Få et gratis bogføringsprogram til din virksomhed

billede

Står man som helt ny virksomhedsejer er der mange elementer i en opstart, der skal være styr på. Et område mange virksomhedsejere gruer for egne kompetencer er i forhold til bogholderiet.

Find et brugervenligt bogføringsprogram og spar penge

Bogholderiet er et område med en masse lovkrav og man kan hurtigt føle at det bliver der hvor man bare må klemme ballerne sammen og klare den selv, hvis man altså ikke endda tyer til at gøre brug af en ekstern bogholder med det samme.

En ekstern bogholder kan for nogle være en god løsning, men det koster selvfølgelig at gøre brug af, fordi der skal betales et honorar. Er du en helt ny virksomhed vil det derfor være en fordel at undgå at blive afhængig af omkostninger som denne, der kunne være undgået hvis du selv kunne klare ærterne.

Faktisk kan du med et gratis bogføringsprogram komme afsted med at du ikke skal bruge penge på et honorar hver måned til en ekstern bogholder. Selv hvis du sidder og tænker bogføring som en alt for uoverskuelig post, så er de programmer der efterhånden er blevet udviklet, lavet med især brugervenlighed for øje og du vil muligvis selv kunne klare størstedelen af bogholderiet og uden at skulle betale en ekstern for at hjælpe.

Klar selv bogholderiet let

Klar selv bogholderiet let. Foto:Unsplash.com

Bogføringsprogram med support

Du kræver ikke at du er en ekspert i erhvervsøkonomi for at kunne tilgå disse programmer, og der er også i de fleste tilfælde mulighed for support, så du er ikke helt overladt til dig selv ved at vælge dette alternativ i stedet.

Når man sparer den eksterne bogholder væk, kan man mene at man jo stadig skal spendere penge på noget andet, fordi et bogføringsprogram jo også koster. Men faktisk kan du som en mindre virksomhed opleve at du ikke engang har brug for et program, der koster mange penge. Ja, i nogle tilfælde vil du kunne klare dig med de gratis versioner du ellers kan finde.

Minimer dine faste omkostninger

Det vil sige at du nu er gået fra at have maksimale udgifter til at klare virksomhedens regnskab, i form af at have en bogholder ansat til at du nu kan klare det selv og måske endda helt gratis.

Det er værd at tænke over de omkostninger man gør sig afhængig af når man starter virksomhed, for det kan måske være at din virksomhed kunne spare mere end du påtænker. Gå det det stramt i et par måneder i forhold til at holde hjulene på sporet i virksomheden, så kan en masse mindre beløb samlet være større betydelige beløb, der ville have kunne undgås. Det er dog svære at skille sig af med f.eks. en bogholder når man først har vænnet sig til at gøre brug af sådan én.

Scroll to Top