Valutaberegner

Valutaberegner, du kan omregne valuta fra dollars til kr og pund til dkk også euro til kroner. Se kurs på pund, dollars, euro m.m

Du kan nemlig tage din online Valutaberegner med dig til enhver tid, men selvfølgelig i en lidt anden form. Det eneste du skal gøre er at åbne Excel eller et lignende program på din computer. Derefter skriver du i din beregner de forskellige valutaer, så som 1, 10, 5 og 200 og så skriver du hvor meget disse danske penge er værd i andre valutaer.

Du kan selv bestemme hvor mange du skriver, men naturligvis vil du aldrig kunne skrive lige så mange resultater som din Valutaberegner kan give dig for det er jo faktisk uendeligt.

 

Valutaberegner fra usd til dkk og euro til dkk og mange flere.

Dengang for mange mange år siden da man gik i skole var det noget med, at man faktisk både lærte at gange og dividere, men det ligger så langt tilbage, at man ikke kan huske noget som helst af det. Og så er det et problem hvis man tager langt væk hjemmefra hvor de har en helt anden møntfod og en helt anden valuta.

Valutaberegner

CurrencyRate

For så er man nødt til at regne om så man kan vide hvor meget ting koster på ens egen valuta. Noget smart man kan gøre er at finde en beregner på nettet og skrive ned hvor meget et vist antal kroner svarer til i en anden valuta. En sådan valutaomregner kan man altid tilgå hvis man er på nettet.

 

Planlæg hjemmefra.

Du kan dog finde dig i situationer, hvor du ikke blot kan hive din telefon frem med din Valutaberegner. For måske befinder du dig et sted, hvor der slet ikke er internetadgang eller måske er der så farligt det givne sted, at du ikke tør tage din mobil frem.

I så fald kan du ikke få meget glæde en online beregner. Men dette er dog ikke et problem uden en løsning. Hvis du er typen der planlægger godt hjemmefra, vil du nemlig blive glad for at høre, at dette er også et problem du kan undgå at finde dig selv i hvis blot du planlægger lidt på forhånd derhjemme.

 

Find de beløb du bruger mest når du rejser.

Find derimod de beløb, som du mener du kommer til at bruge mest. Vælg en skrifttype du kan lidt og vælg eventuelt også en farve, der gør dig glad og måske endda et lille billede af flaget, som det pågældende land har. Dernæst er du nødt til at printe din nye fysiske valutaomregning ud. For hvis du skal til et sted der er så farligt, at du ikke engang kan tage din mobil frem, så vil du vel heller ikke stå og fedte med at finde din computer frem for at finde det pågældende Excel-ark.

Print således din beregner ud og find så din lamineringsmaskine frem. Du kan nemlig ofte risikere at stå i en situation hvor du skal bruge din fysiske beregner hvor det sner, hvor der er slud eller hvor der er regn. Eller også sidder du med den fysiske valutaomregner på en restaurant og spilder karry og sodavand på den, og hvis den er lavet af papir, så er din valutaomregner ikke meget værd efter sådan en omgang.

 

Planlægge en tur med en beregner.

Derfor er det vigtigt, at du laminerer din nyproducerede omregner. Gør det eventuelt på dit arbejde hvor du har adgang til sådanne maskiner og hvor folk alligevel er for høflige til at sige, at du ikke må printe. Gør også det, at du viser den til folk, for så kan det være, at nogle af dine kollegaer i netop dette øjeblik er ved at planlægge en tur til samme sted i østen og således kan din omregner også være til gavn for alle.

Hvis ikke du står i en situation, hvor du arbejder på et kontor med en lamineringsmaskine eller at du ikke selv har en lamineringsmaskine betyder det dog ikke, at du kan gøre sådan, at din omregner er passet godt på. Du kan blot tage et almindeligt plastic charteque og skære den pågældende beregner ud for den fylder netop det samme som et charteque som normalt er A4.

Når du har gjort dette kan du påføre omregneren tape således, den er beskyttet alle steder og vegne. Når nu du alligevel er i gang kan du ligeså godt også printe en sådan omregner til resten af familien.

For hvis ikke du gør dette så ved du, at din familie konstant vil spørge dig om de må låne din Valutaberegner og selvom det er noget af en cadeut at få så kan det dog også blive trættende. Og da du ved, at dine børn ikke er så gode til at passe godt på ting kan det også være, at din valutaomregner pludseligt er væk.

 

Valutaberegner

 

Klar til det store ferieeventyr.

Når du så har fået lavet din Valutaberegner så er du klar til det helt store ferieeventyr. Du har nu alle muligheder for at stå på markedet og kaste om dig med priser og ud kan være ligeglad med, at dem du handler med bliver så sure, at de spytter på dig, for din omregner, den er i det mindste vandtæt og skal nok klare den.

Du kan også roligt tage din omregner med i byen, ja du kan endda bruge den som en coaster og stille din øl ovenpå den. Så gør det ikke noget, at du får lidt for meget at drikke til at tælle for så kan du blot kigge på din valuta beregner og så ved du med det samme hvad du skylder bartenderen.

 

En beregner kan bruges til nethandel.

En almindelig onsdag aften bliver naturligvis brugt derhjemme på sofaen med en man holder af ved siden af. Måske er man lidt træt af det der bliver vist i fjernsynet så i stedet retter man sin opmærksomhed hen på computeren. Man har brug for et nyt sæt højtalere og en ny DVD-maskine så man giver sig i kast med at finde disse varer på nettet. Man kan dog ikke finde disse varer på danske hjemmesier så i stedet kigger man på internationale hjemmesider. Her finder man mange, men møntfoden er en helt anden så man ved ikke hvad varerne reelt koster. Her kan man åbne endnu en fane i sin browser og finde en omregner.

For i dette tilfælde vil du få meget ud af at bruge en Valutaberegner. Her skriver du simpelthen bare den pris du har fundet på nettet i feltet til venstre. Dernæst vælger du hvilken møntfod du ønsker at beregne fra, dette vil som oftest være danske kroner, som skrives dkk. Og bagefter vælger du så via en drop down-menu hvilken møntfod du ønsker at regne om til. Til sidst klikker du på beregn og så giver denne valutaomregning dig resultatet.

Lad os for eksempel sige, at du har fundet et par højtalere, der koster 500 engelske pund. Dette kan du så indtaste i den omregner du har fundet på nettet og så kan du skrive, at du vil regne fra pund til danske kroner. Dernæst klikker du på beregn og så vil du få et resultat, der minder om 5000 kr. Du kan bruge dette resultat af hvad hvor meget for eksempel højtalerne koster til at finde ud af om du ønsker de pågældende højtalere.

 

Tag stilling til din pris.

På baggrund af det resultat, som din Valutaberegner giver, kan du tage stilling til om det er en pris du ønsker at betale eller ej. Det kan jo sådan set godt tænkes, at du ved første øjekast tænker, at 500 pund lyder som ret lidt. Men dette vil så skyldes, at du ikke har så meget styr på hvad møntfoden er i Storbritannien. For efter at have plottet prisen ind i en omregner vil du muligvis finde ud af, at det faktisk er meget dyrt. Det omvendte kan også ske.

Lad os for eksempel forestille os, at du har fundet en meget flot replika af en gammel søjle fra Athen, den koster flere tusinde af den græske møntfod. Dette synes du umiddelbart lyder meget dyrt, men da du synes, at denne replika er meget flot, vælger du alligevel lige at se hvor mange kroner den vil koste.

Du skrive således de græske penge ind i en omregner og så vælger du, at du vil se prisen fra græske penge til den danske møntfod kroner og så klikker du beregn. Og så vil du få den reelle pris, og på baggrund af resultatet fra omregneren vil du se, at det faktisk slet ikke er så dyrt, som du først havde antaget. På baggrund af dette resultat kan det så endda være, at du går tilbage på hjemmesiden med søjle replikaen og klikker køb.

 

En valutaomregner kan sammenligne priser fra nettet og i fysiske butikker.

I disse moderne og digitale tider bliver det mere og mere normalt at foretage alle sine køb online, det vil sige på nettet. I stedet for at gå i en fysisk butik kan man finde det hele ved hjælp af et par klik i sin browser og snart står der en person i ens hus med hænderne fulde af ting man har bestilt.

Der kan dog ske det, at man alligevel ønsker at tage i en fysisk butik. Dette vil som oftest ske, hvis man for eksempel skal købe noget tøj eller nogle sko. I så fald vil man måske finde dette i en fysisk butik, hvor man lige kan prøve det.

For eksempel finder man måske nogle dejlige fodformede sandaler, som passer perfekt til ens nye tennissokker. Man noterer modellen og så skriver man prisen på et stykke papir. Da dette står i kroner behøver man ikke, at bruge en omregner her.

Dernæst går man hjem og sætter sig ved sin bærbare og søger på den pågældende sandal model og finder ud af, at den model man har forelsket sig i er en amerikansk sandal model og man finder mange forskellige sider med denne sandal model. Her skal man sørge for at have sin Valutaberegner åben i sin browser et sted for den får man brug for.

 

valuta omregner

 

Valutaberegner åben i flere faner.

Dette skyldes, at de sandaler man finder i USA de er alle sammen i dollars og den der dollar den har man altså ikke lige styr på at omregne til danske kroner. For er det ikke noget med, at kursen konstant ændrer sig? Og er det nu 5 danske kroner der svarer til en dollar, eller er det nærmere 7?

Sådanne spørgsmål behøver du slet ikke at stille dig selv for disse spørgsmål kan du blot indirekte spørge din beregner. Det er meget muligt at du finder disse smukke kernelæder sandaler på tre forskellige webshops. Disse tre webshops har tre forskellige priser tilknyttet. Du kopierer dermed url'en fra din omregner over i to nye faner, så du har denne omregner åben i tre faner.

Dernæst kopierer du så den ene pris fra den ene webshop over i den ene omregner. Dernæst kopierer du den anden pris over i den anden omregner og det samme gør du med den tredje pris. Du klikker så beregn i alle tre faner du har åben med priser og så vil du få de tre resultater.

Dette kan muligvis virke lidt omsonst da du naturligvis vil købe de sandaler der er billigst, og så kan du vel bare købe de billigste sandaler ud fra hvilke sandaler omregneren har sagt. Men nej, dette er ikke en god mulighed, for i så fald ved du jo slet ikke om de overhovedet er billigere end de sandaler du fandt i den billige butik. Så i situationer hvor du skal sammenligne priser fra en fysisk butik og en webshop kan det altid betale sig lige at tjekke op på priserne ved hjælp af en beregner.

 

En beregner kan udpege gode rejsedestinationer for folk, der ikke kan regne.

Mange går rundt derude og har i virkeligheden slet ikke styr på at regne, hvilket er noget der kan være et problem i forhold til mange aspekter af livet. For hvis der er en ting man rent faktisk kommer til at bruge fra alt det man har lært fra folkeskolen så er det at regne, især det med plus og minus. Sådanne typer der ikke er så gode til at regne, tager naturligvis også ofte ud at rejse. Det er ikke kun de talstærke der rejser rundt i verden.

En ting man dog kan gøre, hvis tallene ikke ligefrem er ens ven, det er på forhånd lige at tjekke ud hvilke rejsedestinationer, der er gode hvis du selv er dårlig til at regne. Med en valutaomregner kan du finde rejsedestinationer som passer til dig selvom du ikke kan det der med matematik så godt. For de fleste gælder det, at de har styr på to- og femtabellen og det gælder nok også dig.

Dette kan du så bygge videre på for så længe du kan en eller måske endda to af de små tabeller så kan du gøre det hele meget nemmere på din fremtidige ferie. Du kan finde en omregner, som du ligeså godt kan begynde at opfatte som din nye ven. I det første felt hvor du skal indtaste den danske kurs, der skriver du blot 5. Dernæst går du over i den anden drop down-menu og så begynder du ellers bare at vælge samtlige forskellige kurser.

 

Lad dig ikke narre.

Hvis din omregner så giver dig et resultat der er enten 0,20 eller der er 5 så vil du kunne se hvilket land det er og så vil du være sikker på, at hvis du tager dertil så skal det nok gå. Det kan være, at en omregner den så indirekte anbefaler dig, at tage til et sted i Mellemøsten og så er det jo bare med at tage afsted. I så fald kan du sagtens stå på markedet og forhandle på livet løs for de kommer ikke til at narre dig, fordi, at du på forhånd med din beregner har undersøgt hvilken tabel du skal bruge.

 

Hvis du har en stille stund så tjek din omregner ud.

Hvis du tænker over det er det faktisk en sjælden egenskab, at folk har totalt styr på valutaen i andre lande. Du har med garanti aldrig mødt en person der kunne nævne for dig hvordan man omregner kursen for samtlige af verdens lande. Men hvorfor egentligt ikke, for det er jo vigtigt at have styr på. Man kan bruge sin beregner til at blive netop denne person, personen, der har styr på valutaen i hele verden.

De fleste tager af og til en hjemme arbejds dag og denne dag ender du jo normalt alligevel bare med at bruge foran computeren ved at streame forskellige serier. Så brug din tid på noget fornuftigt og åbn omregneren på din computer. Og så går du ellers bare i gang. Du indtaster 1 dkk i det første felt i omregneren og så tager du den ellers bare derud af.

Nu indtaster du til højre alle de forskellige valutaer der findes og så indprenter du de tal, som Valutaberegner giver dig. Reelt så kræver dette mere end tid, det kræver også en meget stabil hukommelse og hvis ikke du er udstyret med sådan en, så er det nok ikke det smarteste at gå i gang med at bruge en valutaomregner på denne måde.

 

God hukommelse.

Men det behøver dog ikke, at du slet ikke kan lave tricket, det betyder bare, at du skal øve din hukommelse. Dette kan du gøre på mange forskellige måder, men begynd at lave sudoku da dette virkeligt for de små grå i gang og får hukommelsen helt i vejret. Denne nyerhvervede gode hukommelse du så har bagefter kan du bruge når du skal gå i gang med at bruge en omregner til at huske hele verdens valutaer.

 

En omregner er et godt redskab til at lære andre kulturer at kende.

Hvis du som person er nysgerrig af natur har du nok rejst ret meget rundt i verden. Du kan ikke lade være med at drages af forskellige kulturer og du elsker at lærer om nye kulturer og samtlige aspekter om disse kulturer. Du har måske endda været på alle kontinenter og har lært mange interessante ting om disse i løbet af dit liv. En ting du også har lært det er noget om møntfoden i de forskellige land og selvfølgeligt også valutaen.

Tidligere, inden internettet, var man nødt til at opnå denne viden ved at besøge de forskellige kulturer og lande, hvilket du så også har gjort. Men nu kan man opnå denne viden ved hjælp af en online omregner. Hvis du for eksempel ønsker at kende valutaen i et fjernt land i østen så kan du først finde ud af hvad møntfoden hedder og denne viden kan du også få online ved hjælp af nettet. Når du så har fundet denne viden så åbner du en valutaomregner online og så kan du ellers sidde og omregne danske priser til denne østlige møntfod.

 

Beregner hvad er dollar og pund værd.

Du har nu nok også lært hvad dollars og pund er værd og på den måde kan du også sidde og sammenligne med disse ved at vælge også disse valutaer i beregneren. Det giver en stor vidensrigdom at undersøge sådanne ting om omregning af valuta da det siger meget om et land og en kultur hvilken valuta det pågældende land har.

 

Lidt info om den information, som ligger bag en beregner.

Den information du ser hvis du anvender en beregner, det er ikke en information, som selve denne omregner har genereret. I stedet lever en sådan omregner hjemmeside af at få denne information fra andre steder og så anvende en række algoritmer til at omregne valuta på kryds og på tværs.

Den valuta information, som omregneren indeholder er taget fra Nationalbankens valutakurser. Og disse valutakurser de ændrer sig dagligt.

 

valuta kroner til euro

I konstant udvikling.

Det betyder, at en omregner er i konstant udvikling. For en omregner er der ikke to dage, der er ens da alle dage adskiller sig. For det skyldes, at valutaen fra dag til dag i hele verden den ændrer sig. Og dette gør den på baggrund af markedet som jo er så fleksibelt, at det konstant ændrer sig uden at høre op.

Det er således vigtigt, at du vælger en omregner, der lever op til disse krav om fleksibilitet. For tænk hvis du fandt en omregner, som havde informationer om valutaer fra starten af årsskiftet, dette ville du slet ikke kunne bruge til noget, da valutaen kan have ændret sig meget. Hvis du finder en beregner på nettet kan du dog være næsten hundrede procent sikker på, at denne omregner er opdateret og kender den rigtige pris. Så som udgangspunkt skal du bare give dig i kast med at omregne med den valutaomregner du finder

 

Lån penge eller læg rejsebudget med en beregner.

Hvis du ikke har råd til ferie, så kan du optage et hurtiglån uden sikkerhed som tilskud til ferien. Nogle af dem der tilbyder kviklån er er Modusfinans og Nordic lån. Når ferien til et sted på den spanske solkyst er bestilt så skal der først købes flybillet og når flybilletten er købt så kan du rigtigt begynde at glæde dig.

Hotellet, hytten eller campingvognen skal du også have forholdsvis hurtigt styr på da priserne herpå kan ændre sig hurtigt så det er godt at være hurtigt ude. Og når så både fly og sted at bo er valgt kan du gå videre til det der for nogle er kedeligt og for andre er ret sjovt.

Hvis du er en excel-haj vil du synes, at det er rigtig sjovt. Og hvis ikke du er en excel-haj kan det være en idé at finde en der er det, som du kan alliere dig med. For det er nemlig tid til at lægge budget! Budgettet er vigtigt da det med et sådan dokument er muligt for dig at planlægge turen og have en ide om hvor meget du kommer til at bruge af penge på din ferie og hvor du eventuelt kan bruge mindre og mere.

Det er simpelthen også baggrunden for en prioritering du kan lave senere. Når du skal lægge budget får du uden tvivl brug for en beregner. For dit bedste redskab til at lægge budget vil være internettet og her kan du finde mange nyttige informationer.

 

Du kan Google det.

Du kan for eksempel google hvor meget det koster at leje en strandstol på stranden, for du tager jo ikke til solkysten for at ligge i skyggen oppe på hotellet og dase den. Nej du vil have den bruge tan, som næsten kan gå over i en slags læder look efter et par uger. Og dette læder look får du kun på stranden i en lækker strandstol. Du finder ud af, at det koster 10 euros pr. dag at leje to strandstole.

Du skal afsted med hele familien og i er otte personer, hvorfor du hurtigt regner ud, at I skal have otte strandstole og at dette så vil koste 40 euros. Men måske er du ikke så vant til at rejse og i så fald vil dette beløb for dig være meget abstrakt.

For er euros mon det samme som danske kroner? For i så fald er det da ret billigt. Du ønsker dog ikke at lægge gætværk til grund for dit budget, så du åbner en omregner. Du indtaster de 40 euros, sørger for, at du får valgt at det skal regnes fra euros. Og dernæst vælger du til højre de danske kroner.

 

Beregn klik beregn.

Og i valutaomregneren klikker du så på beregn og et beløb kommer frem. Dette beløb vil nok virke lidt overraskende for dig da det er mere end du lige umiddelbart havde regnet med for det er næsten 300 kroner! Dette resultat, som denne beregner har givet dig vælger du så at bruge på en måde, som ligger til grund for en helt specifik prioritering.

For du vælger nemlig, at du så sammen familien vil gå en lang cirkel uden om strandstolene. I stedet finder du nu en hjemmeside, hvor du kan finde ud af hvor meget det koster at købe otte håndklæder og et par parasoller. Du ser, at dette vil koste dig noget omkring 15 euros i alt og allerede nu kan du se, at dette vil være billigere. Men da du brugte din omregner før så ved du ikke helt hvordan du skal regne denne pris ud i kroner.

 

sammenlign valuta

 

Beregne fra Euro til kroner.

Men til dit held har du stadig din omregner åben i browseren og der står stadig, at den skal beregne fra euros til kroner. Så du skriver blot de 15 euros ind i en omregner og til din store glæde finder du ud af, at du så kun skal af med omkring 100 kroner. Så har du mere råd til andre vigtige ting, så som sangria, for sangria – det er vigtigt!

Du finder ud af hvor mange penge du har til sangria og finder ud af, at du har 200 kroner. For det er så mange penge, som du sparer på strandstolene. Og som tidligere skrevet så er budgetlægning jo intet andet end en slags refleksion over hvordan man ønsker at prioritere ens penge på sin ferie. Nu kan du ikke bruge de information der står i den valutaomregner du har åben. Nej i stedet må du lave valutaerne om.

 

Prioteringsleg

Til din overraskelse er der en knap hvor der er to pile på. Du tænker, at dette næsten må betyde, at man ved at klikke på denne knap så omvender de to valutaer og du erfarer, at du har helt ret da du så klikker på den.

Nu er det kroner der står til venstre og i omregneren står euros til højre. Du skriver de 200 kroner ind i denne beregner og klikker så på beregn. Du ser på det resultat, som du får givet af denne omregner og du ser, at det er tæt på 30 euros. men hvor meget sangria man mon kan få for 30 euros spørger du så. Dette er også et spørgsmål hvis svar du hurtigt kan få online.

Du googler det og finder ud af, at på det hotel hvor du skal bo, så koster en kande sangria 3 euros. Så det er 10 kander sangria regner du ud. At bruge en omregner til denne prioriteringsleg, som man næsten kan kalde den, kan altså således gøre, at du kun bruger penge du kender til og at du kan nøjes med at bruge penge på noget, som du rent faktisk ønsker at bruge penge på.

 

En valutaomregner er god når man skal flytte til udlandet.

Han har drømt om dette i mange år og nu er tiden endeligt kommet. Den dag, hvor han skal flytte til Oslo. Siden han begyndte sine studier inden for geografi og fandt ud af hvor meget interessant regn der falder i Norge og især i Oslo, så har det være en stor drøm at flytte dertil.

Det hele er nu planlagt og det er i dag, at han skal tage flyet dertil. Egentligt kunne han bare køre i sin bil, men så ville han ikke føle, at han skulle så langt væk. Det første han ser da han rejser sig i sengen er hans fem kufferter der er pakket med uldjakker og sweatere og huer, han er nemlig en lidt kuldskær type. Hans for kommer ind af døren og sørger for, at han er vågen. Og så går faren igen, men kommer hurtigt tilbage.

 

Danske penge.

I hånden har han nogle sedler, som hans søn ikke har set før. Det ligner til forveksling danske penge, men det er det ikke. Måske er det penge fra Matadorspillet tænker sønnen. Hans far sætter sig på sengekanten og giver pengene til sin søn.

Her har du et par hundrede til de første par dage siger han. Sønnen kigger lidt spørgende på sin far og siger, at han da allerede har hævet flere tusinde danske kroner. Faren siger så, at sønnen vist ikke har været inde og kigge på en omregner før han har hævet penge. Sønnen ser lidt uforstående på sin far og forstå ikke helt hvad denne omregner er for noget.

 

Beregner bruges til at regne en valuta fra ét land til et andet land.

Faren får så forklaret ham, at en pengeberegner bruges til at regne en valuta fra ét land til et andet land. Sønnen siger, at han da egentligt bare troede, at man i Oslo brugte danske kroner for har Norge ikke engang været dansk siger han?

Faren smiler overbærende og fører sønnen hen til computeren. Her søger han på ordet omregner og han får en lang liste frem. Han klikker på en vilkårlig omregner og så indtaster han et beløb. Det går så hurtigt, at sønnen ikke kan nå at følge med. Men pludseligt, til hans store frygt, så står der et beløb på skærmen og det er ikke i danske kroner kan han hurtigt se. Det er derimod i norske kroner og det er ikke det samme.

Straks skærpes hans interesse for denne omregner, for hvad kan den ellers bruges til? Kan man mon hæve penge ved hjælp af en sådan omregner? Hans far trækker på smilebåndet da sønnen tænker højt og han siger, at nok er en valutaomregner smart, men man kan nu altså ikke bruge den til at hæve penge med.

Sønnen bliver lidt rød i kinderne da han godt kan se, at det var dumt af ham, at have sagt det højt. Han sætter sig foran computeren og begynder selv at bruge denne omregner, som han aldrig tidligere i sit liv har stiftet bekendtskab med.

 

På 5 minutter.

Timerne går og han bliver ved med at udforske de funktioner, som omregneren har og pludseligt er han sent på den og det er tid til at tage afsted. Da hans far kommer ind for at skynde på ham når han dog at vifte ham væk og sige, at sønnen lige har brug for fem minutter mere med denne pengeberegner.

Han tager pen og papir frem og noterer noget på den og så er han klar til at tage afsted. Da de sidder i bilen på vej til lufthavnen spørger faren hvad det dog var for nogle informationer fra denne omregner, som han skrev ned på papiret. Sønnen siger stolt, at han har lagt informationerne fra en omregner til grund for det han har skrevet på papiret.

På papiret har han nemlig skrevet hvor meget 100 danske kroner svarer til i norske kroner og så videre hvor meget 1 dansk krone svarer til og mange andre antal. Faren kigger kort på papiret og siger ikke noget, men nikker veltilfreds. Han er lidt stolt over, at det er den omregner han selv har brugt siden han var barn, som hans søn nu også er i færd med at bruge.

Mens de kører ad Hillerødmotorvejen tænker han videre og grubler over om mon også hans søns søn, altså hans barnebarn vil bruge samme beregner når engang han er stor nok til at tage ud og udforske verden for eksempel at tage til et andet sted i Norden hvor de bruger helt andre kroner eller måske et helt andet kontinent og et land, hvor valutaen slet ikke hedder det samme i Danmark.

 

Hævet penge på forhånd.

I så fald skal de nok finde ud af det, for han ved i hvert fald godt, at så snart hans barnebarn begynder at snakke om at tage til udlandet, så skal han introduceres til en vis beregner. Og næste gang skal det ske i bedre tid.

For han må indrømme, at han synes, at hans søn har været lidt dum fordi han har hævet så mange penge på forhånd selvom han slet ikke havde haft brug for det. Og så bebrejder faren faktisk også sig selv lidt. For det var måske også i lidt dårlig tid at introducere sin søn til denne omregner blot en times tid inden de skal afsted.

Han aftaler således med sig selv, altså faren, at når hans barnebarn skal ud og rejse så vil han mange uger inden afgang gøre ham opmærksom på denne valutaomregner, som både han selv og hans far har brugt. En omregner der går i arv, tænker faren for sig selv og griner lidt.

 

Til forretningsmødet er det smart at have en beregner med sig.

Hele firmaet skal til Kina og præsentere det nye projekt og hun er valgt til at være ansvarlig for al kundekontakt til de kinesiske investorer. Hun har aldrig prøvet dette før og er faktisk ret nervøs. Da de sidder i flyet på vej til Kina har alle hovederne nede i deres telefoner og hun selv har ikke så meget andet at tage sig til end at kigge ud i luften, hun skal alligevel også forberede sig, så at lave ingenting virker som en god måde at gøre dette på.

For så kan hun bruge lidt af det hun har lært til mindfulness, det der med at være til stede i nuet eller hvad det nu var. Hun må indrømme, at hun ikke rigtigt forstod meningen med disse kurser, men hendes chef havde insisteret på, at hun havde taget til det.

Hun har lavet mange handler i Danmark, men har aldrig mødtes med investorer fra andre lande. Hendes kollega beder hende om at vise ham de dokumenter de har om de kinesiske investorer. Hun finder dem frem og hendes kollega siger grinende til hende, at hun vist ikke har haft gang i nogen beregner da hun har udarbejdet de papirer.

Hun griner også lidt selv selvom hun ikke har nogen som helst idé om hvad han snakker om. Hun går ud fra, at det er endnu en af disse jokes, der egentligt er sagt for sjov, men som ingen humor har i sig så hun tænker ikke videre over det. Det er først da de sidder til det vigtige møde med de kinesiske investorer, at hun finder ud af hvorfor hendes kollega nævnte denne valutaomregner.

 

Beregn yin.

De kinesiske investorer snakker engelsk og kommunikationen går godt. Men så begynder de at snakke om yin og hun forstår ingenting. Hvem er Yin? Og hvorfor er han ikke mødt op hvis han er så vigtig. Det er først da kineserne beder hende om at vise dem dokumenterne, at hun forstår, at hun bør downloade en omregner hurtigst muligt. De kigger uforstående på de priser, der står på papiret og griner lidt da de ser, at der står kroner. Hun erfarer nu, at yin ikke er en forretningsmand der ikke er mødt op, men derimod den valuta, som man handler med i Kina.

Hendes kollega, som tidligere i flyet nævnte det med omregneren kigger ned i bordet da hun forsøger at få øjenkontakt med ham for at give udtryk for at hun synes, at han godt lige kunne have sagt til hende, at det ikke var en joke, men at hun rent faktisk skulle have kigget på en beregner.

Mens de sidder og kigger på dokumenterne med volapyk priserne, skynder hun at hive sin telefon frem af tasken, selvom hun ved, at det er dårlig stil at sidde med sin mobil til møder. Hun finder en søgemaskine og indtaster omregner og finder en, som hun åbner og så lægger hun mobilen bag nogle papirer på bordet så ingen skal lægge mærke til, at hun sidder med mobilen.

 

omregn valuta

 

Kinesiske forretningsmænd.

Hun kigger hurtigt over på dokumenterne de sidder med og kan lige ane de priser hun har skrevet. Ved hjælp af den omregner hun har åbnet, regner hun ud hvor meget de danske priser svarer til i yin.

Hun noterer alle de forskellige priser og straks kan hun sige til de kinesiske forretningsmænd, at hun beklager over, at de tal hun har fået fra omregneren er på nogle andre papir hun har glemt i Danmark. Men hun kan da lynhurtigt lige kigge på priserne og så kan hun blot med sin hukommelse sige dem hvor mange yin det svarer til. Da hun så forklarer hvor mange yin der er tale om, ser de imponerede ud, kineserne og der går ikke lang tid før hun har en aftale i hus.

 

Beregner på restauranten.

Kineserne smiler stort. Det undrer hende lidt for hun synes sådan set, at danskerne har snydt dem lidt. Da hun sidder i hotelrestauranten om aftenen finder hun igen sin mobil frem og bliver mødt af den beregner hun anvende tidligere til mødet.

Hun ser nærmere på den og zoomer ind på de valutaer hun har valgt og finder til stor skræk ud af, at der er flere forskellige lande har yin og hun har valgt et helt andet land end Kina.Via drop down-menuen i denne omregner finder hun så ud af, at det som de har aftalt, at kineserne skal betale er meget mindre end det hun havde planlagt. Hun er ked af det over den fejl hun har begået og hun ved, at hun er nødt til at rette op på det. Derfor finder hun den rigtige valuta, nemlig kinesiske yin og så går hun ellers i gang med omregningen.

 

Valutaomregner via browser.

Hun finder en computer og en printer og laver om i alle dokumenterne så de tal der står dokumenterne er dem hun har fundet i sin omregner.
Hun ved, at de i morgen til mødet vil blive skuffede, men hun er ligeglad, nu skal denne omregner tale sandheden og det må så bare være det hun går ud fra. Ganske rigtigt bliver kineserne lidt skuffede dagen efter da hun præsenterer de reelle tal, som hun har fundet via browseren og denne valutaberegner.

Alle undrer sig lidt og så siger hendes kollega fra flyet, at hun vist har fundet ud af, at bruge den omregner han havde anbefalet hende. Hun siger, lidt stødt, at hun troede, at det var en af hans mange jokes, dette om omregneren.

 

Valuta fra andre lande.

Alle ser på hende og der bliver helt stille. Hvordan kan du kalde en omregner for en joke. Det er da det vigtigste redskab i en handelssituation og især i en handelssituation med mennesker fra et helt andet land og en helt anden kultur siger alle i munden på hinanden.

Hun går derfra med en ny lektie. I stedet for blot at bruge valutaomregneren fra sin browser har hun downloadet en app hvorfra hun kan tilgå denne beregner til enhver tid. I flyet på vej hjem begynder hun straks at lede efter valutaen i Japan da det næste forretningsmøde vil foregå her. Hun griner lidt for sig selv og tager sin valutaberegner app helt frem til hovedet for at være sikker på, at Japan ikke deler valuta med andre lande.

 

Scroll to Top