Trustbuddy

/Trustbuddy
Trustbuddy2018-10-15T08:06:11+00:00

Trustbuddy er lukket. De lukkede i oktober 2015 hvor Trustbuddy gik konkurs.

Hos Trustbuddy kunne låner låne af andre lånere.

Trustbuddy lukkede efter et påbud fra det svenske finanstilsyn. Læs hvad man kunne Trustbuddy hos dem før de lukkede.
Der findes mange forskellige muligheder og steder, hvorfra man kan tage et kviklån rentefrit og flere og flere banker tilbyder nu sammenligning af hurtige lån, hvor man kan få af vide i løbet af et døgn om man er egnet til at tage et lån med det samme og i så fald også, hvor stort et lån man kan tage.

Grundet disse mange banker, der tilbyder dette kan det derfor være svært at få et overblik over, hvilken bank man skal låne hos og hos, hvilken bank det bedst kan betale sig for en personligt at oprette et kviklån i 30 dage. Hos Trustbuddy havde de en fast og overskuelig og simpel ramme uden skjulte oplysninger man pludselig forpligter sig til fordi det stod med småt.

Hvad skete der?

  • Trustbuddy lukkede i oktober 2015
  • Gik Konkurs
  • Påbud fra det svenske finanstilsyn

 

Trustbuddy var et anderledes lån

Det som der gør at Trustbuddy adskildte sig fra andre banker er at denne bank kun beskæftigede sig med mikrolån. Som man kan få godkendt på blot et kvarter. Et mikrolån vil altså sige at man låner et mindre beløb, fx kunne man hos Trustbuddy låne op til 5000kr. til fx at dække uforudsete udgifter som en forhøjet elregning, reparation af ens telefon eller, hvad man nu ellers står og mangler eller har brug for penge til. Som låner blev man derudover også tilknyttet sin egen rådgiver. Som hjalp en både igennem godkendelsen af lånet, men altså også senere hen i processen, hvis eventuelle spørgsmål skulle opstå.

Alle penge, der bliver lånt på sitet er fra private brugere, som er medlem af gruppen. Det vil altså sige at man som privat person også kan investere sine penge hos Trustbuddy i stedet for i banken og på den måde drage fordele af lånernes renter som de kan risikere at skulle betale.

Trustbuddy

Hvordan foregik optagelsen af lånet hos Trustbuddy.dk

Hos Trustbuddy lånte man som sagt penge af private folk eller såkaldte private investorer, som har valgt at placere sine penge her i håb om at hjælpe andre folk, der har brug for det og samtidigt tjene lidt på det selv. Selve ansøgningsprocessen foregik på nettet, hvor man indtastede ens personlige oplysninger samt det ønskede lånebeløb og i løbet af et kvarter ville man altså få en godkendelse og derefter går der ikke lang tid før pengene bliver overført til ens konto. Denne proces betyder altså at man kan ansøge om lånet næsten uanset, hvor man er, så længe man har adgang til internettet, en computer, telefon, tablet eller lignede.

 

Fordele ved at optage lån hos Trustbuddy

Udover de klare rammer som Trustbuddy stiller op for deres låner og potentielle kunder er der også den fordel. At man kan låne penge og få dem med det samme uden at skulle betale en enkelt krone i rente. Dette foregår på den måde, at hvis man betalte det fulde beløb tilbage inden for 14 dage vil man altså undgå at skulle betale renter. Havde man derimod ikke har mulighed for at betale tilbage inden for de første 14 dage ville renten ligge på 12%. Hvis man valgte at betale efter 14-30 dage, som gik til lånegiveren samt betale et oprettelsesgebyr, som gik til holdet og medarbejderne.

Lånegiver hos Trustbuddy

Trustbuddy store koncept og ide bag virksomheden er at gøre op med den sædvanlige måde at tænke penge og økonomi på. Hvor man enten skal ud og låne i en stor og fin bank eller hos sine rige slægtninge. Her er virksomheden bygget på mennesker, der ønsker at hjælpe hinanden. Og samtidigt også få en investering ud af det.

Trustbuddy.dk penge sedler mønter

Så hvis man lå inde med en sum penge, som alligevel skulle have stået inde på opsparingskontoen. Så er der altså mange, der kan få mere ud af at sætte dem ind hos Trustbuddy. Og blive lånegiver, end de ville kunne få af de renter de ville kunne få i banken. Dette skyldes altså at låneren skal give 12% i rente. Hvis de ikke havde mulighed for at betale inden for de første 14 dage. Og på denne måde bliver 5000kr altså hurtigt forvandlet til mange penge. Samtidigt med at man har god samvittighed over at der er nogle der er glad for at kunne låne de penge. Som de muligvis ikke har kunnet andre steder.

Hvem kunne optage lån hos Trustbuddy eller blive lånegiver?

For at optage et mikrolån på op til 5000kr skulle man være myndig altså 20 år eller derover. Derudover skulle man være dansk statsborger med et dansk telefonnummer. Samt have en dansk folkeregistre adresse og man måtte ikke være registreret som dårlig betaler hos RKI eller i Debitor registeret. Selskabet Dan Aktiv blev overtaget af Resurs Bank. Hvis man opfyldte disse krav var man dog fritstillet til at ansøge så snart man har lyst. For at blive lånegiver gælder overordnet samme regler som for at ansøge om et lån.

Trustbuddy er lukket. De lukkede i oktober 2015 hvor Trustbuddy gik konkurs.

Dog kunne man med fordel kontakte Trustbuddy får at få mere information eller melde sig ind i deres netværk. Hvis man var interesseret i enten at optage et lån eller blive lånegiver. Så kunne man gratis melde sig ind i netværksgruppen. Der kunne snakke man andre både lånere og lånegiver om de fordele der høre med. Og hvordan man kan foretage mindre lån eller begynde at investere penge i virksomheden Trustbuddy.