Ladeboks med eller uden abonnement 2025
Vælg køb eller leje af ladeboksen.
Læsetid: 6 min.Opdateret: 28. oktober 2024
Ladeboks elbiler – hybrid og EL 2025
Indhold
Markedet for elbiler og plug-in hybrid er de seneste år eksploderet. Derfor er der nu endnu flere danskere, som står i den situation, hvor de skal til at oplade sin bil i stedet for at tanke. Dette skaber en hel ny række spørgsmål vedr. mulighederne og de forskellige mærker samt pakker, som man kan vælge mellem. Dette kan virke uoverskueligt ved første øjekast, men ved læsning her kan det skabe noget simplicitet omkring emnet.
Har man valgt at tage skridtet og anskaffe sig en elbil eller plug-in hybrid eller overvejer dette, så rejser der sig naturligt et spørgsmål: Hvor og hvordan skal jeg oplade min nye bil? Dette er der flere muligheder for at gøre, det kan nemlig både gøres derhjemme, ude eller begge dele – og de alle har hver især sine fordele og ulemper.
Tilbud på Ladebokse til ELbiler og plug-in biler
Det foregår jo ikke just på samme måde som med almindelige diesel- eller benzindrevne biler, hvor man blot skal finde en tankstation, hvor priserne typisk er lig alle andre i landet. Prisen på både strømmen, mærket på ladeboksen, hvor du oplader din bil og hvor hurtigt du oplader den, kan have en betydning.
Foruden dette er det individuelle forbrug og behov for bilen også en ekstra parametre, som nemt kan gøre dette emne en smule mere kompliceret. Der er nemlig mange opladningsmuligheder at vælge mellem, så det handler om at finde den, der reelt set bedst kan betale sig for netop dit behov.
Hvad er en ladeboks?
- En ladeboks er en enhed, der bruges til at oplade elbiler hjemme eller på offentlige steder.
- Ladeboksen sikrer en hurtigere og mere sikker opladning sammenlignet med almindelige stikkontakter.
- Ladebokse fås med forskellige effektniveauer og kan monteres i private hjem, boligforeninger eller på arbejdspladser for nem adgang til opladning.
Ladeboks med eller uden serviceaftale
En af mulighederne for opladning er at vælge at anskaffe sig en ladeboks derhjemme, enten ved at købe eller leje den. Dette skal man selvfølgelig først tjekke op på, vedr. om montering er mulig eller lovlig, hvor det ønskes. Hvis dette ønskes, skal man også tage stilling til hvorvidt om man vil have en serviceaftale med eller ej.
Vælger man at få en ladeoperatør til at tegne en serviceaftale, betyder det blot at denne udbyder står for vedligeholdes og service af ladeboksen. Foruden dette får man ved sådan en aftale, muligheden for at få refunderet afgift fra den del af strømmen, som er blevet brugt til at oplade elbilen eller plug-in hybrid. Sådan en aftale foregår typisk med et månedligt abonnement og koster i gennemsnit mellem 70-100kr. Denne mulighed kan derfor typisk svare sig, hvis man har behov for at oplade og køre mere end gennemsnittet.
Vælger man ikke at tegne en serviceaftale, så står man selv for vedligeholdelse og service af ladeboksen. Foruden førnævnte er der ikke mulighed for afgiftsrefusion og derved giver denne mulighed bedre mening ved et mindre behov for kørsel og/eller opladning hjemme. Får man strøm fra f.eks. solceller kan denne mulighed også anses som bedst passende.
For begge muligheder gælder det at man stadig betaler strømmen for sin husstand og opladning gennem et elselskab.
Ladeboks abonnement eller opladning via app
Hvis man er en person, som ofte er ude og køre og derfor ikke altid har muligheden for at lade hjemme, så kan abonnementsløsning give mening. Med denne får man stadig opsat en ladeboks ved sin husstand, hvor man kan lade bilen som i førnævnte muligheder. Dette foregår dog nu over abonnement og prisen er derfor fast. Foruden dette kan man nu benytte de mærker af ladebokse rundt omkring, som typisk er placeret i større byer og ved motorveje.
Har man ikke mulighed for eller ikke ønsker at få tilkoblet en ladeboks ved sin husstand, giver det mening at anskaffe sig en app som f.eks. Spirii Go. Herigennem kan man finde ladestandere rundt i landet, hvor man bl.a. kan tilkøbe lynopladning. Ønskes disse former for hurtigere opladninger, koster det ofte flere penge. Det er dog også værd at nævne, at der findes få offentlige ladebokse, som ikke koster noget – her plejer det just at være en langsommere opladningsform.
Billig ladeboks til elbil og hybrid
For at finde den billigste ladeboks til sin elbil eller hybrid, er der flere ting at overveje. Man skal være klar over sine egne køremønstre og ca. vide hvor langt man kører om året. Foruden de førnævnte parametre er det også vigtigt at undersøge diverse udbydere, for at sikre de opfylder netop de behov, som man har som kunde.
Det kan nemlig oftest bedre svare sig at foretage køb af ladestandere til rene elbiler, men det har også sine fordele ved hybridbiler. Ved almindelige parcelhuse kan elnetværket typisk ikke holde til det, man almindeligvis vil kalde lynopladning eller supercharging. Det kan derfor tage mange timer at oplade en ren elbil, hvorimod hybridbiler hurtigere vil få opladt sit batteri.
Der er mange udbydere at vælge imellem, med hver deres fordele og ulemper. Nedenfor er de tre mest velkendte udbydere nævnt og kort forklaret.
Lån penge til bil når du køber en ny elbil, der er i mange tilfælde mulighed for at få finansieret din ladeboks inklusiv i dit billån.
Norlys ladeboks – med eller uden elaftale og abonnement
Hos Norlys har du flere muligheder når du vil have en ladeboks opsat på din hjemme adresse.
Lade løsning med elaftale: Der er mulighed for at leje ladeboksen og få et lidt højere månedligt abonnement, eller du kan købe ladeboksen og betale en lav månedligt abonnement. Her afregner du du elregning med dit nuværende elværk.
Lade løsning uden aftale: Her har du også begge løsninger, enten at købe eller leje ladeboksen.
Forskellen er at her afregner du din elregning med Norlys som leverandør af din strøm
Clever ladeboks med abonnement
Clever, som de fleste, der har undersøgt ladebokse, nok kender til, giver f.eks. mest tilbage i refusion. Dette betyder altså at hvis man kører rigtig meget i bil og for det meste lader op derhjemme, så vil det være en relevant mulighed at overveje. Dog er de generelle udgifter noget højere end nogle af konkurrenterne.
Hos Clever kan man også vælge at tegne et abonnement, hvori der bliver tilgængelig gjort ladebokse rundt i landet. Man kan gennem appen på sin telefon finde den nærmeste ladeboks og få opladt sin bil. Dette kan være med til at give en sikkerhed, hvis man har planlagt at køre et bestemt sted hen og på forhånd har kunnet tjekke på deres app, hvor henne der er placeret ladestandere.
Hos Clever betaler man typisk mellem 7.500 – 8.000kr. for installationen af ladeboksen, alt efter om man køber en bil i forbindelse med oprettelsen.
Zapp ladeboks uden abonnement
Zapp ligger for gennemsnits forbrugeren i toppen ift. alle de generelle udgifter, der medfølger ved køb af en ladeboks. Det vil altså sige at de i en årrække af 5 år ud i fremtiden, har nogle af de laveste udgifter, blandt de forskellige udbydere på markedet. Samtidig med det har de en gennemsnitlig opstart pris, som gør dem særdeles attraktive. Dog er deres refusion noget lavere end Clever, der topper listen, men stadig en okay størrelse af refusion.
I forbindelse med de førnævnte udgifter i 5 år, så har Zapp også 5 års garanti på deres ladebokse. Foruden dette er ladeboksene produceret af europæiske producenter og har derfor nogle stærke sikkerhedsgarantier. Ved brug af deres offentlige ladebokse, medfølger der med abonnementet også en akut kundeservice, hvis noget skulle have været gået galt ved ladestanderen.
Hos Zapp betaler man mellem 5.699 / 9.499kr. for installationen af ladeboksen.
Annonce
OK ladeboks
OK udbyder også ladestandere og hvis man er medlem af Coop kan man spare 250kr. på deres OK Ladepakke. Denne pakke tilbyder denne samme form for opsætning af ladebokse og montering som de andre. Denne generelle refusion er også gennemsnitlig.
Har man dog førhen været hos et andet selskab og derfor har en ladeboks hængende, så koster det 0kr. at få den fjernet og erstattet med en ladeboks fra OK. Dette gør det ekstra relevant, hvis man allerede er hos en konkurrent, hvor man ikke just er tilfreds med deres service eller hvis man blot ønsker at prøve noget nyt.
Hos OK betaler man 7.995kr. for installationen af ladeboksen og bliver en del af OK Ladepakke.
Ved valget af en af disse udbydere medfølger der en pakke, hvori ladeboksen, monteringen mv. medfølger. Dette gør det som kunde mere overskueligt, da man ikke skal forvilde sig i det generelle marked for forskellige ladebokse.
Per Andersen er administrerende direktør og stifter af PA Medier. Siden år 2000 har Per specialiseret sig i formidling af finansielle tjenester, herunder bl.a. lån, tv-pakker, bredbånd/telefoni og A-kasser. Han har udviklet og administreret en række websites på tværs af flere lande, med hovedfokus på det danske marked. Gennem hans ledelse og fokus på organisk vækst gennem artikler, har PA Medier etableret sig som en fast aktør inden for digital formidling i Danmark.
Denne artikel er skrevet af Per Andersen