Fagforening priser – spar penge ved at skifte
Denne side vil hjælpe dig med at finde det bedste tilbud til dig vil skifte til en ny fagforening eller a-kasse som måske søger en billig a-kasse eller fagforening for første gang.
Du kan læse lidt om de forskellige a-kasser, og eventuelt klikke dig videre til deres side hvis du syntes det er noget for dig.
Annonce
Annonce
Annonce
Nyttig viden om fagforening priser
Der er mange gode grunde til, hvorfor man bør sætte sig ordentligt ind i, hvad en fagforening er, priser og hvilke fordele der kan være, ved at være indmeldt i dem.
Der kan være mange penge at spare på dit kontingent ved at skifte din fagforening ud med en ny.
Hvad er en akasse?
En akasse er en statsstøttet organisation, der tilbyder folk muligheden for at forsikre sig mod eventuel arbejdsløshed. Du har nemlig ret til at modtage dagpenge i op til 2 år i en 3-årig periode, hvis du skulle være uheldig at miste dit job.
Typiske priser er et fast beløb hver måned at være indmeldt i en akasse. Der er dog undtagelser, da blandt andet mange akasser tilbyder gratis medlemskab til studerende.
Hvad er en fagforening?
En fagforening har til formål at sikre ansatte medarbejdere de bedste vilkår på deres arbejdsplads. Ofte er de ansattes interesseområder forbundet med løn, arbejdsforhold, uddannelse m.m. på den pågældende arbejdsplads.
Ved at være meldt ind i en fagforening, er du altså sikret, hvis din arbejdsgiver eller arbejdsplads ikke lever op til visse vilkår. Akasse og fagforening går ofte hånd i hånd, hvorfor mange fagforeninger også tilbyder akasse til én samlet og ofte billigere priser.
Hvorfor bør jeg overveje en akasse og fagforening?
Der er flere grunde til at overveje en akasse og fagforening. Ved at være indmeldt i en akasse får du ret til at modtage dagpenge fra akassen. Du kan altså forsikre dig mod at miste al indtægt, hvis du pludselig skulle blive arbejdsløs. Dagpengebeløbet er selvfølgelig ikke det samme som den løn, du sikkert er vant til, men det er stadig en stor hjælp i den tid, hvor man er ledig og har brug for en ny indtægtskilde midlertidigt.
Fordelen ved samtidig at være indmeldt i en fagforening er, at du er sikker på at blive behandlet retfærdigt af din arbejdsgiver og din arbejdsplads i forhold til bestemte vilkår. Fagforeningen kan altså hjælpe dig, hvis eksempelvis din arbejdsplads’ arbejdsforhold ikke er acceptable, eller hvis der er problemer i forhold til din løn.
Du finder tips og info der gerne skulle kunne guide dig til den a-kasse som du ønsker at benytte dig af. Nogle firmaer kræver at man står i en bestemt fagforening, men andre steder bestemmer man selv og det er her du kan spare penge ved at vælge den rigtige akasse.
Hvad gavner det at være forsikret i en a-kasse?
Hvad gavner det at være forsikret i en a-kasse? Du får dagpenge fra din a-kasse i op til 2 år i en 3 årig periode, med indmeldelse i a-kassen forsikrer dig mod at miste al din indtægt, og får en god mulighed for at finde dig et nyt job, dagpengene fra din valgte a-kasse giver ikke det samme beløb som et godt lønnet job. Men det hjælper til at du kan klare dig igennem den svære tid hvor du intet job har.
Er du ikke forsikret i en a-kasse er det en helt anden sag, så er der kontanthjælp, hvis du ellers er berettiget til det, hvis du er gift og din ægtefælle tjener for meget får du ingen kontanthjælp. Der kan være mange problemer i den situation hvis du ejer både hus og bil, så kan du blive tvunget til at sælge dette før du kan modtage udbetaling af kontanthjælp.
Det må siges at være en god begrundelse for at sikre sig og blive meldt ind i en a-kasse så hurtigt som muligt. Ingen kan forudsige fremtiden, derfor er det en god ide at være et skridt foran, så meld dig ind i en a-kasse som passer til dig.
Valg af a-kasse
Du kan vælge ud fra flere synspunkter
Fagforening priser
Du kan vælge ud fra pris.
Ud fra politiske holdninger.
Ud fra hvilken service du ønsker.
Ud fra hvilken uddannelse du har.
Være mere eller mindre tvunget af dit firma.
1. Hvis du har opbrugt din dagpengeret kan du ansøge om at få særlig uddannelsesydelse for ledige.
2. Er du ny i a-kasse har du ret til dagpenge i 2 år indenfor en 3 årig periode.
3. Du skal arbejde 1924 timer over 3 år for at optjene ret til dagpenge igen.
A-kasse Dagpengesats.
Dagpengesatsen er politisk reguleret i Danmark, hvilket betyder at den er den samme, uanset om man vælger en dyr eller en billig a-kasse. Derfor kan man lige så godt vælge den billige a-kasse, hvis man alligevel ikke har nogle bestemte forventninger til sin a-kasse.
Der kan nemlig være forskel på, hvilket serviceniveau de forskellige a-kasser tilbyder, og derfor kan der også være forskel på prisen. Men hvis man ikke har behov for personlig rådgivning og en ekstraordinær service, så er der ikke nogen grund til at sammenligne a-kasserne på dette grundlag. Så er det mere fornuftigt at sammenligne på prisen, fordi produktet er det samme hvis man bliver arbejdsløs.
A-kasserne skal primært bruges når man mister arbejdet, så man kan få udbetalt sine dagpenge. Man er ikke berettiget til dagpenge, hvis man ikke er medlem af en a-kasse, derfor er a-kasserne meget vigtige.
Tidligere kunne man ikke selv vælge a-kasse, og a-kasserne hang sammen med fagforeningerne. I dag har lovgivningen liberaliseret markedet, så a-kasserne er blevet ”frigjort”. Det betyder at der er frit valg på alle hylder. Man kan frit vælge sin a-kasse, og man behøver ikke være medlem af en fagforening for at være medlem af en a-kasse.
A-kasse Deltid / Fuldtid.
Når man melder sig ind i en a-kasse, skal man beslutte sig for om man skal have deltids eller fuldtidsforsikring. Dette afhænger dog af ens arbejdstid. Ofte er reglerne således skruet sammen, at en arbejdsuge på over 30 timer betyder at man skal være fuldtidsforsikret, mens en arbejdsuge under 30 timer giver mulighed for frit valg mellem de to forsikringstyper.
Det er ikke helt uvæsentligt om man vælger at være deltids eller fuldtidsforsikret, det har nemlig betydning for hvorvidt man får en stor eller en lille dagpengesats udbetalt. Som fuldtidsforsikret får man op til 1500 kroner mere om ugen end en deltidsforsikret, hvilket selvfølgelig har stor betydning hvis man mister sit arbejde, og har høje faste udgifter.
Det er dog ikke nødvendigvis den bedste løsning at vælge fuldtidsforsikringen, fordi det månedlige kontingent er højere for fuldtidsforsikrede end for deltidsforsikrede, derfor skal man selvfølgelig vurdere sin jobsituation, når man skal vælge mellem de to forskellige forsikringstyper.
Såfremt man arbejder over 30 timer om ugen.
Såfremt man arbejder over 30 timer om ugen, så er man tvunget til at vælge fuldtidsforsikring. Det gælder selvfølgelig for de fleste danskere på arbejdsmarkedet. Den danske arbejdsuge er typisk 37 timer, hvilket er reguleret via lovgivningen. arbejdsdagen er typisk fra 8-16, og så måske lidt tidligere fri om fredagen. Derfor vil de fleste danskere være fuldtidsforsikrede. Det er selvfølgeligt ens eget valg, hvorvidt man vil melde sig ind i en a-kasse. A-kasserne er frivillige, men det er en rigtig god ide at være medlem.
Man kan godt være træt af at betale et månedligt kontingent, men når den økonomiske krise rammer Danmark og resten af verden, så er det i høj grad nødvendigt at være medlem af en a-kasse, fordi man ikke behøver at være bekymret overfor eventuel arbejdsløshed. Netop bekymringen kan en fuldtidsforsikring hjælpe arbejderen af med, fordi fuldtidsforsikringen kan sikre medlemmerne op til 18000 kroner om måneden, hvilket må siges at være en pæn udbetaling.
3F
Læs mere om 3F fagforening og a-kasse
Om Det Faglige Hus.
Det faglige hus blev født i 1988, hvor man etablerede tekniker sammenslutningen. Tekniker sammenslutningen var en fagforening for alle tekniske funktionærer, hvilket var en relativt smal medlemsskare. Derfor opstod der hurtigt et behov for at optage en bredere medlemsskare. Man lavede derfor en fagforening, hvor man kunne optage alle funktionærer som medlemmer. Og nu er det ikke kun de tekniske funktionærer som tidligere.
I 1998 bliver det faglige hus for alle erhvervsgrupper. Der havde forinden været 10 år med konstant vækst, hvilket nødvendiggjorde en yderligere åbning for medlemstilgang. Derfor åbnede det faglige hus op for alle erhvervsgrupper, og alle der ikke var funktionærer kunne optages som medlemmer. Denne fagforening valgte man at kalde for fagforeningen Danmark.
4 år efter, i år 1998, kom a-kassen til. A-kassen blev mødt med stor medlems interesse, og er der er siden blevet etableret flere a-kasser under det faglige hus, som kan varetage specifikke medlemsinteresser. A-kassen hedder i dag Det Faglige Hus – A-kasse.
Forskellige fagspecialister. Jurister, socialrådgivere, sagsbehandlere osv.
Da medlemstallet er steget uafbrudt siden etableringen i 1988, så har det selvfølgelig også ført til en organisatorisk omgang vokseværk for Det Faglige Hus. Det Faglige Hus tæller i dag 9 kontorer, på 9 forskellige adresser rundt omkring i landet.
A-kassen er landsdækkende. Hovedkontoret er beliggende i Esbjerg, mens de 8 underafdelinger er beliggende med 4 afdelinger i Jylland, én afdeling på Fyn, og 3 afdelinger på Sjælland. Der er over 280 medarbejdere, som primært består af en række forskellige fagspecialister. Jurister, socialrådgivere, sagsbehandlere osv. Det Faglige Hus har sammensat holdet, så det kan dække alle tænkelige sager på den bedst mulige måde, det giver det mest seriøse arbejde og det bedste forhold til medlemmerne.
Hovedkontoret
I 2012 tog det Faglige Hus et nyt hovedkontor i brug i Esbjerg. Hovedkontoret afspejler succesen for fagforeningen, og er et hus man er meget stolt af i organisationen. Hovedkontoret beskæftiger cirka 200 af de 280 medarbejdere. Man har således valgt at samle arbejdskraften, så den er centraliseret. Det giver de bedste muligheder for synergi imellem de forskellige afdelinger.
Det Faglige Hus er en A-kasse, som tilbyder en lang række forskellige produkter. De har en god serviceafdeling, som har åbent næsten alle dage om året. Her kan man ringe ind til kompetente medarbejdere, som er klar til at hjælpe en videre i sagsbehandlingen. A-kassen er til for alle faggrupper, og er en uundværlig del af mange lønmodtageres dagligdag, fordi den er med til at udgøre et sikkerhedsnet under lønmodtageren og funktionæren.
Åbningstider hverdage: 8.00 – 18.00 (fredag 8.00 – 16.00)
Adresse Postboks 512 – 6701 Esbjerg
Om Krifa fagforening.
Krifa er en forkortelse for kristelig fagbevægelse, og er Danmarks 3. største a-kasse, og 4. største fagforening. Deres arbejde er forholdsvis politisk, og de kæmper for en række forskellige mærkesager. De vil altså gerne påvirke politikerne i en bestemt retning, for at fremme den sag, som de mener er den rigtige.
De arbejder bl.a. for en lønmodtagerlov. De kæmper imod den mobning der foregår hver dag, både på skoler, arbejdspladser, og i det private. Krifa har mange politiske holdninger, men er ikke en partipolitisk fagforening.
De har ikke et specielt forhold til nogle bestemte partier, men deres holdninger falder sommetider sammen med forskellige partiers holdninger til forskellige emner. Med sammenlagt 210.000 medlemmer, har Krifa da også mulighed for at påvirke beslutningstagerne.
Krifa går blandt andet ind for, at alle frit skal kunne vælge a-kasse, de ønsker frit valg. De går ind for en ligestilling af mænd og kvinder på barselsområdet, de ønsker basale rettigheder til alle på arbejdsmarkedet, og de vil modernisere beskæftigelses systemet. Det er altså primært på arbejdsområdet at Krifa er aktive med deres holdninger.
Yder rådgivning til deres medlemmer.
Krifa’s hovedkontor er placeret i Århus, og de har en lang række afdelinger spredt rundt omkring i landet. De øvrige afdelinger er placeret på både Fyn og Sjælland, hvilket betyder at der altid er en lokalafdeling i nærheden af medlemmerne. Krifa’s a-kasse arbejder på samme måde som langt de fleste a-kasser.
De yder betaling af efterløn og arbejdsløshedsdagpenge, og de yder rådgivning til deres medlemmer, når disse bliver arbejdsløse, eller har andre spørgsmål. Man kan også benytte Krifa som karriererådgiver, hvis man ønsker at drøfte ens ønsker for den fremtidige karriere. Her sidder kompetente medarbejdere klar til at yde den optimale rådgivning, så man kan komme sikkert videre i karrieremulighedernes land.
Krifa blev stiftet i 1899, og er således over 100 år gammel. Der er sket mange ting i organisationens levetid. Kristelig a-kasse stiftes i 1929, og kristelig fagforening stiftes i 1931. Det er således nogle gamle og solide organisationer der ligger bag nutidens Krifa.
Krifa har haft vokseværk siden stiftelsen, fordi mange mener at der bliver leveret et godt stykke arbejde for danskerne i a-kassen. De sociale tiltag, og arbejdet for bedre vilkår på arbejdsmarkedet er en vigtig del af Krifas succes. Derudover har de en meget høj kundetilfredshed, om betyder at 9 ud af 10 kunder ville anbefale Krifa til andre. De har derfor en masse ambassadører i deres egne medlemmer. Krifa har 16 lokalafdelinger
Krifa:
Åbningstider hverdage: 7.00 – 22.00
Adresse Klokhøjen 4, 8200 Aarhus N
Om ASE fagforening og a-kasse.
ASE er en a-kasse, som ikke har blandet fagforening og a-kasse sammen. De har valgt at fokusere på a-kassen, og bruge deres energi på at blive så dygtige som overhovedet muligt til at drive a-kasse. Og de er til for at hjælpe deres medlemmer på dette område. ASE er Danmarks femte største a-kasse, med omkring 143.000 medlemmer, som fordeler sig på en lang række forskellige erhverv og erfaringsmæssig baggrund.
ASE er 100 procent ejet af deres medlemmer, hvilket betyder at de ikke skal skabe profit til pengemænd i baggrunden. Der er ingen aktionærer, eller investorer, som skal have et afkast, og som har en særlig interesse i at drive profitfokuseret virksomhed. Her er det medlemmernes interesser der skal plejes, og medlemmernes interesser er et billigt kontingent, og en ordentlig udbetaling når de bliver arbejdsløse.
Medlemstilfredshed og en stærk organisation.
ASE har opbygget deres a-kasse omkring en række værdier, visioner, medlemstilfredshed og en stærk organisation. Deres værdier er at de vil være værdiskabende, professionelle, troværdige og nærværende. I disse ord ligger der et ønske om, at medlemmerne skal behandles på en ordentlig og kompetent måde. Enten de skal modtage en ydelse, eller bare indbetaler deres kontingent. Værdiskabende betyder at medlemmerne skal være i centrum, og at a-kassen vil skabe værdi for dets medlemmer. Det er de ved at tilbyde den kompetente rådgivning.
Deres vision og mission er at de vil skabe en åben og kundeorienteret organisation, hvor medlemmerne skal fungere som ambassadører for a-kassen. Dette er en meget ambitiøs målsætning, fordi medlemmerne kun vil fungere som ambassadører, hvis de er 100 procent tilfredse med den service de modtager fra ASE. Kun hvis servicen er ekstraordinær, vil man gå ud og anbefale a-kassen til andre. Det arbejder ASE hen i mod, så de kan vokse yderligere, og få endnu flere end de 143.000 medlemmer der allerede er i folden.
Medlemmerne skal fungere som ambassadører.
En anden mission hos ASE er at alle i Danmark skal kæmpe for deres potentiale, kæmpe for at forløse deres potentiale. På den måde tager ASE et socialt ansvar, ved at opsætte en mission for Danmark. En mission for det Danmark som ASE gerne vil se.
På grund af deres mission, og deres ambitiøse målsætning om at medlemmerne skal fungere som ambassadører for ASE. ASE måler deres kundetilfredshed. De offentliggør derefter resultatet af målingen på deres hjemmeside, så alle andre kan se deres kundetilfredshed. Målingen bliver offentliggjort, hvor tilfredsheden angives på en skala fra 1-5. Generelt er målingerne meget positive.
ASE:
Åbningstider: Mit ASE 5.00 – 2.00
Adresse La Cours Vej 7, 2000 Frederiksberg
Læs om hvad en arbejdsløshedskasse er hos Wikipedia
Min a-kasse.
Danmarks billigste a-kasse er a-kassen ”min a-kasse”. Her koster et medlemskab 436 kroner. Samtidig har min a-kasse landets mest tilfredse kunder, så det er helt klart en anbefalelsesværdig a-kasse. Efter min a-kasse, kommer CA a-kasse og de frie funktionærer. De koster stort set det samme som min a-kasse, men har ikke en lige så høj tilfredshed fra kunderne.
Det er meget vigtigt, at man husker at melde sig ind i en a-kasse mens man stadig arbejder. Man har mulighed for at modtage dagpenge, hvis man mister sit arbejde. Og det er ikke besværligt at melde sig ind i en a-kasse. Det hele kan klares økonomisk, så man skal ikke sidde til møder. De skal ikke bruge en hel masse oplysninger på dig. Det hele klares over nettet, nemt og hurtigt.
Kontakt Min a-kasse
Adresse:
Ramsingsvej 28a
2500 Valby
Telefon nummer: 70123782
Åbningstider:
Mandag: 9.30 til 14.00
Tirsdag: 9.30 til 14.00
Onsdag: Lukkedag
Torsdag: 9.30 til 17.30
Fredag: 9.30 til 13.00
Weekend: Lukket
Der er derfor ingen grund til at betale et skyhøjt depositum hos sin a-kasse. Der er en lang række billige alternativer på markedet, som leverer den samme dagpengesats, og som har langt mere tilfredse kunder. Derfor skal man kigge sig om efter den billigste a-kasse, fordi servicen faktisk også er ganske god. Der er altså ingen grund til at betale overpris – heller ikke for sin a-kasse.
Per Andersen er administrerende direktør og stifter af PA Medier. Siden år 2000 har Per specialiseret sig i formidling af finansielle tjenester, herunder bl.a. lån, tv-pakker, bredbånd/telefoni og A-kasser. Han har udviklet og administreret en række websites på tværs af flere lande, med hovedfokus på det danske marked. Gennem hans ledelse og fokus på organisk vækst gennem artikler, har PA Medier etableret sig som en fast aktør inden for digital formidling i Danmark.
Denne artikel er skrevet af Per Andersen