Derfor skal du sammenligne tilbud, inden du låner

billede

Markedet for at låne penge online har for alvor haft fart på i løbet af de sidste 5 år. Alligevel benytter mange sig stadig kun af deres egen bank, når de skal låne.

Men er det egentlig det smarteste?

Din bank er ikke altid den billigste

Der er absolut ingen garanti for, at din egen bank er det billigste sted at låne penge.

Derfor bør du vælge en sammenligningstjeneste som LendMe, hvis du enten skal låne penge eller samle dine lån. 

Medmindre du selv har hænderne skruet gevaldigt godt på, ville du højst sandsynligt også spørge et par forskellige håndværkere omkring pris for at udføre et stykke arbejde, inden du beslutter, hvem du giver opgaven til. 

Banker er, ligesom tømrerfirmaer, virksomheder, der har forskellige priser, selvom produktet er det samme. 

I stedet for materialer, mandetimer og omfang, har bankerne renter, etableringsomkostninger og administrationsgebyrer, der får projektet til at variere i pris. 

Hvis du låner 50.000 kroner, så er det de samme 50.000 kroner, som du får, uanset om det er hos Bank A, B eller C. 

Men der kan være stor forskel i prisen! 

Indhent flere tilbud for at få den bedste pris

Jeg pakker håndværkeranalogien væk nu for i stedet at fortælle dig, at du selvfølgelig bør sammenligne lånetilbud, inden du vælger, hvilken bank som du låner af. 

LendMe er Danmarks største sammenligningstjeneste for lån, og er derfor de bedste til at hjælpe dig med at indhente tilbud fra så mange banker som muligt. 

Du har mulighed for at få tilbud fra 14 banker med kun én ansøgning. 

Allerede dér har du snildt sparet et par timers arbejde ved, at du ikke selv skal ind og finde 14 banker, som du så laver en ansøgning hos. 

Derudover får du svar inden for en time, når du søger hos LendMe, så du har hurtigt svar fra alle, og skal ikke gå og vente. 

Sådan sammenligner du dine tilbud 

Når du sammenligner lånetilbud, er der tre udgifter, som du skal holde øje med. Det drejer sig om renten, der er den største udgift, om etableringsomkostningen og om administrationsgebyret. 

Når du kigger på om renten er lav, skal du kigge på, om den er lav i forhold til andre banker. 

Det giver måske sig selv, men bankerne giver dig tilbud efter, hvordan de vurderer din økonomi, så hvis din nabo vil låne 50.000 kroner er det ikke sikkert, at han får samme rente som dig. 

Derudover er der også etableringsomkostningen, der varierer fra at være et fast beløb uanset lånestørrelsen til 1-3% af det beløb, som du låner. 

Administrationsgebyret ligger typisk på 0-40 kroner om måneden, hvilket selvfølgelig løber op, hvis du låner over 10 eller 12 år, men som generelt er den mindste udgift i forbindelse med et lån. 

Alle disse omkostninger er samlet i lånets ÅOP, eller årlig omkostning i procent, hvor du kan sammenligne dine tilbud og se, hvilket lån der er det billigste.

Du skal dog være opmærksom på, at ÅOP kun giver mening, hvis du sammenligner lån med ens løbetid. 

Hvis du har et lån med kort løbetid, betaler du mere af om måneden, og derfor vil den årlige omkostning være større, end hvis du havde et tilsvarende lån med en lang løbetid. 

LendMe giver dig overblikket over omkostningerne, så du ikke behøver at være uddannet økonom for at finde det bedste tilbud

Scroll to Top