Studiekonto som studerende

Spar penge ved at få en studiekonto som studerende

Mange studerende er ikke klar over, at der er en speciel konto-type til dem. Denne har de bedste tilbud til studerende, hvis primære indtægt er SU. En studiekonto kan give dig en god og stærk rente, også selv om du ikke har forfærdeligt mange penge stående på kontoen.

Men der er også andre fordele; eksempelvis får man også et gratis kreditkort eller mastercard samt fordelagtige tilbud på forsikring, ingen bindinger og ingen gebyrer.

Så hvis du er studerende og mellem 18 og 30 år, så læs med herunder. Her finder du mange af fordelene ved at oprette en studiekonto, ligesom du kan få et bredere overblik over, hvad en studiekonto er.

studiekonto spar nord

Hvad er en studiekonto?

En studiekonto er en konto, der er lavet specifikt med de bedste fordele for studerende. Det vil sige, at den henvender sig bedst til studerende i alderen 18 – 30 år gamle. Den kommer med en meget fordelagtig rente inden for de første 20.000 – 25.000 kr., men der kan stå helt op til 50.000 kr. på mange af de forskellige studiekontoer. En studiekonto er altså en konto, der er lavet til at passe de unge studerende og deres økonomi på den bedste måde.

Det betyder også, at studiekontoen ofte kommer med en større pakke af fordele. Som ung kan det være rart at have alting samlet ét sted. Derfor får man med en studiekonto for eksempel både sendt et kreditkort eller masterkort, en billig forsikring, der passer til studielivet og en gebyrfri hverdag.

Hvad er fordelene?

Fordelene ved at have en studiekonto som studerende skifter afhængigt af, hvilken bank du får det hos. Ved Spar Nord bank får du en rente på 2 % på indskud mellem 0 kr. og 20.000 kr., men du kan sagtens sætte flere penge ind på kontoen end det. Du får desuden et Master Card Debit, der kan bruges til at betale både kontantløs og over Mobilepay. Og så slipper du også for alle gebyrer, der kan være på netbanker og mobilbanker.

Du kan på denne måde også undgå at skulle optage kviklån allerede i en ung alder.

Desuden er det ofte én af fordelene ved en studiekonto, at man får personlig service. Økonomi er et stort arbejde, og det er de færreste unge og studerende, der er 100 % sat ind i alle fordele og muligheder for dem. Men en personlig service er du sikret, at du altid kan få hjælp til at træffe økonomiske beslutninger, såfremt du har brug for det.

Der er altså rigtig mange fordele at hente, hvis man vælger at oprette en studiekonto. Som studerende har man brug for al den økonomiske hjælp, som man kan få, og det er netop det, en studiekonto er der for. Den sørger for at sende dig gennem studielivet med en god viden og overskud omkring din økonomi. Så er du klar til tiden efter studielivet, når der ikke længere er en SU, der tikker ind på kontoen hver måned.

Hvordan får man en studiekonto?

Du skal være indskrevet på en erhvervs-, videregående- eller anden en SU-berettiget uddannelse for at kunne oprette en studiekonto. Der er desuden en aldersgrænse på de fleste muligheder for studiekonto. Spar Nord har blandt andet en aldersgrænse, der går fra 18 til 30 år. Det er for at sikre, at studiekontoen primært bliver brugt at unge studerende, der ikke endnu har fået en anden større indkomst end SU’en.

For at få en studiekonto ved en bank skal du oprette dig som kunde i denne bank og have dit Nem-Konto hos dem. På den måde sikrer du, at du har hele din økonomi hos den samme bank, så det hele føles let og overskueligt. Oprettelsen ved Spar Nord foregår på den måde, at du skal have dit gule sygesikringsbevis, dit pas eller dit kørekort og dit NemID klar, når en bakrådgiver ringer. Lettere bliver det ikke at få alle de gode fordele som studerende.

Bliv guidet gennem din oprettelse af en studiekonto

Som sagt er der oftest inkluderet personlig service med i pakken, når man opretter en studiekonto. Derfor er der altid én klar til at hjælpe dig igennem, og det gælder også selve oprettelsen af kontoen. Det kan altid svare sig og ringe og spørge, hvis man er i tvivl om noget. Har man en studiekonto, så kommer man til at snakke med de personer, der er bedst sat ind i de økonomiske fordele og muligheder for studerende.

Studiekontoer er som sagt lavet for at gøre det så overskueligt for dig som muligt. Derfor er det heller ikke svært at oprette en studiekonto. Det eneste det kræver er for det meste en telefonopringning. Spar Nord opererer lige nu på den måde, at du skriver dine kontaktoplysninger, hvorefter du kontakter dig for at få oprettet din studiekonto. Du skal altså kun sende din kontaktoplysninger og så have lidt tålmodighed til, at de ringer til dig hurtigst muligt.

Få billig forsikring gennem din oprettelse af en studiekonto

En anden fordel ved at have en studiekonto er, at du får tilbud og hjælp til at finde en billig forsikring, der passer til dig og dit liv. Forsikring er desværre noget, som mange unge hopper over, når ikke længere deres forældre står for det. Det skyldes, at det ofte er en af de større økonomiske poster, ligesom det kan være svært at vide, hvilken forsikring man skal vælge.

Men har du en studiekonto, så følger der ofte en billig forsikring med. Det gør der for eksempel hos Spar Nord. Det betyder, at du kan have dine forsikringer og økonomi samlet alle sammen ét sted, hvor du kan føle, at det ligger sikkert og er overskueligt for dig. For selv om nogle unge vælger ikke at forsikre sig selv, så kan det få store konsekvenser, hvis ikke man har en.

Hvad er fordelene ved en billig forsikring?

Forsikringer er med til at dække dig, hvis du skulle være ude for et uheld eller offer for kriminalitet. Mange universiteter har for eksempel problemer med, at studerendes computere bliver stjålet fra biblioteker og læsesale. Står du i sådan en situation, er det dejligt at vide, at man har en forsikring, der kan dække omkostningerne.

For som studerende er det sjældent, at man har et overskud af penge, som man kan tage af i disse tilfælde. Lever man på en SU har man oftest kun lige råd til mad og husleje hver måned. Derfor er det en rigtig ærgerlig situation at stå i som studerende.

Men hvis du har en billig forsikring, så er det ikke mange penge, du skal slippe om måneden til det. Så er du sikret ind, hvis uheldet skulle være ude. Og på en videregående- eller erhvervsuddannelse, der varer omkring 3 til 6 år, så skal man ikke regne med, at man i den periode nok ikke får brug for en forsikring. I stedet skal man gøre brug af de muligheder der er for en billig forsikring, som man kan få ved oprettelse af en studiekonto.

Scroll to Top