de største forskelle

Forbrugslån vs. erhvervslån – de største forskelle (2021)

billede

Vi kan alle komme ud for en situation, hvor vi pludselig står og mangler penge på kontoen.

Dog bør du inden at du går i gang med at undersøge dine muligheder for at låne penge, tage dig tid til at undersøge præcis hvilken låntype, der egner sig bedst til dine situation og behov og ikke mindst gøre dig nogle tanker om, hvor der er flest penge at spare på sigt.

Forbrugslån og erhvervslån er to af de mest almindelige låntyper i både bankerne men også hos de online låneudbydere. Selvom at de er vidt forskellige, kan du dog muligvis blive fristet til at optage et forbrugslån til at dække dine udgifter forbundet med opstart af virksomhed. Men kan det svare sig? Nedenfor tager vi på de tre grundlæggende forskelle på de to låntyper.

Større fleksibilitet med forbrugslån

Som navnene ganske korrekt indikerer, er et forbrugslån altså et privatlån som mere eller mindre kan bruge til det du står og mangler uden begrænsninger. Her giver din låneudbyder eller bank dig fuld fleksibilitet til at bruge lånebeløbet til det, du har behov for – uden at spørge ind til, hvorfor du har behov for at optage et lån.

Når du optager et erhvervslån, kan du i langt de fleste tilfælde ikke forvente samme fleksibilitet.

Da der er tale om et lån der skal bruges i forbindelse med finansiering eller opstart af virksomhed, vil du næsten altid komme ud for, at du skal redegøre for, hvordan pengene skal bruges på virksomheden. Det er derfor heller ikke muligt at optage et erhvervslån til privatforbrug.

Lavere rente med erhvervslån

Du kan næsten altid regne med, at renten på et erhvervslån er en hel del lavere sammenlignet med forbrugslån. Som også nævnt ovenfor skyldes dette primært, at udbyderen altså vil stille nogle krav til dig angående, hvordan de bevilligede penge skal bruges.

Ligeledes er det også værd at bemærke, at der jævnligt dukker nye udbydere af erhvervslån op på markedet. Det har også resulteret i, at priserne er skruet i bund.

Finansier dit køb til forbrug

I modsætning til erhvervs- og virksomhedslån hvor pengene skal dække startudgifter relateret til etablering af virksomhed, er der frit valg på alle hylder når det gælder forbrugslånenes formål.

I dag findes der et væld af store virksomheder i Danmark der lader dig finansiere dit køb i form af en månedlig afdragsordning. Dette kan eksempelvis være ideelt hvis du skal investere i en række hårde hvidevarer, men ikke har råd til at lægge det samlede beløb nu og her.

Forbrugslån er altså ikke lån der går ind på din egen konto, men som dækker et køb – hvorimod du med et erhvervslån får rådighed over selve lånebeløbet.

Sammenlign låntyperne

Er du stadig i tvivl om, hvilken låntype der er den bedste løsning for dig, er der dog hjælp at hente.

Medmindre at du går med tanker om at opstarte egen virksomhed, er forbrug- eller privatlån i langt de fleste tilfælde de bedste løsninger. På www.penge247.dk/forbrugslan/ kan du læse mere om, hvordan lånet fungerer i praksis og hvilke kriterier du må forvente at skulle overholde, før at du kan komme i betragtning til sådan et lån.

Lån aldrig impulsivt og tag dig altid tid til at sammenligne de forskellige låntyper – på den måde er du med til at sikre, at du vælger den rette løsning.

Scroll to Top