os for at høre nærmere om ens muligheder og derved få foretaget et økonomi tjek. Men det er ikke kun flexlån vi tilbyder, ved os kan man også få fast forrentede lån, de såkaldte obligationslån og de såkaldte kontantlån der er den billigste udgave af et fast forrentet lån, hvor eventuelle kurstab er medregnet i renten. Vi hvis man valgt at låne til sit boligkøb med et flexlån, kan man altid vælge senere hen at skifte til et fast forrentet lån. Fordelen ved et flexlån er, at det er væsentlig billigere så længe kursen holder sig i ro, eller endnu bedre falder.

Men så snart der er uro på aktiemarkederne og de finansielle markeder generelt kan de begynde at svinge, endog ret så kraftigt. Hvis man derfor ikke har nerver af stål og værdsætter sin nattesøvn, så kan man også få flexlån med garanti, hvor vi garantere at det i bliver dyrere end et nærmere fastansat niveau. Men ellers kan det anbefales at man tager et af de fastforrentede lån, med en lånetid på 30 år.

Besøg Realkredit Danmark låneberegner.

Hvis du gerne vil vide mere er du altid velkommen til at kontakte os på mail eller over telefonen. Du kan også besøge vores hjemmeside, hvor du kan lærer meget mere om hvad vi har at tilbyde og du kan også prøve vores låneberegner der giver dig en ide om hvor meget du kan låne og hvad omkostningerne bliver. At købe bolig er en meget stor beslutning og noget der kommer til, at påvirke ens livsførelse i, i hvert fald, 30 år eller mere. Det er derfor vigtigt, at man handler med en kreditforening man er tryg ved og som møder en i øjenhøjde og på det stadige i sit liv hvor man er. Der er mange der godt kan have urealistiske forventninger til hvad man kan låne og hvad det koster.

Men det er det vi er her for at hjælpe med, der er store omkostninger forbundet med at optage et realkreditlån og derfor gør vi her ved Realkredit Danmark lån meget ud af at oplyse og vejlede vores kunder så de på måde føler sig trygge hele vejen i gennem fra første gang de kigger på deres drømmehus til de står med nøgleren i hånden. At købe bolig er en lang proces, og derfor skal man også vælge en realkreditforening der er seriøs og som giver fakta baseret rådgivning for på den måde at oplyse ens kunder om deres muligheder.

Trustpilot Anmeldelser

Trustpilot anmeldelse 2.2/5 – Vurderet af over 80 forbrugere

Kontakt oplysninger

Kontakt kundeservice

Adresse:
Realkredit Danmark A/S
Lersø Parkallé 100
2100 København Ø

Telefon nummer 70 15 15 16 / 70 12 53 00

Åbningstider
Mandag – Torsdag 9 – 21
Fredag 9 – 18
Lørdag – søndag 10 – 18

CVR nummer: 13399174

Besøg Realkredit Danmark

 

realkreditdanmark låneberegner

 

SE ALLE REALKREDITINSTITUTTER

 

Scroll to Top