Træpiller er det økonomiske og miljørigtige valg

Træpiller er det økonomiske og miljørigtige valg
billede
Leder du efter den optimale form for opvarmning i dit hjem? Så er din søgen ovre, fordi her finder du den perfekte type, som både er til fordel for miljøet og din økonomi. Det er nemlig en smart form for genbrug af trærester, som også har et ret højt energiindhold på cirka 5 kWh per kilo. Det er derfor en rigtig smart opvarmningsmetode, som gavner både dig og din omverden. Det hjælper både din pengepung og miljøet et skridt mere i den rigtige retning.

Hvis du gerne vil være med til at gøre en forskel for verden og efterlade den i bedre tilstand end den var før, så handler det også om at ændre små ting selv. I det store verdensbillede ser det måske ikke ud af meget, men hvis alle ændrer lidt, så sker der også store ændringer. Det gælder blandt andet også fænomener som global opvarmning, som har taget ordentlig fat og truer med at rive vores verden i stykker hvis vi ikke foretager nogle ændringer. Det kunne være alt helt ned til simple ting du kan ændre som den type af opvarmning du benytter dig af. En god miljøvenlig opvarmningsmetode er træpiller. Desuden er det ikke alene positivt for miljøet, men også din økonomi, så du ikke spilder for mange penge på andre dyrere alternativer.

Sæt fokus på miljøet

Ved brug af denne opvarmningstype bliver fældningen af de allerede fældede træer udnyttet til det fulde. Billede: Unsplash

Sæt fokus på miljøet

Vi har igennem det sidste årti begyndt endnu tydeligere at mærke de konsekvenser som global opvarmning har fået. Der er oplevet store ændringer i klimaer, mængder af uddøde dyrearter og voldsomme naturkatastrofer, der har ødelagt mange menneskers hjem. Det har en kæmpestor effekt på verden, som man måske ikke umiddelbart tænker over fra dag til dag, men har ændret verden fuldstændigt. Det er derfor klimaindsats er begyndt at blive prioriteret de fleste steder i verden. Grøn politik er begyndt at spille mere ind og med fremskridt mod en mere bæredygtig fremtid er ting som Paris aftalen indgået. Det er forhåbentligt nogle skridt i den rigtige retning mod en bedre fremtid. Fordi de ting vi gør i dag, de valg som foretages, kan være altafgørende for fremtidige generationer.

Genbrug er vejen frem

Går du meget op i genbrug og den fulde udnyttelse af alle de materialer og stoffer vi bruger? Så er det måske tid til at kigge lidt nærmere på træpiller. De er nemlig fremstillet af overskuddet fra produktion af andre ting og lavet af det savsmuld og spåner af træ, som var til overs. Så selvom man nu ser regnskoven blive fældet ned og udledningen af carbondioxid så stiger, så er det ikke nye træer der fælles. Det er en måde, hvor den skade der allerede er gjort udnyttes så meget som muligt. På den måde kan al skaden gjort også bedre betale sig, når alting bliver optimeret og udnyttet til det fulde.

Det økonomiske valg

Noget af det smarte ved træpiller er at det har et ret højt energiindhold. Kvaliteten af pillerne afhænger blandt andet af ting som hvilket sort af træ det er. Derudover er indholdet af vand også af betydning. Men når det kommer til at benytte træpiller til opvarmning af et privat hjem, har det ikke den store betydning. Forskellen er nemlig ikke så stor på den skala. Desuden vil skiftet til træpiller højest sandsynligt give en besparelse, så det godt kan betale sig at skifte til denne smarte form for opvarmning.

Det er ikke alene et miljømæssigt godt valg, men det kommer også med økonomiske fordele, som også er værd at se nærmere på. Se mere omkring alt det du kan få ud af denne opvarmningstype og tag det smarte og fornuftige valg. Skift til træpiller for en bedre fremtid.

 

Scroll to Top