Lån til kørekort

Lån penge til kørekort

Find kørekort pris og lån hurtigt her

[loancomparison table=1] Sorteringen af lånetilbud er påvirket af størrelsen af vores provision! Læs mere…

 

Følgende medier skriver om Tankpenge.dk:

 

Lån til kørekort

Er du færdig med din uddannelse og vil du gerne udvide din geografiske muligheder i forbindelse med at finde et job, så er kørekort en god investering.

Mange jobs kan kræve at man skal køre langt og flere jobs kan man kun søge, hvis man har et kørekort. Derfor er det en kæmpe fordel at tage det, da man kan være kandidat til flere jobs.

Den offentlige transport er ikke altid til at regne med og kan være skyld i flere forsinkelser.

Samtidig passere det ofte ikke med mødetidspunkter. Derfor er det godt at have et kørekort, så man selv bestemmer hvornår man vil tage af sted og derfor hvornår man ankommer.

Har man besluttet sig for at få et kørekort har man selvfølgelig også brug for en bil – men det er dyrt.

Derfor er et billån relevant at tage efter.

Lån til kørekort

Kørekort pris

Hvad koster et kørekort i 2022?

Priserne kan variere en del alt efter hvor i Danmark du tager dit kørekort.

Prisen på kørekort ligger på mellem 13.000 – 18.000 kroner.

Her afhænger det også en del om du består teoriprøven og køreprøven i første forsøg.

Prisen på dit kørekort kan godt blive en del højere hvis du skal op til prøverne flere gange.

Lån til kørekort krav

Til lån af kørekort gælder nogle af de samme krav, som der gør til almindelige lån. Der er tre krav, som gælder for alle, der vil optage sådan et lån.

  • Minimum 18 år
  • Fast indkomst
  • Ikke være registreret i RKI

 

Man kan blive registreret i RKI, hvis man er dårlig betaler. Afdrager man ikke sine lån til den aftalte tid, så vil man blive registreret der. Dette vil besværliggøre fremtidige lån og derfor gør det sværere for en at låne. Grunden til dette er fordi at man er ”dårlig betaler” og derfor forøges långivernes risiko ved at låne.

Man ser ofte i forbindelse med lån at man skal stille noget til sikkerhed. For eksempel sit hus, som låneudbyderen får pant i og derfor kan tage værdi fra, hvis man ikke afdrager som aftalt. Dette er særdeles ualmindeligt, når det er kørekort man vil låne til. Det er sådan et lavt beløb i forhold til diverse andre lån.

Har man ikke en fast indkomst vil nogle låneudbydere afslå ens ansøgning omkring lån. Er det ikke hvad der sker, så vil de muligvis øge renten eller forhøje andre omkostninger ifm. lånet. Har man taget flere forskellige lån som dette, ville det være en ide at tage et samlelån, da det ville kunne nedbringe omkostninger i forbindelse med f.eks. renter.

 

Hvad koster et kørekort?

Et kørekort koster mellem 12.000-17.000kr. og derfor er der nogle lån, som er specielt ideelle. Vælger man at tage kørekortet mens man studerer, så er det mest smarte at tage et SU-lån, da det er kendt for at have lave renter samt omkostninger. Der er 3 former for lån, der er relevante:

  1. Kviklån
  2. Forbrugslån
  3. Kreditlån

Inden man vælger at tage et kørekort, så er det en god ide at undersøge hvilke muligheder man har ifm. kørekort i sit område. Priserne kan varierer meget samt hvad man får ud af det, derfor er det vigtigt at researche omkring køreskoler.

Vælger man efterfølgende at tage et billån efter kørekortet, så kan et samlelån være nyttigt. Det kan være med til at nedbringe omkostninger i forbindelse med lånet. Har man en opsparing i forvejen vil man også kunne minimere lånets størrelse, så omkostningerne i sidste ende bliver mindre.

Løbetiden på lånet er relevant. Betaler man hurtigere tilbage, så vil omkostninger blive mindre i sidste ende. Derimod bliver den månedlige ydelse hurtigt meget større og det er ikke godt. Afdrager man ikke som aftalt, så bliver man registreret i RKI, som kun gør det sværere i fremtiden. Derfor er det netop utrolig vigtigt er finde en passende løbetiden, så lånet bliver billigst muligt, men at man samtidig har kapital til at afdrage med.

 

Lånet og størrelsen

Som tidligere nævnt skal man finde ud af hvor meget man kan afdrage med om måneden. Dette kan gøres ved at lægge et budget, så man kan se hvor mange penge man råder over efter andre udgifter er betalt. Dette giver også en god økonomisk forståelse, hvilket kan gøre det nemmere at søge informationer omkring emnet.

I princippet er det i orden at tage et lån, så længe man har plus på kontoen. Det er bare vigtigt at den månedlige ydelse ikke er højere end dette beløb. Dette kan gøres ved at kigge på sin netbank, hvor man hurtigt får et godt økonomisk overblik over sit forbrug. Er netbank ikke en mulighed, så kan man kontakte sin bank og få udleveret et udskrift over sit forbrug.

Mange er i tvivl om forskellen på lånene. Der blev tidligere nævnt 3 lån, som vi mener er ideelle i forbindelse med at tage et lån til kørekortet. Men hvilket af disse er bedst? Det er helt individuelt hvad der passer bedst, derfor kan alle tre være lige gode. Det vigtigste er at finde en fordelagtig ÅOP samt en passende løbetid, så lånet bliver billigst muligt.

Som nævnt ovenover kan det være en god ide at lægge et budget, da det kan gøre rede for megen tvivl omkring dette. Lån er individuelle og skal tilpasses hver persons begrænsninger og muligheder.

 

SE ALLE LÅN

 

Scroll til toppen